Man kan se slutet...

Eller är det början?
Ja ja, huset börjar att ta form. Iallafall renoveringen invändigt och om allt går enligt planerna så kommer vi att sova i huset vid denna tiden nästa vecka.
Tapeterna är uppsatta, målning av hallen uppe och nere är färdigt. Vi har varit och köpt alla lister som vi behöver. Och "fusk balkarna" sitter snart på plats. Och det mina vänner, blir så jäkla snyggt!!!
När vi rev ner all byggplast och verkligen såg hur fint det blev jag då kände jag att nu är det nära.
Snart kommer jag att få bo i mitt hus.


Imorgon blir det 25 års fest för Charlotta.
Temat är givetvis Halloween.
Ska väl inte klä ut mig något nämnvärt.
 Har inte riktigt haft tid att tänka på det.
Men Loke har ju lite kläder och masker som jag ska låna.
 Det ska ju gå i skräckens tecken och vem kan vara mer skrämmande än galaxens störta skurk?

Till alla helgona

Denna kransen ska vi lägga på Anders mormors grav.
Det är Charlotta som har gjort den.
Det är allt tur att man har vänner som är så skicklig på att göra saker.
 Är det inte blommor så är det det smycken.
 Hur bra som helst =)

Tre 3:or och en 4:a

Jag har sett lite filmer på senaste.
Vi börjar med Fool´s Gold.
Matthew McConaughey och Kate Hudson är huvudskådisarna i denna filmen. Och då måste den ju bara vara bra. Dom två spelar ju så underbart ihop i filmen "Hur man blir av med en kille på 10 dagar", urskön film.
Matthew är ju verkligen ögongodis. Kate är också söt  men lite mer hull på den tjejen hade ju inte skadat. Sen så har hon ju inga bröst heller! Måste ju vara dötrist.
Hon är dock väldigt lik sin mamma Goldie Hawn.
Matthew spelar en spelevink som försöker komma över skatter på havets botten. Han lovar guld och gröna skogar och lånar pengar som han troligtvis aldrig kommer att kunna betala tillbaka. Kate är hans fru som till slut inte orkar stå ut med honom så hon beslutar sig för att skiljas. Sen så händer det ju givetvis en massa mera. Underhållande film. Och jag gillar skattjakter!!

Sen såg jag "Min brors flickvän". Steve Carell har huvudrollen. Har inte sett honom i någon seriös roll men han gör det bra. Sen är ju inte detta en drama bara för det, det är ju en romantisk komedi. Men Steve är inte så överdriven som han kan vara i en del roller.
Steve Carell, Juliette Binoche och Dane Cook.
Dane Cook är brodern och Juliette är flickvännen.
Filmen handlar om precis det som titeln heter.
Steve blir kär i sin brors flickvän.

Tredje trean går till "The Happening" med Mark Wahlberg.
M. Night Shyamalan måste ju ha en skruv lös någonstans. Han gör ju bara sånna här läskiga och knepiga filmer. Dom är kanske inte så läskiga att titta på men det kommer krypande efteråt och det är ju nästan det värsta. Denna filmen växer mer och mer. Igår tyckte jag inte att den var så bra men ju mer jag tänker på den desto bättre blir den. Usch vilket öde!! Och tänk om det blir verkligt! Hemska tanke. (Hoppas att ni blir nyfikna nu)


Sista filmen jag tänker skriva om denna gången är "Vantage Point"
En mycket bra film med bra skådisar i. Den är så coolt filmad denna film. Man får följa alla olika karaktärer och se händelserna från deras synvinklar. Man försöker gissa sig till slutet hela tiden men det skiftar ganska fort mellan historierna.
 Men allt blir uppklarat i slutet så man får allt förklarat för sig.
  Dennis Quaid och Matthew Fox är två av alla skådisarna i denna film
  mums!!

Hemma igen med nya krafter

Helgen var toppen! Jag och Louise bokade resan till Kiel för ganska längesen och sen helt plötsligt var det helgen med stort H. Vi skulle åka på Kielkryssning. Båten gick 19 00 på fredagen och vi var hemma igen på söndagen kl 09 00. Det var min älskling som kom och hämtade oss och även om jag bara var borta två ynka dagar så hade jag saknat honom jätte mycket. Det är nog nyttigt att komma bort lite. Speciellt med tanke på allt hemma nu. Flytten och renoveringen menar jag. Skönt att få nya krafter.

Helgen var iallafall toppen. Jag var inte åksjuk någon gång. Det trodde jag inte var möjligt. Hade utrustat mig med något nytt. Tuggummi mot åksjuka, men jag vet inte om det fungerar för jag behövde inte ta något.

Vi dansade nätterna långa och det var härligt, var längesen jag svängde på mina lurviga.

Så bra!

Min bok  "Vince & Joy" är bara så bra! Vill inte sluta att läsa den. Lättsam och rolig. En kärlekshistoria i mitt tycke.

Jag vill bara påpeka en sak.
 Ödet vill oss aldrig illa.
 Det är vi själva som tolkar och uppfattar saker på fel sätt.
 Det är det som gör att man är olycklig.


Måndag 20/10 - 08

Igår var det Ikea som gällde. Spenderade hela dagen där faktiskt. Vi hittade väl det mesta som vi ville ha men ändå känns det som om det är något som saknas. Vet inte varför jag får den känslan. Men när man går på Ikea är det så mycket som är så snyggt och det är så mycket som man kan göra men jag har inte riktigt dom ideérna. Jag ser inte vad som kan bli snyggt och inte och det stör mig enormt.
Onsdag och torsdag är det huset som gäller och sedan är det fredag. Då beger jag mig till Kiel. En hel helg tillsammans med Anders syster Louise. Oj vad roligt det ska bli!!!

En godgärning som bara blev sååå fel!!

Det satt en stackars duva utanför en av truckportarna på SAAB. Den rörde sig inte och reagerade inte när jag gick närmare. Men när jag kan kom allför nära började han springa in mot porten. Vilket givetvis är fel väg för kommer det en truck så blir ju duvan överkörd. Så jag smyger efter för att få ut duvan från porten och då viker den ut vingarna och börjar flyga. Hurra! Den mår bra är den känslan som rinner genom kroppen, i ungefär 2 sekunder för duvan flyger rakt in i betong väggen och störtar ner på ett plåt tak. Så jag vet inte hur det gick med duvan. Men det verkar ju som om den var blind. I såfall hoppas jag att fallettog död på den.
Men men... trodde att jag gjorde en god gärning men ack så fel jag hade.

" The Bucket List"

Det är en film som jag varmt kan rekommendera. En 4:a i betyg fick den av mig. Kunde ju inte låta bli att släppa fram lite tårar mot slutet. Den var verkligen fin.
Gillar ju Morgan Freeman jätte mycket, värre är det med Jack Nicholson. Tycker ju verkligen att han är så gräslig!! Blä! Så ful är han. Men han är ju en duktig skådis.



Det brinner!!!

Det gamla skolhuset bakom kyrkan står i lågor!!! När vi kom ut från vårt hus idag såg vi hur det kom massor av rök från kyrkan. Vi var givetvis tvungna att åka och titta, nyfikna som vi är. Och huset som jag, när jag var typ sex år, gick på kyrkans barntimmar i var helt övertänt. Lågorna dansade på taket och det var massor av folk överallt som kom av ren nyfikenhet bara få se elden.
Att något som är så farligt kan vara så mäktigt. Det är något som jag inte kan förstå. Att det är så fascinerande med eld är helt ofattbart. För samtidigt som det är hemskt och skrämmande så är det faktiskt väldigt vackert.

Nu till annat. Vi har börjat att tapetsera i huset och fondväggen i vardagsrummet blev superbra. Så snyggt!
Fondväggen är påbörjad
Väggen är klar! Resten av rummet blir isblått

Adelé

Nu är boken om Adelé utläst och den var verkligen bra. Att den var på 600 sidor spelade ingen roll. Jag ville inte att den skulle ta slut! Men men.... det är ju bara en bok.

Började läsa en bok av Lisa Jewell. Den heter Vince & Joy. Har nog läst alla böcker av Lisa och alla har varit lättsamma och roliga så jag har lite förväntningar på denna boken.

detta är hennes resterande böcker

Skräck?

Vi kopplade av med "Diary of the dead". En skräckis som jag inte tyckte var ett dugg läskig. Vad har hänt med mig? Har jag blivit avtrubbad? Brukar ju verkligen inte kunna se sådana filmer men men... I och för sig, skräck för mig är väl inte zombies. Jag är mer rädd för den där känslan av att någon följer efter dig, att det är någon nära och man får kalla kårar. Det är skräck!!!
Åter till filmen. Jag rekommenderar den inte. Tycker inte att den var så bra. Ska man se en bra zombie ska man se "Dawn of the dead". Den var helt okej. Enligt mig alltså. Sen som sagt är jag ju inget zombie fan. En 2:a från mig. Känns som om det inte var något nytt i denna filmen. Man har sett alltihop förut.

Gänget som fajtas med zombies
Fräsch?
Man borde ju dö av detta. Eller?
Debbie - en av huvudpersonerna
Denna stolle skulle ju promt filma hela tiden. Det är det som blev filmen till slut.

Ullared

Nej det blev inget idag. Jo vi åkte dit och jag såg att folk stod i kö på parkeringen. Kunde aldrig gissa mig till att det var kön i på Gekås. Vi åkte runt och hittade verkligen ingen parkering. Det finns ju säkerligen ett hundratal parkeringar men alla var upptagna. Syrran ringde en av sina kompisar som gick ut på Gekås hemsida och där stod det så fint att det var en timmes kö in. Det regnade och vi kände inte för att stå så länge i kö. Fanns ju inte någon parkeringsplats heller så vi vände faktiskt. Ja, det är sant, vi åkte hem. Linda blev hemskt besviken men lilla gumman, jag lovar att vi ska åka dit. Men det får nog bli en veckodag.

Anders behövde lätta på trycket under bilfärden. Men vädret var inte så roligt.

Vad gör han där ute egentligen? Kommer han inte snart?

Han hade ju med sig telefonen ut. Det var det han gjorde under hela tiden som jag väntade.

Eftersom vi kom hem tidigare än planerat så gick vi bort till huset. Jag och Loke kom senare, vi fick vila en stund först. Det var skönt.
Sen gav jag mig på "tuttpanelen" som mina underbare pojkvän har döpt den till. Den skulle slipas för att sedan få sig en ommålning. Men ett steg i taget.


Loke övervakade så att allt gick rätt till.

Las Vegas baby!!!

Har nu kollat på 1701 filmer!!! Det är väl inte så illa pinkat?
Efter projekt "Huset "så kopplade vi av med en film till maten. Vi såg "What happens in Las Vegas". Och som sagt jag gillar ju sådana filmer. Skrattade faktiskt högt många gånger. Kan dock inte bestämma mig om Cameron Diaz är snygg eller inte. Ibland ser hon så ung och söt ut men ibland ser hon faktiskt riktigt gammal ut. Hon är vad jag brukar kalla ful/snygg. Men hon är ju alltid så underbar i sina filmer. Man bara måste tycka om henne. Sen har vi ju charmören Ashton Kutcher. Han är bara så kul.
Filmen fick en trea från mig. Helt okej helt enkelt.






Dom var faktiskt väldigt roliga ihop

Fredag 10/10 - 08

En hektiskt dag har det varit men den har även varit väldigt rolig.
09:00 hade vi klipptid. Anders fick gå först denna gången, han hade lite att ta itu med vid huset.
Han skulle till tippen innan den stängde.
Sen var det min tur och nu blev håret betydligt kortare än sist.
Men jag är nöjd.
Tills jag vaknar imorgon och håret står åt alla håll.
Kommer garanterat att hända!!
Loke lämnade vi hos mamma och Roger (han är där ännu) VI SAKNAR HONOM!!!
Vi hade nämligen planerat att greja i huset hela dagen.
Och det gjorde vi.
Vi hann med väldigt mycket idag.
Glömde tyvärr kameran så några bilder blir det inte.
Men vi rev tapeter överallt där det behövdes rivas, grinden vid trappan sattes upp, vi satte igen en dörr.
Anders målade taket i lekrummet (kommer att behövas målas ett antal gånger till, färgen sögs upp ganska så snabbt så det blev flammigt. Ungefär som det såg ut innan).
Jag försökte få bort lite slipdamm och lyckades nog hyfsat bra med den uppgiften.
 Är ju långt ifrån färdig men en början är alltid en början.

Torsdag 9/10 - 08

Dagen började med en promenad på morgonen med Mi och hennes syster Emma. Men det var bråttom hem för Anders skulle iväg och titta på Kungen i Nossebro.
Efter det så åkte vi till Thn där vi gick på Axfoods mässa. Där bjöd dom på julbord. Mums!!! Sen så har jag inte gjort så mycket mer. Loke kom och kröp upp i min famn medan vi tittade på film. Det är verkligen så mysigt när han gör så. Sen så somnade han vid halv sju och jag väntar nu på min andra älskling. Kanske blir det en till film. Vem vet?

Den lilla sjöjungfrun...

Den lilla sjöjungfrun - Sagan om Ariel
Som stort Disney fan så måste man ju bara se uppföljare. Och denna filmen gick precis i den gamla Disney andan. Den var faktiskt riktigt mysig. Det var samla gamla "tecknare" som i den första filmen om Ariel, och det är bra. Stora fina ögon och mjuka linjer. Som det ska vara.
Filmen handlar om hur Ariel levde innan den första filmen utspelas, man får med andra ord se vad som händer med hennes mamma.
Som sagt, en fullvärdig uppföljare. En trea från mig.

Den lilla sjöjungfrun är väl ändå en av Disneys bästa filmer?

Efter denna filmen var det dags för film nummer två. "Made of honour" eller "Brudens bäste man" som vi så fint säger här i Sverige. Patrick Dempsey har huvudrollen i denna romantiska komedi. Och den var lika förutsägbar som de flesta andra komedier av denna sorten. Men som alltid tycker jag att dom är bra och mysiga att se. Avslappnande att få drömma sig bort lite grann.
Betyg? En trea.

Gulligt par Patrick är en godbit



Iron Man

Såg klart filmen med Robert Downey Jr. Han gör faktiskt en bra rollprestation i denna film.
 Gwyneth var också bra.
Men det blev bara en trea från mig.


Robert Downey Jr
Gwyneth Paltrow som Pepper Potts
Lite omplåstring?

Har Gwyneth gjort någon bra film egentligen? Vad är hon känd för?

Greja greja.

Linda kom hem till oss och passade Loke så att vi kunde köra ett race borta i huset.
 Vi hann inte med så mycket på 3 stackars timmar men det är ju alltid något.
Pappa slipade och fixade lite vid valven och jag och Anders koncentrerade oss på att riva tapeter.
Pust och stön!
 Och kom inte och säg att "Tapet loss" fungerar.
Det gick inte jätte
mycket lättare om man säger så!!!
 Vanligt vatten hade nog räckt bra.


Bilden är suddig pågrund av allt slipdamm. Det blir till att storstäda innan vi flyttar in.




Det blir så bra helt enkelt!!


Ljusfestivalen

Ja för en gångs skull händer det lite grejer i Grästorp. Ljusfestival vid Nossan. Och det känns som om dom har lagt ner lite tid och pengar på detta spektakel. Det var väldigt fint längs med grusstigen ner till Forshall med mycket lampor som färgade träden i alla olika färger. Det har dom gjort bra tycker jag =) Väl nere vid forsen fanns scenen och ett öltält med mat och givetvis dryck. Får nog test Glüwein nästa gång vi tittar dit. Blir troligtvis på fredag =)


Denna filuren träffade vi på på vår promenad
Några utav träden
det syns inte jätte bra, men fint var det

Tisdag 7/10 - 08

Oj oj!
Nu var det ett tag sen jag skrev och det har faktiskt hänt en hel del. Vi börjar baklänges.
Fredag: Flytt och påbörjning av renovering

Lördag: Gick upp halv åtta för vi skulle vara i Kållebo klockan nio och förbereda för pärlpartyt. Elva var dom som skulle göra sina egna smycken och vi blev kvar hela dagen. Vi blev till och med bjudna på Kållebos julbord. Himla trevligt tycker vi =)

Söndag: Skulle varit tipspromenad men jag och Loke hoppade över det. Det spöregnade så vi stannade hemma. Vill inte riskera att Loke skulle bli ännu mer sjuk. Han är ju lite förkyld titt som tätt nu för tiden.

Måndag: Anders var ledig så jag gick upp tidigt och vi hoppade in i bilen allihopa och for i väg till Forshall där vi skulle köpa färg till hallen och till bröstpanelen. Hoppas nu att vi får rätt nyans på det som vi har valt. Vi hade ju tapetprover så vi hoppas att färgerna kommer att stämma med dom. Sen fortsatte vi till Rusta och Beginners. På Beginners köpte vi grindar till trappen. Vill ju inte att det ska hända några olyckor med vår ögonsten. På Rusta köpte vi det nödvändigaste som pappa behöver ha för att greja vidare. Lite spacklar, tapetklister, spackel mm.
Efter det hamnade vi på Torp och Bauhaus. Det var dags att köpa tapeter! Visste ju vad vi skulle ha till alla rum förutom till lekrummet men det hittade vi också. Vi hittade också plastmattor till både lekrummet och lokes rum. Denna dagen kostade ungefär 8000 kronor.


Tisdag: Jag har haft ont i en tand ett tag. Det har inte ilat utan det gör mer ont om man kommer åt tanden, typ om man tuggar eller biter ihop käkarna. Fick iallafall en tid till tandläkaren idag. 08:40 skulle jag vara där. Underbar tid när man har jobbat hela natten. Man jag sov en timme och pallrade mig upp. Tandläkaren kunde inte hitta några fel på mina tänder utan undrade om jag hade det stressigt just nu. jo det kan man väl säga att jag har. Och det var det som var felet. Jag är så spänd i munnen så det är därför jag har ont. Så jag måste försöka slappna av. Hoppas att hon har rätt. Var iallafall hemma och låg i sängen igen klockan 09:00.
15:30 hämtade jag Loke på dagis och efter det gick vi till huset. Det var en del löv i trädgården så det var bara att börja kratta. Första gången i min alldeles egna trädgård. Det var himla roligt det. Hoppas att det håller i sig =) Det allra bästa var att Loke gick med mig och lekte alldeles själv. Vilken känsla det var att se honom. Underbart!
Vårt hus

När vi kommer hem från huset så gör jag iordning grillad kyckling och potatissallad till mig och Loke och vi sitter och myser tillsammans. Denna dagen har faktiskt varit jätte skön och jag älskar min lille pojke mest av allt.

SATC

Har ju inte sett ett enda avsnitt av "Sex and the city" men det behövdes inte heller. Man förstod hela filmen iallafall. Känner bara att jag VILL se avsnitten nu. Tyckte filmen var jätte bra, satte en 4:a på den.
Så Sofia, jag kommer att slå dig en pling en dag.
Vet att du har avsnitten ; )


Finns hur mycker bilder på dessa tjejer som helst men jag valde denna

Renovering påbörjad

Tur att vi har pappa som är med och hjälper oss. Vi sparar in åtskilliga tusenlappar!

Vardagsrummet - valvet ska bli betydligt större


Gamla matsalen - Rummen ska alltså bli ett enda stort rum


En bra bit på vägen

En liten flyttdag

Yes!!!
Upp och hoppa klockan halv ett. Laga lite tacosgratäng och sen ska vi hugga in på alla kartongerna. Kusin Jimmy och mammas Roger kommer och hjälper till och bär. Mamma tittar till Loke så det kommer nog att gå ganska så fort. Verkar som om Mi kanske kommer och ställer upp också. Det är alltså meningen att vi ska flytta allt som vi inte behöver ha hemma. Det är så mycket!!! Bra-att-ha grejer!!! Kan inte slängas, någon gång kanske man behöver det.
Pappa kommer att vara borta i huset ikväll och greja. Tror att vi kommer att öppna upp det lilla valvet i vardagsrummet och sen kommer vi nog även påbörja valvet i köket. Hoppas att detta kommer att gå undan. Det har ju tillkommit en hel del grejer som måste göras om man säger så. =(

Glömt?

Jag har ju inte berättat att jag har påbörjat en ny bok. Nu tog jag en bok som är på 600 sidor. Kan ju inte springa ner och rota fram en bok ur kartongen varje gång jag har läst ut en bok. Så nu tog jag en tjock en och hoppas att jag har flyttat innan jag har hunnit att läsa ut den. =)
" Cathys flykt" var en riktigt bra bok och den slutade ju som en bok ska sluta. Lyckligt.
Nu läser jag en bok som Leslie Pearse har skrivit. Hon är väl en av mina favorit författare. Hon skriver alltid om en väldigt stark, kvinnlig personlighet och alla hennes böcker att "döpta" till flicknamn.
 Denna boken heter Adelé.


Torsdag 2/10 - 08

Tiden bara går och går. Nu är vi inne i oktober. Allt går så snabbt! Man hinner inte med!
På tal om att allt går snabbt, julen är snart här och i år är det bestämt att vi ska fira den hemma hos oss. Helt underbart! Jag längtar!!! Ska verkligen bli super roligt och jag ska göra det så mysigt.

Igår fick vi nycklarna till huset.
Jag höll på att börja lipa inne på banken.
 Äntligen!!
Gud vad jag har längtat efter ett hus.
Ska bli underbart den dagen vi kan lämna lägenheten och bo i huset på riktigt.
 Hoppas att det inte är allt för många veckor kvar men det är en del som skall göras inne i huset innan vi är redo att flytta in.
Varken jag eller Anders vill bo på en arbetsplats så därför tänker vi greja innan vi har tagit dit alla möbler.
 Vi har ju lägenheten till den sista november så vi har ju tid.
Lika bra att göra det som vi har tänkt.
Tur att pappa är där och hjälper oss.
Kan tänka mig att det skulle gå på en nätt liten slant annars.
Ska givetvis ta före och efter bilder =)

SAAB har en del stoppdagar här nu framöver så jag planerar att vara hemma lite grann. Om Anders tillåter vill säga =) jag kommer ju behöva ta ut lite föräldradagar och mina är ju slut. Så om jag är riktigt snäll så kanske jag kan få några utav honom. Har planerat en överraskning för honom och jag vet att han kommer att uppskatta den. Vi kan ju låtsas att det är en försenad namnsdagspresent (glömde ju av att Mikael hade namnsdag häromdagen) sånt är inte bra =(

RSS 2.0