I städar tagen

Vi var verkligen tvungna att städa! Och när jag kom hem hade Anders dammsugit. Gulle han!! Så jag tog tag i badrummen och det går ganska så fort bara man kommer igång. När väl städningen var klar började vi greja lite med sånt som fortfarande inte kommit upp. Så nu har vi lite hyllor i sovrummet som jag har fyllt med foton. Köket fick sig en make - over. Från ganska tråkigt rött till härliga ljusa pastellfärger. Man får ju skaffa vår inne eftersom vädret är så tråkigt ute.

(Obs! Kappan är i andra fönstret.)


Det är dessa krukor som gjort att jag vill blanda färger.
Brukar inte göra det annars men vad tusan! Jag tycker att det ser friskt och läckert ut.



Tidningstället fick komma upp också.
Hoppas nu att Anders använder det så att det slipper bli så stökigt i receptskåpet.

En händelserik dag

Gick upp tidigt och stack iväg till Vbg så att jag var där kl nio. (Jag var inte försenad denna gången).
Jag och Charlotta hade nämligen bestämt att det skulle vara pärldag idag. Och det blev det!
Vi gjorde en helt ny modell som bara blev så fin.
När sedan Charlotta och Tobbe kastade ut mig ;) (dom skulle iväg på middag) så for jag till Tygladan för att leta efter en kappa till köket. Jag hittade en som jag fick riktigt billigt.
Väl hemma ställde jag bilen på uppfarten och sprang iväg till Krogen där jag skulle möta Johanna för en spontan lunch.
Vi valde Chicken toast bägge två och det var gott.


Johanna

Mycket trevlig kväll

Ja det var gårdagskvällen.
Vi var hemjudna till Kim och Hanna på en tv-spelskväll. Johanna och Fredrik var också medbjudna men det var tvungna att lämna återbud. (ja, ja nästa gång är vi hos er *blink, blink*)
Vi blev bjudna på mat när vi kom. Två olika sortes pajer, en ost&skinkpaj och en tacopaj. Både var smarriga med tacopajen var nog ett strå vassare. MUMS!!
Efter maten var det dags att slå på Tv:n och fatta buzzknapparna och sen var kvällen igång.


Jag känner det.

Vad underbart det är att hitta små lappar lite varstans i huset.
En i micron, en i toarullen, en i kylskåpet, en på telefonen och en på fjärrkontollen.
Och alla har samma budskap.
Anders sätt att visa hur mycket han älskar mig.
Det står små kärleksförklaringar på lapparna och jag känner mig älskad.
Att en sån enkel handling kan röra upp så stora känslor.

Fattar ingenting!

Men skönt är det iallafall, att allt är som vanligt igen här på bloggen. Höll ju på att skaffa en ny men det visade ju sig vara jätte jobbigt. Vill ju att kvar alla bilder och så. Bloggen ville ju verkligen inte vara med i morse och alla inlägg la sig på första sidan och jag vet inte HUR mycket fel det blev. Men så efter att jag har sovit några timmar är den nu tillbaka igen. Allt är som det ska. =)

Vad hände?

Har grejat lite med bloggen. Gjort nya kategorier och flyttat lite inlägg och så.
Tydligen gillades inte detta så allt spårade ur.
(Bevis finns på bloggen)

Pust! Stön!


Efter att ha tränat 30 minuter spinn och sedan 60 minuter Body Balance känner jag att jag med gott samvete kan ta med mig min tekopp upp i sovrummet och se några avsnitt av SATC.
Det här är livet!!!


Himla skoj att träffa Sofia idag. Följ med fler gånger vännen!!!

Irriterad!

Tycker verkligen om att blogga. Skönt att skriva av sig och jag använder det som en dagbok. Men i en dagbok kan du skriva ner en massa skitsnack om folk och ingen behöver bli ledsen eller sårad. Men så fungerar det ju inte riktigt här. Vill bara säga att det finns en person där ute som får mig att vilja dra mitt hår. Denna personen är trög och förstår inte vad jag menar eller säger. Och det gör mig MYCKET irriterad. Man säger en sak och personen ifråga gör precis tvärom. Och tro inte att jag inte har sagt ifrån, för det har jag. Kallade mig själv bitch, för jag hörde hur jobbig jag var när jag efter 40 gånger sagt till personen att göra ditt eller datt, men icke sa nicke. Det hjälper ju inte!!! Vet inte vad jag ska ta mig till!!

Något annat som gör mig irriterad är denna sången. Dom spelar den VARJE natt på P3/P4 och jag är riktigt trött på den. Sluta att sända den snälla!!! Den är ju inte ens bra!!!

Nu till något roligare.
Ikväll är det först 30 minuters spinning
och sedan ska jag prova på Body Balance.
Ska bli sköj!


Fredagen kommer att bli ännu roligare för då blir det Tv - spelskväll hemma hos Hanna & Kim.

Drömmarnas väg

Har ju inte skrivit om mina böcker på ett tag. Tro inte att jag har slutat läsa, för det har jag inte.

Men nu stannade siffran på denna boken, Drömmarnas väg av Nicholas Sparks och jag vill skriva lite om den.
Tror nämligen att denna kommer att vara jätte bra. Nicholas Sparks har nämligen skrivit böckerna The Notebook, A walk to remember och Message in a bottle. Dessa böcker har sedan blivit filmer och jag tycker att dom är jätte bra. Faktiskt så är A walk to remeber och The Notebook några av mina absoluta favoriter.

Tillbaka till boken, jag har höga förväntningar och efter 100 sidor kan jag säga att jag inte är besviken.

Yesman

Vi såg ju Yesman i helgen som var.
Den får en 4:a av mig för den var så skön.
Jag rekommenderar den varmt och Jim Carrey är SÅ bra!
Han är verkligen superkul!


Nyttig

Ja efter ett träningspass känner man sig härligt nyttig.
Har varit på step/styrka idag och det är riktigt roligt.
Jag svettas som en tok!
 Men det är verkligen skillnad på hur man svettas.
 Som idag, blir jag alldeles blank och klibbig över hela kroppen och när jag går på spinning så bildas det stora svettdropppar i pannan.
Varför är det olika?
 Öhh vänta lite nu, skrev jag precis om hur jag svettas.
 Ska nog lägga ner nu!! =)

Han är pigg igen!

Var hemma från jobbet igår. Loke hade 38,7 C i feber så jag valde att stanna hemma. Han får nämligen inte gå till dagis om han inte varit feberfri i 24 timmar och eftersom Anders började tidigt idag kunde jag ju gärna inte jobba hela natten och sen åka hem och ta hand om en liten kille som vaknar vid 06:00.
Men jag ångrar inte att jag var hemma. Gick upp med Loke och tog tempen, 36.7 C. Skönt! Han är sig själv igen. För det var en pigg liten kille som kom in till mig i sängen och kröp ner och ville busa medan jag försökte att se klart ett avsnitt av SATC.
Nu, tre timmar senare sover han igen och jag har grejat lite här hemma. Inget överdrivet men plockat undan lite och vattnat blommorna.
Tyvärr gjorde jag ju bort mig totalt igår. Så här var det - Anders behöver extra hjälp på macken idag och bad då Linda stanna kvar lite längre. Men det kunde hon inte eftersom hon hade tvättid. Jag åtog mig då denna uppgift, ja, att tvätta åt henne. Så Pontus kom och lämnade tvättkorgen. Och till min fasa är den överfull. 6 st maskiner kommer det att bli!!! Jag kommer att behöva mer tvättmedel efter det här. Tyvärr har jag inte mycket torkplats så vi får se hur detta kommer att gå.

Det blev ingen laptop, denna gången. Men jag har satt ett frö, och det kommer att gro. Det har nog till och med börjat växa lite grann. Den allra bästa gödningen fick det igår när vi träffade Kim och Olof. Dom ska nämligen köpa laptop båda två.

Allt bara rasar!!

Oj oj vad beroende jag har blivit utav datorn. Man märker det snabbt när man inte har någon. Vår skärm dog nämligen idag. Och ja, jag sörjer!!! Den har krånglat lite det sista, man har fått trycka igång den 3-4 gånger men igår tog den sist sista andetag.
Så vad göra?
Köpa en ny skärm, utan tvekan. Men varför stanna där? Datorn är ju också seg. Och jag vill ha en laptop, varför inte passa på nu då? Men det är mycket pengar det handlar om och det kanske räcker att formatera om datorn. Vad vet jag, kan ju inte sånt här. Vet iallafall att vi behöver skaffa ett större minne till datorn. Vi sparar på alldeles för mycket grejer. Så varför inte köpa en ny skärm och en extern hårddisk. Då kan vi spara undan massor av saker. Göra backup på kort tex.
Nej nu svamlar jag.
Har fått låna datorn på jobbet så det är bäst att skynda sig att skriva. Rasten närmar sig sitt slut.
 Hoppas att jag kan skriva snart igen. Ska gå upp tidigt imorgon (10:00) (det är tidigt när man jobbar natt) så att vi kan åka och införskaffa hos en ny skärm. 
I will be back!! 

Loke har förrsten feber. Så han får vara hemma från dagis imorgon.
Så det blir varken träning eller sömn imorgon. Vi får väl se hur länge man orkar ha det så.

Just an ordinary day

Idag har det inte hänt så mycket. Jag vaknade och gick upp med Loke (han var inte på dagis idag). När vi hade ätit havregrynsgröt satte jag igång att baka lite bröd. Köpte färdig mix så det var inte så svårt =)


När brödet var färdigt så var det dags för Lokes bad. Och nu ligger Loke för natten och jag ska nog gå upp till sängen, bädda ner mig och sätta på några avsnitt av SATC och sen sussa lite innan jobbet.

Denna dagen har med andra ord gått väldigt fort.


Fick ett sms av en vän som skrev att det verkade som om jag satte alla andra i främsta rummet och inte lyssnade på vad jag själv behövde eller ville. Att jag försöker vara andra till lags. Är det så? Jag vet faktiskt inte svaret på den frågan.

Jag är igång!!!

Det är så skönt att träna!!!
Igår var det step/styrka och det var så himla skoj.
 Älskar verkligen att röra mig till musiken.
Har gått på både step och styrka förut men aldrig kombinerat det.
 Det visade sig att det var toppen. Kroppen fick sig en genomkörare som hette duga. Och svettig blev man!
Att dom spelade min absoluta party låt gjorde det hela ännu bättre.
När jag hörde den låten tog jag i så jag trodde att jag skulle hoppa ur kläderna, Lady Gaggas "Pokerface" får mitt adrenalin att pumpa och mina lurviga vill ut på dansgolvet och röra sig.


Har glömt berätta att vi köpt biljetter till Iced Earth och Saxon.
Så den 11 februari drar vi iväg till Stockholm över natten.
Vi har bokat rum på en båt som ligger i Gamla Stan.
Hade ju velat stannat kvar och mysa när vi ändå är borta men icke sa nicke.
Tåget tar oss hemåt igen klockan nio på torsdag morgonen. Det är nämligen en herre som börjar jobba klockan två igen.

En varm rekommendation

Kassler -och potatisgratäng.

Det här behövs till 2 port:
350 g potatis,skalad
200 g kassler
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 liten gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, riven
100 g champinjoner, i bitar
2 tsk matfett
salt, svartpeppar
1 dl riven ost
1 msk persilja

Ugn: 225 C

Gör så här:
  1. Skär potatis och kassler i strimlor.
  2. Koka potatis, lök och vitlök i matlagningsgrädden i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter.
  3. Fräs champinjonerna i matfett i en stekpanna tills de får färg.
  4. Blanda ner kasslern och hälften av champinjonerna i grytan. Salta och peppra. Lägg över det i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Lägg den andra hälften champinjoner och hackad persilja på gratängen vid serveringen.
Tips: Ha inne den längre än 15 minuter. Potatis var fortfarande inte riktigt klar.

Tyvärr fick jag ingen bild på denna jätte mumsiga gratäng men den rekommenderas varmt.

Så är vi tillbaka på ruta ett.

Nu ligger snön vit på taken igen. Kan inte annat än att känna att det är lite tråkigt.
 Jag längtar nämligen till våren! Så är det ju alltid för mig.
 Så fort julen är över så ska våren ta vid. Men nej då.... lite mera vinter är det som är på ingång.

Snö blask


Simma, simma

Yes!!
1000 meter blev det idag. Det tar ungefär 30-35 minuter för mig att simma den sträckan och det är alldeles lagom så här nu i början. Det är verkligen härligt att simma!! Men det bästa kommer efteråt när man får sträcka ut sig i bubbelpoolen och känna hur man blir masserad i hela kroppen.
Ahhhaa!!!


2 st 2:or

Två filmer blev det i helgen. 2 stycken 2:or och det är inte bra. Ska berätta vilka det var.
Först ut kom Nicolas Cage i rollen som lönnmördare i filmen "Bangkok Dangerous". Denna filmen var inte orginell på någotvis. Kändes som man har sett det förut. Vill man se en bra film om lönnmördare rekommenderar jag "Wanted". Den är betydligt coolare men kanske inte så realistisk. "Bangkok Dangerous" var en aning tråkig faktiskt. Jag gillar ju Cage och han gör ju rollen bra som alltid. Men denna rollen har han haft förut känns det som
"Wanted" är mycket coolare.




Andra filmen hetter "In the name of the king" och det var en rad kändisar med i den. Tex Jason Stattham, Ray Liotta, Burt Reynolds, Claire Forlani och många fler. Gillar ju Stattham, han är ju alltid stenhård men denna filmen skulle han tackat nej till. Och alla dom andra också förresten. I och för sig så spelar det nog ingen roll vilka som är med i denna filmen. Den kommer fortfarande vara ganska så dålig. Och den kommer alltid vara en kopia på "Sagan om ringen". Brukar ju gilla magi och trollkonsterer men det blev bara barnsligt i denna filmen.


Lite om helgen

Men först måste jag berätta om vad som hände mig på hemvägen imorse. Och anledningen till att jag berättar det är att jag lyckades lösa en sak med bilen. Och jag är kass på bilar!!! När jag började min resa hemåt och hade kört en bit tyckte jag att jag såg dåligt. Hade jag inga lampor eller vad var det som var fel? Satte på helljuset men såg inte så mycket bättre och slog det mig. Det måste ju vara snö på lamporna så jag stannade bilen och mycket riktigt, dom var täckta med snö. Nu tycker ni väl att jag är helkorkad men jag är stolt över att inte behöva ringa hem till Anders när det var en sån enkel grej. Sen så frågar ni er kanse varför jag inte tog bort snön när jag skrapade rutorna och det ska jag berätta. Jag skrapade inte rutorna för snön var så blöt så inget hade frusit. Vindrutetorkarna tog lätt hand om den saken.

Tillbaka till helgen=)
Som för övrigt gick fort och smärtfritt. Ganska iallafall om man inte räknar med spinningpasset i lördags som nästa tog död på mig. Oj oj, jobbigt var det men samtidigt skönt. Det gör gott och det känns gott. Efteråt iallafall =)
Har nu skaffat årskort på Hälsoborgen i Grästorp. Känns skönt att ha gymmet ungefär 3 minuters gångväg hemifrån. Här ska tränas så att det ryker!!!

Pappa kom och hjälpte oss att sätta upp lite lampor. Vi har haft en lampa från Ikea som har legat i sin förpackning i snart 2 månader. Den kom upp. Sen så fick Anders en takfläkt utav pappa i julklapp/födelsedagspresent som ska sitta i sovrummet och den är också på plats nu. Helt otroligt men sant!



På kvällen bjöd vi hit Sara och Olsson på middag och lite spel.
Maten var god, sällskap mycket trevligt och spelen skojiga.
 En mycket lyckad och härlig kväll med ord.


Härligt!

Fredag igen och man kan pusta ut, eller?
Idag ska det bli myspys hemma. Jag , Anders och Loke ska busa, leka, mysa, spela spel och se på film. Vi ska bara vara familjen och det ska bli super att bara vara vi. Tror och känner att det är viktigt ibland. Eftersom jag och Anders jobbar så olika så blir det att vi inte ses mer än 10 minuter visa dagar och det ska vi försöka ta igen nu till helgen.

Men innan mys och bus och allt det där så ska jag:
- Gå upp 12:30
- Hämta Loke kl 13:00
- Gå hem med Loke och ge han mellanmål
- Försöka lägga honom en stund
- Steka fiskpinnar (potatis och äggsås blev kvar sen igår)
- 16:00 ska jag möta Sofia vid badet. (Längtar faktiskt efter att få simma)
Sen ska jag mysa!!!

Nu till något annat.
Vi fick smörgåstårta på jobbet i natt. Ett litet tack för att vi skött oss så bra på jobbet förra året. Sånt uppskattas!
Iallafall, tårtan var riktigt mumsig men så himla konstig. Dom hade verkligen lagt på allt på tårtan. Det var skinkfyllning, äggfyllning, tonfiskfylling. ;assor av räkor och ost och rostbiff. Har aldrig ätit en sådan blandning förut men gott var det. Men det var precis som att dom tagit flera olika tårtor och smält samman till en annan.

14:30 imorgon, lördag är det spinning som gäller.
Anders ska också följa med.
 Eller ja, han har inte sagt nej ännu iallfall.
 Så jag håller fortfarande tummarna och hoppas.



Varför?

Hur kommer det sig att man inte spelar kort längre?Vi har ju ofta spelkväll men då är det bara brädspel som gäller. Och det är inget fel med det för det är jätte roligt. Men kortspel är ju också kul och ganska så enkelt och man behöver inte ha massor av plats och allt det där. Har kortspel försvunnit mer och mer? När man gick i skolan var det ju det enda man gjorde. Man längtade till rasterna bara för att få spela Chicago eller Kotte och allt vad det nu hette.
Anledningen till att jag började tänka på detta är för att jag och en kille på jobbet började spela lite i natt på rasten. Och det var jätte kul och tiden gick jätte fort. Ett mycket bra tisfördriv med andra ord.

Jag är ganska så irriterad egentligen. Hade sett framför mig denna fredag och en härlig film på bio. Men det blir väl inte så. För den filmen som jag vill se visar dom inte varken i Trollhättan eller Vänersborg. Och det känns jätte avigt att åka till Lidköping. Fel håll helt enkelt. (Vet ju i och för sig inte om den går där heller) Det är ju "Bröllopsduellen" som jag vill se och den har Sverigepremiär den 16 januari. Typiskt att den inte kommer hit då!! Varför???

Så mår man skit igen då...

Att det kan vända så fort. Till att må bra till att känna att ingenting kommer att gå vägen på bara några stackars ynka sekunder. Och allt på grund av en förbannad elräkning!!! Men när man öppnar kuvertet och ser den ohyggliga summan på 4189 kr så trodde jag att jag fick en smärre chock. Vi har haft det så himla kallt inne i huset. Det var speciellt härligt den dagen vi kom ner i vardagsrummet och mätaren stod på 16 grader. Det funkar ju inte när vi har en liten pojk som springer runt. Han måste för övrigt alltid ha strumpor på sig för att inte frysa. Så iallafall, det vi gjorde var att höja upp elementen till 5:an så nu har vi runt 20 grader på nedervåningen, vilket är helt okej. Men om vi får sådanna här räkningar behöver jag väl i och för sig inte oroa mig för hur kallt vi kommer att ha det i huset för vi kommer nog inte bli så långvariga här om det fortsätter på detta viset. Usch!!! Pengar tar verkligen knäcken på mig. Det kvittar hur mycket man än jobbar så känns det som att det aldrig räcker till. Det kvittar vad folk säger, pengar gör mig lycklig!!
På tal om elräkning igen. Vad står det egentligen på den? Det är ju grekiska för tusan. Vad betyder allt? Tex Justering elöverföring, jaha? Eller varför har vi först Förbrukning, och sen Justering av Förbrukning. Är det inte samma sak? Eller har dom kanske gjort fel? Tagit för mycket pengar av oss. Man kan ju alltid hoppas men så är väl inte fallet.
Ja ja Anders ska ta tag i det när han kommer hem. Ringa och fråga vad vi gör för fel. Hoppas att han kan få ett vettigt svar för detta klarar jag bara inte.


Gårdagen var absolut inte lika händelserik som måndagen men den var skön ändå. Hämtade Loke efter att ha sovit till halv tre. Handlade lite lätt och efter att ha lagt lillkillen satte jag mig en stund vid Mahjong. Efter att ha spelat en stund var jag tvungen att gå upp till Loke och väcka honom (vilket jag inte skulle ha gjort för han var super trött och blev jätte kinkig efter det) för det var dags för mat. Lite svårt att laga till något när man har ett barn på armen men det gick till slut och vi åt kyckling, ris och currysås. När maten var bortdukad och köket såg ut som det skulle igen var det dags för lite lek. Men Loke visade snart att han var trött och efter att jag lagt honom la jag mig till rätta i sängen med min bok, som jag läste ut. Efter det slumrade jag in lite innan det var dags att fara iväg till jobbet.

Hör och häpna! Jag har inte valt någon ny bok att läsa ännu.
 Vet inte varför men jag känner inte för det just nu,
även fast jag har ett antal nya och intressanta böcker som ligger i hyllan!
 Ska greja lite med mitt recept register innan jag tar mig en ny bok tror jag.

Berättelsen om Narnia - Prins Caspian

Som för övrigt är väldigt snygg!! Ja, Prins Caspian alltså eller ska vi säga Ben Barnes som han heter.
Jag blir alldeles knäsvag bara jag ser på honom!!!



Denna film var betydligt bättre än sin föregångare. Barnen hade växt upp och blivit bättre skådisar än i första filmen. Effekterna var snyggare och miljön helt underbar. Gillade denna filmen jätte mycket, den får en 4:a i betyg.


(Första filmen & andra filmen)
Ja även denna kille, William Moseley, har växt upp till en riktigt stilige pojke. Det är han som spelar Peter i filmerna.

Jösses!
Jag skriver ju bara om gulliga killar i min blogg.
Men om jag inte får nämna dom här, vart ska jag då göra det.
Se men inte röra heter det ju *blink, blink*


En härlig dag

Måndagen flöt förbi som alltid. Men denna dagen kändes lite annorlunda.
Jag vaknade första gången vid tolv tiden utav att mobilen ringde. Det var Lena från Lenas Ur & Guld som berättade att jag inte kunde förstora min förlovningsring (det är ett för avancerat mönster på den) men dom kunde smälta ner den och göra om den. Skulle BARA kosta 1500 kr. Tror faktiskt inte att ringen kostade så mycket från början. Så vi får se hur vi gör med den saken. Ska prata med Guldfynd också. Det var där vi köpte den. Efter det somnade jag om för att vakna igen ungefär två timmar senare när telefonen ringde ännu en gång. Men den ringde bara tre minuter innan klockan skulle ringa så det gjorde ingenting. Det var Charlotta som ringde och ville prata av sig lite och det var bara härligt för det var ett tag sen vi gjorde det. När jag hade tagit på mig gick jag ner och pussade på Anders och sedan satte jag i gång med maten. Det fick bli sallad som jag la upp i olika skålar. Det är så bra att göra så för då kan man ta det som man gillar. Jag vill ju t ex ha tonfisk och det är nog det absolut värsta Anders kan tänka sig så då är det bra med en egen skål till det. När maten hade smält en stund och jag busat lite med Loke var det dags att röra på fläsket. Och jag kom verkligen iväg (klapp på axeln) och simmade och det kändes så skönt att få sträcka ut sig. Kände verkligen att jag hade saknat det och nu längtar jag redan till nästa gång som jag ska simma. Kan inte riktigt beskriva känslan av att vara i vattnet men jag kände mig både stark, smal, pigg och uthållig. Härligt!!
Efter att ha handlat lite inför kvällsmaten som bestod av varma mackor och vitlökssallad satte vi oss framför tv:n och fortsatte att titta på Narnia 2 som vi började att se i lördags. Och det var en toppen film, enligt mig då förstås. Filmen tog slut och jag hann till och med spela Mahjong en halvtimme innan det var dags att åka till jobbet. Helt otroligt hur mycket jag hann med under en och samma dag. Det har varit väldigt givande men det enda som inte känns bra är att jag inte fått träffa busungen så mycket. Och så känner jag mig väldigt trött nu (sov ju inget på kvällen). Kommer nog att somna gott och det är i och för sig mycket bra.

James McAvoy

Jag har fått en ny förälskelse!
Helt plötsligt ser jag honom överallt. Det började med att vi såg "Wanted". Och där var han James McAvoy.

Och efter det fick jag veta att han är med i "Försoning" med Keira Knightly (har inte sett den ännu).
När vi såg på "Narnia - Häxan och Lejonet" så var han ju där också! I form av en faun (överkroppen är människa och underkroppen är get).


När jag stod och gick igenom filmerna på macken hittade jag honom i en film med Anne Hathaway, "En ung Jane Austen" tror jag den hette. Tycker bara att det är lite roligt för jag visste inte vem han var innan jag såg "Wanted" och nu ploppar han upp lite överallt.
 Han har något extra. Det är lite Gerard Butler över honom och då kan det ju inte bli fel. =)


Narnia


För att fräscha upp minnet lite inför den andra Narnia filmen tittade vi på den första Narnia filmen. Den heter Häxan och Lejonet och efter att ha sett denna film två gånger så tycker jag att den blev sämre. Tänker inte ändra mitt betyg (den har redan fått en 2:a) men jag tänker klaga på effekterna. Det mesta ser så himla inklippt ut. Och kostymerna är inte snygga. Tycker att man ser tydligt att det är en mask. Sen så är ju barnen inte så duktiga skådisar enligt mig. Satt och störde mig på detta under filmen och tyckte att den var lång och tråkig. Ville nästan inte ge Narnia - Prins Caspian en chans, men det gjorde vi och det ångrar jag inte. Vi har i och för sig bara sett en timme in i filmen men redan nu verkar den vara bra. Och effekterna har redan visat sig vara betydligt bättre. Känns som om filmen riktar sig lite mer till det vuxna hållet. 

Söndag 11/1 - 09

Ja helgen är ju så gott som över. Iallafall för min del. Ska bara göra några timmar till på macken och sen ska jag hem och hoppa ner i sängen för att senare ge mig iväg till jobbet. Hektiskt? Jovisst, men jag gillar det.

Annars har helgen har varit mycket bra.
Fredag blev det en spontan spelkväll tillsammans med Johanna och Fredrik och Kim och Hanna. Vi provade på några olika sorters spel och jag var nog den ende som inte fick vinna i något. =( Men kvällen var väldigt lyckad och det är kul att vi börjar känna Johanna och Fredrik lite mera.

Lördagen var jag med på macken. Dags att friska upp minnet nu om jag ska hjälpa till lite grann på helgerna framöver. Det var kul som alltid. Fick göra en del filmreturer och jag älskar verkligen att hålla på med det. Sen så det så givande att vara med på macken och få prata med kunderna. Lite skillnad mot mitt annars ganska så trista och ensamma jobb på skurmaskinen.


Förövrigt så älskar jag Anders och Loke jättemycket...

Torsdag 8/1 - 09

Konstigt det känns att skriva 09. Men men det är ju bara att vänja sig. =)

Gårdagen förflöt utan några större missöden. Och det är ju bra.
Middagen hos mormor och morfar var mycket uppskattad. Vi fick kycklinggryta och till det pressad potatis och kokta grönsaker. Och oj vad gott det är med kokta grönsaker och sås. Mums! Efterrätten bestod av blåbärspaj. Loke var helt betagen i pajen. Han åt som om det inte fanns något stopp i pojken.
Dom här riktigt goda recepten är ju svåra att få tag på. Dom finns inte med i kokböckerna nu för tiden. Nu ska allt bara gå ut på att äta så kalorifattigt som möjligt. Men sanningen är ju den att maten smakar bättre när det är grädde eller creme fraiche i. Det kan man ju inte komma ifrån. Så då är det ju bara att samla på sig recepten från mamma och mormor. Vet också att svärmor ligger inne med en hel del hemligheter när det gäller matlagning. ;)

Usch! Har haft början till magkatarr hela natten och det är jobbigt när man vet att kolsyrepatronen hemma är slut. Det lindrar ju nämligen med kolsyra. Men det är ju inte mer än att man får köpa nytt. Så typiskt bara!

Jaha....

Sitter här med min kopp med välling och vet egentligen inte vad jag ska skriva.
Kan ju berätta att vi fick besök av Linda och Pontus och deras nya familjemedlem Boston igår (Boston är en hund). Det var trevligt och dom stannade på middag. Jag lagade potatissoppa och pannkakor.
Idag ska vi på middag hos mormor och morfar. Det ska bli roligt, det var ett tag sen vi var och hälsade på dom.

Nej men jag får väl gå och lägga mig då. Men först måste jag hoppa in i duschen.
 Har varit på ett jobb som gör att håret blir alldeles fett så det måste jag ta hand om innan jag somnar.
Undrar om jag hinner med ett avsnitt av min nya favorit serie.
 Sex and the city är bara bra!!! Sofia har haft rätt hela tiden!!





"Strange Wilderness"

Är en helt otroligt dålig film!!!
Kan ju inte med sån här humor.
Just nu kan jag inte komma med något bra förslag på vad det var för humor men jag vet iallafall att jag inte rekommenderar denna filmen.
Sätter en 1:a.
 Brukar ju gilla Steve Zahn men till och med han var bara för mycket i denna film.


Nu är det gjort.

Idag var det den första dagen på mitt nya liv.
Jag åt inget godis idag, och det är bra för att vara mig. Tog bara en portion av middagen och jag har ätit frukt till mellanmål. Och nu när jag kommit hem från jobbet har jag faktiskt druckit en kopp välling. Skönt att ha något varmt i magen när man ska lägga sig. Hoppas nu på att jag inte behöver vakna och vara hungrig. Eller ännu värre, vakna av Att vara hungrig.
Den här biten med att äta på natten är ju så svår. Ändå fick vi en kurs i det. Men jag anser att jobbar man behöver man energi, (på kursen sa dom nämligen att man inte skulle äta något på natten). Så jag ska äta soppa, frukt och yoghurt. Så om ni har lite recept på goda och lättlagade soppor tar jag gärna emot det.
Sen så ska jag göra tvärtom om denna gången mot vad jag brukar göra när jag ska hitta formen. Annars brukar jag köpa allt vad LIGHT innebär. Lätt creme fraiche, mini lätta, mini mjölk, yoghurt 0,5% fett. Jag allt det där och lite till!! Men det ska bli ändring på det. Nu ska jag laga mat på riktiga råvaror, äta mindre men oftare och röra på mig. Få se om det hjälper. Jag vill komma in i ett stadie där man kan äta allt utan att det gör något för man rör ändå på sig så pass mycket att ingenting fastnar. Att motion blir en del av vardagen och inte något som man tycker är jobbigt hela tiden. Utan roligt!! Men jag ska ta det lugnt och inte stressa fram något. För vad fan! Jag orkar inte hålla på att stressa och planera hela tiden. Jag kommer att gå in i väggen om mitt -09 kommer att vara likadant som mitt -08 och det får inte hända. Det ska jag se till.

Förresten!!
Bröllopsduellen
med Kate Hudson och Anne Hathaway har premiär snart.
 Om typ 10 dagar eller något.
 Någon som vill gå och se den med mig?

Tack Johanna för att du höll mig sällskap via sms ikväll.
Det gick lite lättare att jobba då ;)

Quantum of Solance

Yes!
Då har vi äntligen sett den nya Bond filmen.
Men jag är inte riktigt nöjd.
Den var svår att förstå sig på och det var mycket snabba klipp som gjorde att man missade en del intryck tycker jag.
En 3:a i betyg.

Fredag igen!

Det går så fort!!! Snart dags för jobb igen och denna gången ver jag inte när jag får vara ledig nästa gång. Det känns som en himla lång tid fram över så nu måste jag boka in lite roliga grejer så att jag har något att se fram emot. Bio, reser, spelkvällar ja allt möjligt!

I alla år har mitt nyårslöfte varit att gå ner i vikt. Men detta året ska jag ändra mitt löfte. I år ska jag lära mig att äta rätt. Då kommer ju viktminskningen på köpet. Smart va?!

Nyårsdagen spenderades på macken där vi ägnade oss åt inventeringen.
Kanske inte det roligaste man kan göra men det är ju ett måste.
Samtidigt är det väldigt kul att vara där borta allihopa.


RSS 2.0