Tisdag 30 /9 - 08

Imorgon gäller det!! Upp och pigg klockan halv ett för klockan ett ska vi vara på banken.'

Läser ju en bok nu som heter Cathys flykt. Har inte jätte långt kvar nu faktiskt. Tänkte berätta lite om den, inget som man inte får veta tidigt. Den handlar om Cathy som blir blixtförälskade i en mycket äldre man. Hon är 16 år, han närmar sig nog 40. Dom gifter sig och redan på bröllopsnatten ändras han. Han vill att hon ska klä sig som en skolflicka och ha söta hästsvansar och nalle och allt det där, när dom ska ha sex då förstås. Ni förstår nog vart vi kommer att komma. Hon blir gravid ganska så snart och dom får givetvis en flicka. Cathy har då upptäckt att mannen, Nico, gillar att ha sex med barn, eller väldigt unga tonåringar och hon blir givetvis livrädd över vad Nico kan göra med sin egna dotter. Så hon flyr. Mer tänker jag inte berätta. Men jag vill bara säga att denna boken gör mig illa berörd. Har ju aldrig accepterat sånt här men nu när man har ett eget barn, gör det så mycket ondare på något vis. Skulle någon göra något sådant mot Loke kan jag inte stå för mina handlingar. Jag skulle verkligen göra allt för vår lille och underbare son. Det som är jobbigt med boken är att hon beskriver barnens ansiktsuttryck så väl. Cathy hittar massa foton som Nico har tagit och jag kan verkligen se dessa stackars barn framför mig. Hon beskriver dom med förskräckt blick och ögon fyllda med tårar som sakta rinner ner för deras kinder. Måste verkligen läsa ut boken för jag orkar inte läsa sånt här mer. Denna boken är ju inte verklighetsbaserad på något sätt men pedofili existerar ju. Överallt!!! Dom borde spärras in på livstid hela högen, eller häng upp dom på torget och skär  av dom deras "heligaste", sen får allmänheten göra vad dom vill med dom. Det vore ett underbart straff. Det värsta är ju att barnens liv är förstörda för all framtid.

En annan fråga som jag undrar och vill ha svar på är: Kan man älska sitt andra barn lika mycket som det första?
Har man så mycket kärlek menar jag?
(Nu menar jag inte att jag är med barn men det kommer kanske en knatte i framtiden).
Loke är ju vårt allt.
 Kan man dela upp kärleken?

Räcker den till båda?

Måndag 29/9 - 08

Helgen gick fort, som alltid. Men vi har allt gjort lite grann.
Lördagen spenderade vi först på Torp, kollade lite på Bauhouse (vet inte hur det stavas). Där hittade vi faktiskt nästan alla tapeter som vi vill ha. Priset, 99:- rullen. Det är billigt!!! Vi har nog hittat en liknande blå tapet till vardagsrummet men för ett bättre pris. Istället för 349 :- så kostar den vi såg 99:- sen kanske det är en skit tapet jämnförelsesvis med den som vi såg först men men ... smällar man få ta.
Kvällen närmade sig fort. Vi lämnade av Loke hos mamsen och sen bar det av till Götet. Louise hade inflyttningsfest och vi hade lovat att åka dit. Kan säga att kvällen var väldigt trevlig, även fast vi gav upp ganska så fort. Men jag längtar mer än någonsin till Kiel och alla drinkar som jag ska smaka på.


 Louise med sin Johan

Lite butter innan kvällen kom igång?
  Senare var det glada miner

Vi var några stycken som var på festen
  Johan och Annelie           
  Ellen 
  Goffen, Maja och Ricky
  Älsklingen

Partypinglorna


Lite mys är aldrig fel




Söndagen tog sin början och både jag och Anders passade på att sova ut nu när Loke sov borta.
 Det var härligt och välbehövande.

Efter att vi hämtat Loke skyndade vi oss för att kunna gå med Petter och Mi på tipspromenaden som är varje söndag här i Grästorp. Är faktiskt en kul och mysigt att göra något sådant. Man kommer ut och träffar folk och får frisk luft. Kan det bli bättre? Just denna gången så var Emma Pettersson hemma i Grästorp och hälsade på. Hon var en utav dom vännerna jag umgicks med mest när vi gick i nian. Det var ett himla tag sedan vi pratade så detta var jätte skojigt. Hon var sig lik. Inga krusidullera utan bara lätta och goa Emma.


2 dagar kvar tills huset är vårt.
 Har kommit på att även fast vi får tillgång till huset på onsdag
 så kommer jag fortfarande att bo i kartonger ett bra tag till.
 Pust och stön!!
Börjar att bli tråkigt nu!


Det var dåligt med folk på jobbet i natt så jag gjorde en deal med arbetsledaren. Jag slutar egentligen 04:00 men jag var kvar till 06:00 om jag fick gå hem tidigare någon annan dag och det var okej. Så onsdag morgon och fredag morgon så slutar jag kl 05:00. Underbart!! Den timmen gör så himla mycket!!!

The Incredible hulk


Vi slappade lite med chips, dipp och film när vi kom hem efter restaurang besöket. Denna gången fick det bli den gröna gubben som fick roa oss. Och det gjorde han! Tyckte filmen var bra. Betydligt bättre än Ettan!



Edward Norton är den gröna gubben.
  När han får denna blicken så ska man söka skydd, och det fort!
Liv Tyler är med.
Det är hon som är den gröna gubbens kärlek.

  Vi måste ju givetvis presentera den gula gubben också. Blonsky i lite deformerad form.

Jag förlöjligar inte filmen med att kalla dom den "gula" och den " gröna gubben". Det är bara så att alla ska veta vilka jag menar =)

Stefan 34 år & Vera 32 år


Kalas har det varit.
Veronica fyllde i och för sig år för en vecka sedan men hon valde att fira det ihop med Stefan så det var ett dubbelkalas vi hamnade på. Det var bara Ehrnbeckers som kom denna gången.
Veronicas släkt skulle komma till helgen istället.







Koppar´n med släkten

Vi kom iväg till slut. Syrran blev jätte sen hos frissan och vi hade glömt av att vi skulle tanka men vi var i Vänersborg ungefär tio minuter efter utsatt tid. Tyvärr var det ganska så mycket folk i restaurangen så vi fick vänta en ganska så lång stund på att maten skulle komma. Loke fick sin barnpotion lite tidigare än vi andra och han var visst väldigt hungrig och ivrig efter maten så han stoppade sin lilla hand rätt i det glödheta potatismoset. Oj vad han skrek! Och handen blev alldeles röd. Fick upp honom ur stolen och fick med honom in på toaletten där jag höll hans hand under kranen ett tag. Han fick så ont den stackaren och det gör så ont i mig då. Men till slut lugnade han ner sig och då gick vi ut så han kunde på äta upp sin "Onkel Laban gryta (Stekt korv och potatismos). När vi andra fick maten så var alla nästan på svältgräns men det var värt all väntan.

Loke var med
  Anders och kusin jimmy var med Mamma, Linda och Pontus var med 
Pontus var med och träffade släkten för första gången                                                    
                                              
                                        Mamma var på gott humör
                                                                                   

Lite mys i väntan på maten
Efterrätten är serverad
Lite kärlek efter maten

Alla var med (förutom morbror Hans)

Den var nog bra...

Ja det måste jag nog säga. Boken " Hämnaren" var en super bok som jag inte kunde lägga ifrån mig till slut. Började ju läsa den i måndags och idag är den slut. Det var ändå 300 sidor. Den var med andra ord bra och lättläst och spännande. Hade allt som jag gillar i en bok. Den rekommenderas varmt!

Ska ju börja i en ny bok nu. Denna gången blev det inget nummer utan jag tog den boken som låg överst i kartongen. Har ju packat ner alla böckerna, trodde ju inte att det skulle gå så snabbt att läsa. Boken som står på tur heter "Cathys flykt". Handlar om en kvinna som gifter sig med sin drömprins och sedan förändras han. Känns som om man har hört den historien förut men men. Denna boken kanske har en annan vinkling.

Fredag 26/9 - 08

Löningsdag och jag är inte road. Har inte fått så här dålig lön på riktigt länge. Tur att vi har sparpengar annars hade aldrig gått. Kul nu när vi ska köpa hus. Det är ju en del grejer som vi har tänkt köpa och fixa med men men. Det löser sig som alla säger (har lite svårt att tro på det bara).

Vi var faktiskt och tittade på tapeter alldeles nyss. Vi har ju hittat en färg som vi vill ha till vardagsrummet. Och priset? Jo bara 349 :- rullen. Som hittat!! Fondväggen är köpt iallafall. Vi hittade en snygg på Rusta. Så vi får nog åka dit igen och ta oss en titt. Ska ju ja en grå tapet till Lokes rum, vi såg en jätte fin bård med superman som vi nog ska köpa. Bara 235:- rullen. För en bård!!!! Men den var ganska så bred så det är väl därför den är dyrare. Har bestämt mig för grönt i hallen. Kommer att bli snyggt ihop med resten av vårt möblemang som vi ska ha där. Ja ja en del planering blir det ju, men det är ju roligt!!

Snart är det dags att göra sig iordning. Hela släkten ska till Vbg och äta på Koppargrillen. Dom har nog den godaste bearnaisesås som jag ätit iallafall. Som sagt hela släkten på mammas sida. 15 stycken blir vi.

Så nu sitter Anders och Pontus och spelar PS3 och Linda är hos frissan. Loke har äntligen somnat så vad ska jag göra? Kanske läsa ut min bok, det var en bra idé!

Torsdag 25/9 - 08

Ärligt talat, vart tar veckorna vägen? Nu är det bara en jobb dag kvar denna veckan. Det går så sjukt fort! Trodde att tiden skulle stanna nu med tanke på flytten och allt. Längtar ju efter huset så att jag tror att jag spricker!! Och ändå går det så sjuk fort. Brukar ju vara tvärtom menar jag...

Fick mig ett litet utbrott igår, igen!!! Varje månad i ungefär nio månader har jag fått ringa till lönekontoret efter att ha fått lönespecen. Det är alltid något som är fel. Denna gången missade dom hela mitt teamleader tillägg och två sjukdagar. Handla kanske om 2000 kronor och det är mycket pengar nu när vi ska köpa hus. Att ligga och betala dubbla hyror är ju inte så väldans trevligt.

Imorgon blir det skoj. Släktmiddag på Koppargrillen i Vänersborg. Det ska bli mumsigt.
Men först kommer Linda hit. VI ska betala lite räkningar och se om vi kan få ordning på ekonomin lite grann =)


Har jag sagt att Loke går nu? Om inte så gör jag det nu. Han går!!! Så nu blir det inte en lugn stund. Men vad gör det, det är underbart att se honom komma staplande.
Hämtade Loke på dagis igår och ser att han har en brun fläck på tröjan, det visar sig att Loke hade ramlat på näsan och börjat att blöda. Usch!!! Sånt gör ont i hela mig. Men det är väl bara att vänja sig för oj, vad många sår vi har framför oss. puh!

Grattis till Stefan som fyller år idag! Undra om det blir något kalas för mig och Loke ikväll? Anders jobbar.

Onsdag 24/9 - 08

En vecka kvar sen ska vi skriva papper och då är vi husägare på riktigt!!!


Vad tyst och tomt det var att komma hem idag.
Visst Smilla finns ju här men det är ju inte riktigt samma sak.
 Båda mina älsklingar var borta. Loke till dagis, Anders till jobbet.
 Det finns ingen jag kan pussa god natt och krypa ner till.
Ibland känner jag mig bara så ensam.

Sjuk

Denna gången är det inte jag som är dålig. Det är min syster yster som ligger hemma. Och jag tror att hon har influensa på det jag har hört av henne. Aj aj då. Bara hon är bra tills på fredag.

Sänder dig en tanke och ett Krya på dig!
Kolla mina korkskruvar!!!

" Hämnaren"

Så heter boken jag har börjat läsa. Den är skriven av Iris Johansen och den handlar om Sarah och hennes hund Monty. Dom jobbar för sök och räddningduppdrag.
Monty är alltså en spårhund.
 Ja och på den vägen är det.
 Vi får la se vad som händer.

Tisdag 23/9 - 08

Gick en utbildning på jobbet som hette "Mat för nattigglor" och jag måste säga att den var givande. Fast man kanske visste om en del så var det ändå viktigt att få sig ett uppvaknade. Att lära sig att äta på natten är ju inte det lättaste och vet ni.... man ska inte äta på natten. Mellan 00:00 - 06:00 ska man inte ta en tugga. Kroppen kan inte göra sig av med det på samma sätt som på dagen. Men om man nu måste äta, vilket man måste på mitt jobb så ska man ta något lätt, helst varmt, typ soppa. Så det ska jag ta med mig hädanefter. Sen ska man äta frukost när man kommer hem. Det har ju jag aldrig gjort, försöker ju bara komma i säng så fort som möjligt men sen så är jag ju fruktansvärt hungrig när jag vaknar.

Igår gjorde vi en hel del här hemma. Vi började med att ringa massa samtal när Anders kom hem. Vi ringde och pratade om elen. Jag pratade med en gubbe om VA och sophantering. Men när jag ringde försäkringen tog det stopp. Dom stängde för dagen klockan fyra. Jag råkade ringa tre minuter över. Men men... Anders får ta hand om den biten idag. Vi tvättade även lite fönster så nu ser man ut igen =)
Sen så tog vi tag i förrådet på vinden och det var så skönt. Nu är det bara tre stycken bokhyllor kvar där upp och dom ska flyttas den 3:e och efter det är det bara att bomma igen där upp.

Nu ska jag krypa ner i den goa sängen. God natt på er alla morgonpigga!

När tiden är inne...

Nu har jag äntligen läst ut boken. Det tog ett tag för mig denna gången och jag kan inte bara skylla på att jag inte haft tid. Boken har väl inte lockat direkt. Boken hette som sagt "När tiden är inne" och är skriven av Julie Parsons. Detta var en bok som man behövde ge lite tid. Det händer inte så mycket i början men ju längre man läser desto mer spännande blir det. En hyfsad bok blev det till slut. Trodde dock att den skulle vara läskigare, det är därför jag har väntat med den i sex år. Jag har ju trott att jag inte skulle våga läsa den men det var ju en överdrift som hette duga. Den var inte läskig för fem öre. Varför ha en läskig framsida? Vill dom inte att man ska läsa boken? Kan ju inte bara vara jag som drar sig för att läsa skräckhistorier menar jag.

ja ja... syrran valde ett nytt nummer. Och jag har tagit fram en bok. Alla andra är nu nedpackade. Kommer dock inte ihåg titeln på nästa bok. Så den får ni vänta på. Med spänning hoppas jag.... ha ha ha som om ni skulle bry er!!!

Söndag 21/9 - 08

Underbart väder! Solen skiner och det är ungefär 17 grader ute. Perfekt väder för en tipspromenad. Men nu blev det inte så. Jag och Loke packade väskan och åkte med och hälsade på min mormor och morfar istället. Och det var himla kul. Det var längesen jag träffade dom nu. Vi fick middag och efterrätt så nu är vi nöjda och glada.
 Nu väntar vi bara på att Anders ska komma hem

Ännu en film

Igår när jag och Loke satt och väntade på att Anders skulle komma hem från jobbet visade dom "Miss Secret Agent" på tv:n. Jag kunde ju givetvis inte slita mig.
Tycker denna filmen är helkul och jag har sett den minst 10 gånger och den är fortfarande lika bra.
Sen så gillar jag ju Sandra Bullock.

Stylad och klar
Snyggingen Benjamin Bratt är med i denna film

Äntligen film

Det är hela 15 dagar sen jag och älskling hann sitta ner och se en film. Egentligen hann vi väl inte nu heller, med tanke på flytten och så men ibland så får man ta sig tid.
Vi såg Irene Huss:Guldkalven, och den var som dom andra filmerna i samma serie. Jag tycker att dom är bra, helt ok.
Detta ska alltså vara den sista i serie av sex. Men jag tror säkert att det kommer att komma några till.

                                                                                                                      
   Gänget i Göteborg med Lasse Brandeby som chef

Mysdag

Nu vet jag! Jag vill jobba med film!! Inte att göra film utan att paketera filmer. Packa ner beställningar och sånt alltså. Sortera och ha ordning. Jag vill jobba på ett lager fullt med filmer och skivor, typ Ginza. Det hade varit klockrent. Vet att jag hade stormtrivts på ett sånt ställe. Behöver man ha utbildning för det? Ha ha ha
Nej men allvarligt, lagerarbete. Det hade varit något det. Inget man blir stenrik på direkt men men. Jag tänker ju vinna pengar på Triss så det spelar ju ingen roll.

Ska krypa ner i sängen nu. Min Anders ligger inne och sussar gott. Han är ledig idag och vi ska spendera hela dagen ihop. Jag tänker inte förlora en sekund till av dyrbar tid. Loke sover ju så jag får väl passa på och påbörja mysandet redan nu.
Vad då!!! En kvinna har väl också behov ! ;)


Torsdag 18/9 - 08

Åh vad skönt det är att komma hem efter en "hård" arbetsdag och få ta ut klämmorna och spännena ur håret. Kan inte med ord berätta hur gott det är att få köra fingrarna genom håret och bara rufsa till det. AHHH!

Gårdagen var intensiv. Jag gick upp kvart över ett, hämtade Loke klockan två. Handlade lite och lagade sedan mat, spaghetti och köttfärssås. Sedan var det bara att hoppa in i duschen en snabbis och efter det bar det av till Thn där jag skulle på hörselkontroll på Folkhälsovården. Det är jobbet som fixat det. Man blir instängd i något som kan kallas bur och där sätter man på sig ett par hörlurar och när man hör pipet ska man trycka på en knapp. Inte särskilt svårt. Jag hörde iallafall jätte bra. Bättre nu än sist jag var där så vi skojade om att man kanske får bättre hörsel efter man fött barn ha ha ha.

När hörselkontrollen var klar fortsatte min resan till Vbg och Charlotta. Idag hade vi bestämt att vi skulle pärla. Vi har ett stort party den 4 oktober så vi måste producera lite nytt och vara förberedda. Vi provade på ett nytt sorts halsband idag men det tog lite tid så vi han bara göra tre stycken. Men dom blev jätte fina och nu har jag lärt mig att tvinna (hjälpligt iallafall) så då kan vi göra lite var. Hur bra som helst och det går betydligt fortare. Medan vi grejade med pärlorna stod Tobbe vid spisen. Vi fick fläskfile med klyftpotatis och god sås. Mums!
Ja och efter det var det jobbet. Så det var en heltisk dag. Men denna dag kommer att bli desto lugnare. Skönt! Ska försöka sova ganska länge (så länge Loke tillåter) och sen kommer syrran och hälsar på mig idag. Tänkte att vi skulle ta en promenad och sedan handla. Är så sugen på pasta med ostsås så det får vi laga idag. När Loke väl somnat ska vi upp på vinden och ner i källaren och kolla om det är något vi kan förbereda inför flytten.

Hoppas på lite mystid tillsammans med Älsklingen på fredag. Han är ledig!! Helt otroligt! Så vi ska försöka utnyttja all tid och bara vara med varandra. Det ska bli så mysigt, jag saknar honom så fruktansvärt. Vi träffas ju knappt på veckorna. Igår såg vi 1,5 timme. Det är lite lite om man säger så.

Tänkte på en sak.... om jag skulle plugga kommer jag kanske få ut en nätt liten penning på säg 8000:-
om jag går hemma och stämplar kommer jag troligtvis att få ut 12000 :- enligt mina beräkningar.
Det rimmar inte riktigt eller hur?

06:17 "pip"

och jag är hemma!
Jag tog ut en halvtimmes komp för far min behövde låna min bil (hans är på service hos Ehrnbecker´s i Nossebro) så jag hann hem och fick pussa lite på mina älsklingar.
Det var mysigt =)


Att man aldrig kan få vara riktigt lyckligt. Nu när jag äntligen har hittat hus, då börjar jobbet att krångla. Så alla ni där ute, köp SAAB. Då kanske dom inte går ner på ett shift och då behöver jag inte gå ständig eftermiddag. Vilket jag inte kan, det är det som är mitt dilemma. Kommer dom och säger att det blir eftermiddag för oss då säger jag tack och hej. Det passar sig helt enkelt inte för våran familj. Så vad ska man göra istället? Vi har ju planerat att det ska komma en till bebis också och jag vill inte ändra dom planerna. Men det rimmar ju jäkligt illa att skaffa barn om man inte har något jobb. Men skaffar vi inte ett till litet knyte innan Loke är 1 år och 9 månader så får jag inte ut den föräldrapenningen som är baserad på den lönen jag hade som teamleader och det är faktiskt ganska så stor skillnad. Och då har vi helt plötsligt bara 6 månader på oss att försöka föröka oss. Och vem vill anställa någon som planerar att vara mammaledig inom en snar framtid.
Så vad ska jag göra??!!!
Som sagt, lyckan vara inte länge.

Har iallafall börjat packa. Det mesta i sovrummet har packats i lådor och sen så har en hel del filmer åkt ner i papperspåsar. Tänk vad mycket man har hemma som man inte använder. Som man kan packa ner för att det inte behövs. Lite skrämmande är det.


Tapeter!?

Jag trodde att jag hade en ganska bra aning om vilka färger jag skulle vilja ha i huset men idag när vi kom till Forshalls bygglager så fanns det ju en hel uppsjö av tapeter i olika färger och mönster. Kände bara hur modet sjönk och att allt blev jobbigt. Jag menar, tänk om jag hittar något i en katalog som jag tycker om. Men det kanske finns något bättre i någon annan katalog. Herregud! Ska man behöva gå igenom alla katalogerna? Det kommer att ta sin tid!
Sen så är jag ju inte ensam om att välja färg. Anders ska ju givetvis också få säga vad han tycker. Måste bara lära mig att lyssna på honom, vi är ju två som ska trivas i huset.

God morgon!

Klockan är nu 04:27 och jag är hemma och ska krypa ner i min säng. Jag går ju av 04:00 på måndagar och det är så skönt.
Kan hälsa alla er som ska ut att det är super kallt. När jag körde ute med skurmaskinen trodde jag att jag skulle frysa sönder. Kan det vara rumt 5 grader tro? Och vi är bara på mitten av september. Vart ska detta sluta?

Gårdagen blev inte riktigt som den var planerad. Hade tänkt att gå tipspromenaden tillsammans med Mi och gänget men det gick inte till slut. Eftersom Anders var tvungen att jobba till fem idag så tog Anders föräldrar med sig Loke när dom skulle fira Louise i Gbg så att jag kunde sova på dagen istället. Christer kom givetvis och hämtade Loke när dom andra skulle börja gå promenaden. Men jag passade på att börja packa. Det är ju det enda som existerar i huvudet på mig nu.Flytt, flytt, packa,packa. Det är bara det att jag tänker på samma saker hela tiden, jag kommer ingen vart eftersom man inte kan göra något åt det. Blir lite galen på det ibland faktiskt. Man bara maler och maler samma saker, det blir ju tråkigt. Vill se resultat!! Men men det kommer väl inom kort.
Vill säga tack till alla er som erbjuder er att hjälpa mig att packa. Jag uppskattar det verkligen, tro inget annat. Det är bara det att jag måste göra det själv. Jag vill veta vart jag har allt och vart det ska stå och lite sånt där. Jag är väl lite manisk med det kan tänkas men så är det. Konstigt att det inte är några som erbjuder sig att hjälpa mig med att städa =P
Har lite dåligt samvete över att jag inte påbörjade fönstrena igår. Dom behöver verkligen skuras. Det ser ut som om någon har spytt på dom!! Men när jag öppnade altandörren igår till Smilla, hon sprang in och ut kände jag bara hur kallt det var. Även fast solen var uppe och sken var temperaturen låg. Så jag ringde anders som sa åt mig att gå och lägga mig (eftersom jag skulle jobba) så skulle vi göra det tillsammans. Min pojkvän är underbar! Problemet är bara att ju längre vi väntar desto kallare blir det. Inte bra detta!

Singstar Mys

Grabbarna skulle ha en kväll för sig själva med bara massa snacks och tv-spel så då skulle vi tjejer också hitta på något. Så jag och Mi tog med oss barnen och traskade hem till Emma. Följande timmar blev ett tumult av barnskrik och racketbajsar ha ha ha. Mi fick hela byxorna nerbajsade av Livia. Oj vad vi skrattade!!
Som ett under så var Loke som ett fromt lamm hela kvällen. Han skrek inte och var inte alls till besvär. Han ville bara mysa och vara hos mig.
Och det fick han =)

Till slut när alla barnen hade ätit så tog vi på dom och la ner dom i vagnarna så att vi kunde ta en promenad.
Och det tog inte lång tid förän alla sov.

Livia Linus

När vi sedan kom in igen så värmde vi oss vid den öppna spisen och sen förberedde vi för Singstar. Tyvärr vaknade barnen igen med det gick allt att sjunga iallafall.
Linus ville ha mat

Huset

Igår var vi och tog en titt på huset igen. Pappa var med denna gången och han tyckte att vi hade gjort ett jätte bra köp. Han tyckte att vi fick mycket hus för pengarna och att det var större än vad han hade trott. Vet inte varför det känns så bra när ens föräldrar godkänner något som man har gjort. Det är ju verkligen det man längtar efter. Nu gjorde jag och Anders ett av dom största valen man kommer att göra. Vi köpte ett hus utan att veta vad våra föräldrar tyckte och så tycker pappa att det var bra. Det värmer verkligen...
Vi fick iallafall reda på att vi kan få tillgång till huset redan 1 oktober och det tackade vi inte nej till. Så idag har jag börjat packa lite grann. Det blir ju till att bo i lådor en tid men men, så får det vara.
Så därför tjejer måste vi flytta på Pärlpartyt lite framåt. Vi kanske kan ta det närmare jul? Vill ju visa upp mitt nya hus.=)
Här kommer lite bilder. Bilderna är bara tagna på undervåningen.

Loke

När Loke var trött förut så satte jag mig med honom i famnen i hans lilla soffa. Jag bara höll om honom och vaggade lite grann fram och tillbaka och man hörde att han började andas tyngre. Jag pussade honom på hans lilla panna och jag hörde en liten suck innan han somnade. Åh vad jag älskar honom! Känslorna bara vällde fram. Han är mitt allt, trodde inte att man kunde älska någon så mycket. Det allra bästa är att han är en del av mig och en del av Anders.
Vårt kärleksbarn.

Överraskningsdag!

Japp! När jag vaknade och vi hade ätit så bar det av till Göteborg. Vi satt en stund och pratade hemma hos Anders syster Louise och sen bar det av in till city. Jag hade på mig mina pumps, som jag tycker är skitsnygga. Tyvärr gör det ganska ont och gå i dom efter ett tag men men, vi parkerade hemma hos Peter så det var bara 5 minuter ner till Gothia Towers där vi skulle bli bjudna på räksmörgås. Som jag säkert har sagt förut så är jag väldigt höjdrädd och som tur var så är ju Louise det också så vi stod och tryckte mot väggen när vi tog oss 23 våningar uppåt. Vi såg hela göteborg eftersom det är en glashiss!!! Vi var iallafall väldigt högt upp, trodde inte att vi skulle stanna någon gång. Fick en känsla av att det inte fanns något tak, att vi bara skulle fortsätta i all evighet. Men det hände ju givetvis inte... Väl upp på Pent house blev vi mottagna av en herre i snygg kostym som berätta för oss att det var ganska så fullt just nu men om vi kunde ta ett glas i baren så skulle det nog bli något bord ledigt snart. Louise bjöd på drickat, anders tog cola och jag tog mig ett glas vitt vin. Fint ska det vara!! Och vi väntade och väntade men inget bord blev ledigt, det kom bara mer och mer folk och vi såg hur räkmacka efter räkmacka försvann från disken vid köket. Så efter en timmes väntande gav vi upp och gick därifrån. Och visst var det fint däruppe men det var nästan för fint för oss enkla folk från landet. Hade ju inte så mycket gemensamt med alla "stekare" och "bratz" som vimlade runt där upp. Vi började med andra ord gå igen, in mot Avenyn. Och mina fötter gjorde ont. Riktigt ont men jag härdade ut. Vi stannade på en karaokebar som Louise hade varit på tidigare och därinne var det jätte mysigt. I ena hörnet brann det i en öppen spis och dom som jobbade var ledigt klädda. Alltså en bar i vårt tycke!! Man kände sig mer hemma om man kan uttrycka sig så. Vi beställde in mat. Anders tog en klassisk hamburgare, jag tog Entrecote och Louise beställde Fish and chips. Altt var jätte gott!! Det blev en väldigt lyckad kväll men när klockan var tio var det dags att bryta upp. Det tar ju en stund att åka hem också. Men när vi skulle till bilen tog vi spårvagnen. Mina fötter klarade inte mera. Dom blåsorna jag har på lilltårna idag är ju inte att leka med. Det kan jag lova!
Hemresan gick bra, jag nickade väl till några gånger men eftersom det var Anders som körde spelade ju det inte någon större roll=)

Hyfsat högt uppe


Tack Louise för en trevlig kväll!

Fredag 12/9 -08

Då var denna jobbvecka över då. Super skönt!!!
Idag är en rolig dag. Anders syster Louise har bjudit oss till Göteborg för att ta med oss på överraskning. Nu har hon ju avslöjat överraskningen och jag kan berätta att vi ska upp i Gothia Tower. Och jag som är så höjdrädd!!Har ju sett att hissarna är helt i glas. Men men, det är bara att bita ihop. Bra terapi!  Dom ska visst ha väldigt goda räkmackor där som Louise tänker bjuda oss på. Och det tackar vi ju inte nej till =) Så vi har skaffat barnvakt till vår ögonsten. Linda och hennes Pontus kommer och tittar till honom.
Igår var det Pärlparty, och det var lyckat. Vi fick jätte god soppa och en hembakat pizzabit innan vi satte igång och sen var det sju stycken damer som satt och gjorde sina egna smycken. det var alltså ett party där vi tar med allt material som charlotta har. I detta fallet gör vi inte så mycket förutom att komma med goda råd och visar lite grann hur man börjar och kommer igång med ett halsband. Dom verkade iallafall nöjda med vår insats så det var lyckat.

På lördag ska vi titta på huset. Då är det papper och penna som som ska med. Och tumstock!
Och jag lovar att kameran kommer att vara med så att vi kan ta bilder och lägga ut här =)

Karlar!!

Allvarligt!! Jag kan bli helt galen på Anders. Idag tex kom jag ut i köket och öppnade micron och såg att det hade varit en explosion där inne. Och då kokade bägaren över!! Man tar väl för helvete bort efter sig!!? Jag ringde till anders och svaret jag fick från honom var - Det hade jag ingen aning om.
Så här såg det ut.

Ja det var ju lika bra att ta bort det för alla vet väl att ju längre det sitter desto svårare är det att få bort. Och det är ju detta anders vet om, att jag ändå städar bort det till slut, så vi är inne i en ond cirkel. Jag blir som sagt helt galen!!!

Torsdag 11/9 - 08

Natten är över och den var inget märkvärdig.
Inte ens fladdermusen dök upp så det hände faktiskt inget att värde eller intresse.
Det tråkiga är att Linda gjorde sin sista natt. Nu vet vi inte när hon får jobba nästa gång och det är döden tråkigt utan henne! Miss you already!

Vet att jag egentligen borde sova nu, anders kommer att bli så arg på mig om han vet att jag sitter uppe. HAn tycker att jag ska ta vara på alla stackars minuter som jag kan få men jag måste verkligen tagga ner när jag kommer hem. Eftersom han ligger och sover så kan jag ju inte krypa ner och läsa min bok som jag annars brukar göra. Kan ju inte tända lampan mitt i ansiktet på honom. Det är inte populärt, det kan jag lova.

Igår skakade vi hand med säljaren. Det betyder med andra ord att vi har ett huskontrakt hemma!!! Måste säga att det kändes lite vemodigt igår, inte på det sättet att jag ångrar mig, tvärtom. Men det kändes så ledsamt för säljaren. Dom har verkligen bott där i så många år. Tänk att behöva bryta upp och flytta ifrån allt. Ja ja, dom har ju valt detta själva men ändå.

Just det! Höll på att glömma skriva ner det viktigaste! Man tänker ju väldigt mycket när man sitter på skurmaskinen en hel natt och medan jag sitter där så får jag bara en tanke. den bara ploppar upp från ingenstans och den säger till mig att jag är lycklig. Sen jag träffade anders har mina önskningar börjat slå in. Jag har alltid sagt att jag önskar mig ett härligt "svensson" liv. Jag vill ha en man som älskar mig och som jag älskar förstås. Jag vill ha barn och ett hus. Och allt detta har jag fått. Och det är tack vare min älskling. Jag har alltid tyckt att det har varit svåra drömmar. Jag menar, det finns dom som söker i en evighet och ändå hittar dom inte den rätte. Men det har jag gjort!!!
Jag vet ju förstås att jag inte har världens mest glamorösa jobb men vad gör det när jag har en familj att komma hem till, det är ju det som är det viktigaste.

Onsdag 10/9 - 08

Som sagt tidigare så flöt gårdagen på förvånandsvärt bra. Klarade ju mig igenom natten också även fast det kändes lite segt när klockan var 01:00. Fick igenom mitt förslag om att få frukt på jobbet och idag ,äntligen hände det. Frukten stod på bordet. Ah underbart! Det är allt värt en trisslott om man nu kan få hela styrkan att vara friska och pigga med hjälp av alla vitaminer som vi kommer att få i oss.

Jag måste bara berätta att det kändes som att vinter var framme i natt. Det var verkligen jätte kyligt ute. Då är det inte gott att sitta på en skurmaskin och försöka ta sig någonstans, den går ju inte så fort liksom.

Min syster är den bästa systern i världen. Vi har varit med om så mycket hon och jag och det diskuterade vi i natt (vi fick lite tid över). Det är så skönt att bara prata av sig ibland, tror att alla behöver det. Någon som man kan prata med. Min lillasyster är min bästa vän. Så enkelt är det. Men så har det inte alltid varit, det kan jag lova. Oj vad vi har bråkat i våra yngre dagar. Men dom är förbi nu. Vi har ju som tur är växt upp och blivit lite äldre och förhoppningsvis klokare.
Vi började ju givetvis prata om julen också. Det är verkligen det allra bästa på hela året. Jag längtar redan!! I år kommer det att vara en super mysig jul. Jag ska verkligen få iordning huset tills dess. Det lovar jag!! Jag ska jobba både dag och natt med det om det nu ska vara så. Jag ska ha julstämning på jul iallafall, den saken är klar!! Dagen innan julafton har vi alltid haft som tradition att Linda kommer hem och sover över. Det ska vi fortsätta med men i år så kommer Linda tidigt och då ska vi klä granen och sedan ska vi laga maten. Jag har alltid gjort detta själv förut men det ska bli mysigt med lite hjälp.

Ner och träna

Jo det ska jag visst det!!!
Loke håller på att somna nu så den här dagen går enligt planerna.
Fick sova lite längre än planerat men det är ju bara att tacka och ta emot. =)
Jag gick alltså upp och påbörjade maten medan Loke sov middag. Jag lagade Texmexsoppa och biffar. Vet att jag inte kommer att hinna laga mat imorgon så då är det bara att förbereda med extra mycket mat. Det är så skönt att ha hemma i frysen. Se ringde Anders och sa att han behövde hjälp med filmerna på macken. Han behöver ju inte be två gånger om den saken. Tycker ju att det är så himla kul att ta hand om det så det gör jag gärna. Så jag spenderade lite timmar hos honom. Gott att få träffa honom lite. Trodde ju att jag inte skulle få se honom idag. En positiv sak till!!
 Nej nu ska jag gå ner och träna, hör inget från Lokes rum så jag kan nog passa på.
 Baby watchern är med ner så jag hör om han blir ledsen.
Så nu behöver ni inte vara oroliga =)

Tisdag 9/9- 08

Idag har min mormor Anita namnsdag.
Undrar om inte mamma heter Anita också?
Det är nog bäst att säga grattis till henne också=)

Ha ha vi fick besök av fladdermusen idag också.
 Kan det ha varit samma dom igår tro?
 Det får vi nog aldrig reda på.



Gårdagen gick väldigt smärtfritt. Jag fick sova ut och när jag vaknade hade Älsklingen fixat så att maten var klar. Fiskgratäng i dillsås. Det är verkligen så himla gott!!! Sen åkte han och Loke iväg till macken för att hämta kärran som vi skulle ha när vi skulle bege oss till Thn. Medan dom var borta passade jag på att duscha och gjorde mig iordning. Men eftersom det tog sån tid för anders att komma tillbaka så hann jag dammsuga och plocka iordning på Lokes rum också. Blir lite trött på mig själv ibland. Det tar inte direkt lång tid att städa, nu hade jag ju lite tid över och då gjorde jag det. Hur enkelt som helst! Det jag menar är att det ska väl inte behöva ta så lång tid mellan gångerna. Jag är en sluskis!! När anders väl kom åkte vi till mormor och morfar där vi skulle hämta två vita bokhyllor. Alltid bra att ha i huset. Mormor tyckte att vi kunde ha dom någonstans i källaren men det är inga fel på hyllorna så ena ska Loke ha i sitt rum och den andra ska jag ha mina böcker i. Den får stå i hallen där uppe. Medan vi väntar på tillgång till huset så ska vi låta hyllorna stå hos anders föräldrar i Flo och när vi kom dit  så öppnade sig hela himlen. Regndropparna var stora som äpplen och det bara vräkte ner. Vi väntade allt en stund med att börja bära men det avtog ju inte så vi hade inte så mycket val än att hugga tag i hyllorna bära in dom.
När klockan närmade sig sex så närmade jag mig Vbg och Charlotta. Vi skulle greja med smyckena idag. Vi tog en massa kort på färdiga smycken som hon ska lägga ut på hennes hemsida. Och vi hade det riktigt kul!! Och vilka snygga foton vi åstakom. Synd att jag inte fick ta med mig några hem så jag kunde visa er men jag kan ju förstå att hon inte vill att någon ska se korten innan sidan är färdig. Men som sagt, det var riktigt roligt. Vi grejade med ljussättning och olika färger och mönster och det blev SÅ proffsigt!!

Ja, det var gårdagen det. Nu ska jag sova och sen får vi se vad tisdagen har att komma med. Vet att det blir matlagning idag iallafall. Hoppas också på träning när Loke somnat. Anders får jag nog inte se idag. Kanske tio minuter innan jag åker till jobbet. Det är ju alltid något, man får se det från den ljusa sidan.




Något nytt

Det händer för det mesta något nytt eller annorlunda på jobbet.
Inatt fick vi sällskap av en fladdermus.
Det är ju alltid roligt, eller ?...


Dagen efter...

Åh så roligt jag hade det igår. Finns det något bättre än att äta god mat bland härliga vänner. Det slank allt in en del vin och en del snapsar igår. Vi var på Kräftskiva hos Mikael och Viktoria och dom hade ett så himla mysigt hus. Gillade det som bara den. Förstår inte vad man får alla sådana där små söta saker ifrån. Ni vet dom sakerna som gör att det blir personligt. Vill också ha det!!! Viktoria och Mikael hade iallafall gjort det väldigt kul med Kräftskivepromenad med priser och lekar. Jätte kul!!! Jag skulle få in tre marshmallows i munnen, det gick bra, den fjärde gick bra men sen sa det stopp. Då började jag att tugga och då blev jag diskvalicerad. Men men, lite synd att gå miste om det priset var det allt. En bakform som var formad som en stor p**is. Det hade varit något för mormor att sätta tänderna i =) Kvällen löpte på och fullare blev vi. Men min kväll tog slut hyfsat snabbt, Anders hämtade mig efter han hade slutat jobba. Då köpte vi mat och åkte hem.







Idag när jag vaknade mådde jag bättre än väntat. Så visst! jag är redo för en omgång till!!

Lördag 6/9 - 08

Snart bär det iväg till Nossebro. Vi ska inviga den nya Biltvätten och det kommer att vara lite bilutställning och ponnyridning och erbjudanden i butiken så det är fullt "ös" hela dagen. Synd bara på vädret!. Jag kommer dock inte vara där borta så länge. Jag har ordnat barnvakt till ikväll. Mamma och Roger ställer upp och ska ha Loke över natten för jag ska iväg på kräftskiva. Känns väldigt dumt att gå iväg när jag vet att Anders inte kan följa med men jag kan inte sitta hemma och vänta på honom hela tiden. (Räckte med att jag fick göra det igår, fredagkväll. Måttligt roligt) Hoppas på att han dyker upp sen när han har stängt. Jag vet i och för sig inte om jag kan kalla det kräftskiva för jag ska ta med mig potatissallad och kött. Jag tänker med andra ord grilla ha ha.

Robin 6 år

Ja igår var det kalas.
Lillkillen Robin fyller 6 år.
 Egentligen fyller han idag men eftersom det är stort jippo på macken så firade vi honom igår.

Vera hade "slängt" ihop denna fina tårta.

Loke hade det verkligen jätte roligt med spegeln. Han pussade på spegelbilden och han kunde inte riktigt förstå att pojken som var i spegeln var han själv. Att spegeln var delad gjorde inte saken bättre, då var det ju en pojke både under och över kanten. Vi andra hade iallafall jätte skoj när vi tittade på Loke.





Oj oj oj

Så sjuk som jag var igår önskar jag inte ens min värsta ovän.
Fick stanna hemma från jobbet för jag hade så ont i kroppen. I varenda led värkte det. Och tillråga på allt kände jag av en magkatarr som inte var av denna värld. Kunde knappt dra djupa andetag.
Det finns ju inget värre än influensa, det var det jag trodde att jag hade men vipps! idag efter en hel natt sömn (och även en del sömn in på morgonen, säg klockan 11) så mår jag prima igen. Känner inte av det alls. Det som är nu är lite illamående, men det kan man leva med.
Det är var alltså min kropps sätt att visa att Maria, lugna ner dig. Du klarar inte av att göra allting. Du måste äta och sova. För det måste jag erkänna min första arbetsvecka efter mammaledigheten har ju inte varit den lättaste. Har kanske sovit fem timmar om dagen och Glömt att äta ( det är inte likt mig). Men men.... Ska ta det lugnare nu.
Visste inte att man kunde bli sjuk av trötthet.

Svensk film

Såg "Järnets änglar". Det är väl ingen jätte bra film. Det hände inte så mycket i den. Men den var ju ändå sevärd på någotvis. Den har nåt om man säger så.
Jag gillade en kommenterar riktigt bra, det är när Kajsa Ernst säger : Är jag en dålig mamma?
Under hela filmen sitter hon med ett glas rött och en cigg i handen. Bryr sig aldrig om sin pojk utan är bara ute och festar hela tiden. När socialen sen gör sig påmind kommer denna kommentar.
Min första tanke var. NÄHÄ!!!! Du är en supermorsa!!! Vakna och se dig om lite grann!!!





Kajsa Ernst, Elisabeth Carlsson, Moa Zerpe


Dom spelar i ett band.


"Mona" är ute och festar lite grann



En helt vanlig dag...

... Nej nej nej!
Det är en speciell dag. Mäklaren ringde oss och sa att huset är vårt! Vi är husägare!! Hurra!
Så nu är det mycket som ska göras och grejas med. Oj! Blir helt slut när jag tänker på det men oj så roligt. Och spännande! Jag kommer med andra ord fira jul i mitt eget hus. WOW!

Nu till något mer alldagligt. Jag gick upp klockan ett när Anders åkte till jobbet. Tog hand om Loke som var på riktigt dåligt humör idag. Det var inte lätt att laga mat med en unge på höften, det kan jag lova. Men eftersom man är supermorsa så löser man väl sånt, eller? (Pappa kom hem och lekte lite med Loke). Jag sa inte hur jag skulle lösa det =)
När allt var klart tog jag på Loke och så traskade vi iväg hem till Petter och Mi och där var det rena frisörsalongen. Lilling blev klipp medan Tessan hade slingor i håret. Det är Mi som grejar och fixar. Hon är duktig hon. Under tiden allt detta händer står Petter i köket och bakar äppelkaka som vi alla trodde skulle smaka lite si så där men den visade sig vara jätte god.
När vi till sist bröt upp och gick hem somnade gietvis Loke i vagnen så jag trodde att min kväll var förstörd (måste sova en stund innan jobbet) men han somnade allt snabbt igen när vi kom hem så jag kröp i säng,och blundade. Och blundade lite till.... och lite längre och sen gav jag upp. Det gick inte att sova!! Det var lögn i helvete (eller vad man nu brukar säga). Har väl en del tankar som snurrar nu. Typ!!! Så vi får se hur underbar denna natten kommer bli. Underbart om man somnar på skurmaskinen.

2/9 - 08

Nej nu måste jag verkligen lägga mig. Klockan är sju på morgonen men jag är inte trött! det är inte bra. Har en massa ideér i huvudet. Blir alltid så när jag har varit hos Charlotta och pärlat. Nu ska jag ha pärlparty framöver och det är det jag har grejat med nu. Skrivit ett lite evangemang på Facebook. Det är ett bra ställe att förmedla sig till folk på. =)

Det blir inget dagis för Loke idag.
Han spydde jätte mycket igår och fick feber på kvällen, 38.2 grader.
 Så det var bara att vara hemma idag.
Hörde att en personal hade fått vara hemma pågrund av magsjuka.
Hoppas att inte Loke fick en släng av det.
Så nu fick vi skifta, Anders får jobba kväll istället och vi måste flytta vår husvisning till en annan dag.
Nu lät det som om jag var bitter men så är inte fallet.
Loke kan ju inte hjälpa att han är dålig, den stackaren.
 Men men...huset står väl kvar.
Får vi ju hoppas iallfall ;)

Då var det dags.

Jag är upp och jag är pigg!
Ska hämta Loke på dagis nu kl två.
Har en halvtimme på mig så det får bli en extra lång promenad innan jag får träffa mitt gullefjun.


Det är över nu!

Ja min mammaledighet är slut, den är över!!
Det kommer att hända en hel del är hemma nu kan tänkas. Vi kommer att komma in i rutiner och det är faktiskt bra. Det är nog viktigt för Loke också med tanke på hans dagis och allt sånt där. Så nu ska det lagas middag varje dag  och det ska alltid finnas middagar i frysen (nödfall). Vissa dagar kommer jag och Anders knappt att träffas och då kan det vara bra med lite extra portioner.
Jobbet inatt gick i varje fall bra. Vi fick lite tråkiga nyheter (skiftbyte och sånt) men det angår inte mig längre. Jag går numera ständig natt. Söndag natt till fredag morgon. Jag ska köra skurmaskin tillsammans med en äldre gubbe på jobbet. Det blir fin fint det.

Anders kom hem igår med en ritning på det nya huset vi har tittat på.
Han har alltså satt sig ner och tänkt över vårt beslut och klippt och klistrat i något dataprogramm och voila! det blev ett hus som vi både kan tänka oss att bo i.
 Så nu är det bara att hoppas - igen!!

Nej nu blir det till att sätta fram frukost åt mina pojkar och sen kör Anders Loke till dagis och jag ska krypa ner under täcket och sova till tolv och sen ska jag gå ner och träna innan jag hämtar min solstråle.
Så God natt allihopa eller ska man säga god morgon?

RSS 2.0