Fest dag!!

IDAG GÄLLER DET!
Det ska bli fest för våra närmaste och det är en hel del som vi känner visade det sig.
Tror att vi kom upp i siffran 25. Det är ju inte så pjåkigt.
Så ikväll blir det bra musik, glada människor och en massa korttagning.
 Kameran ska gå varm.
Det är ju så himla kul med kort!!

Dyster dag

Ja igår så kom smällen. Den som vi väntat på länge men som man inte riktigt trott ska komma iallafall. Ungefär 40 personer på Premier kommer att varslas. Detta kommer dock inte vi på natten att märka av, ännu. Det är alltså så att SAAB tar tillbaka många jobb som dom har lagt ut på dagtiden. Mycket tråkigt, men sant.

Annars var gårdagen var rolig. Vaknade och tittade ut och såg att det var alldeles vitt ute och att det fortfarande snöade. Svor dock lite mer när jag insåg att jag skulle traska bort och hämta Loke i detta väder. Men det gick bra. Halv tre var vi hos frissan och Loke var den som fick hoppa upp i stolen först. Det gick jätte bra. Loke satt så snällt med sin banan i ena handen och med den andra hade han ett hårt grepp om ratten på den bilen som han satt i. Sen kom Anders och bytte med Loke. Han behövde bara en finslipning. Hans hår hade inte växt så mycket sen sist. När mina pojkar var klara och traskade iväg hemåt var det då min tur. Och jag behövde mer än att finslipas. Det såg ut som om jag hade en mössa på huvudet! Det var verkligen jätte tjockt och det var som sagt inte jätte längesen vi var och klippte oss. Så hårväxten är det inget fel på. Men men... det var behövligt med en klippning och nu känner jag mig fin igen.
Efter besöket hos frissan var det snabbt hemåt för att packa jobb väskan och åka till Vbg där Charlotta väntade med maten färdig. Det måste vara över två månader sen som jag och Charlotta träffades och pärlade sist och som alltid hade jag saknat det jätte mycket. Det konstiga är att jag inte märker att jag saknar det fören jag kommer och får greja med det igen. Hur som haver... så bestämde vi att måndagar är våra dagar.
Åt gravad lax igår. Tror att det var första gången och jag tyckte att det var gott. Charlotta hade gjort en smörgåstårta till Tobbes födelsedag och det hade blivit tårta över så jag fick smaka och den var smaksens.

Filmer

Först ut var det "Adventures in Babysitting" med en ung Elisabeth Shue i huvudrollen. Hon ska spela 17 år i den och ser betydligt äldre ut vilket jag tror att hon är när filmen spelades in.




Skräckfilmen Fredag den 13:e var ju inte en speciellt äcklig. Jag hoppade väl egentligen bara till en gång. Det var kul att se en ung Kevin Bacon.
Tror att detta var en av hans första filmer.

Ny bok

Lesley Pears igen. Det var ju inte så länge sen jag läste något av henne men denna gången är boken inte min. Det är mormors bok och hon sa att jag var tvungen att läsa "Hope" som boken heter. Läste något annat då så mamma tog boken istället. Och nu när hon läst ut den så var jag ju bara tvungen att läsa den för den var ju SÅ bra! Har läst ungefär 100 sidor och hon kan ha rätt. Den verkar väldigt bra.

Vegetarisk Paella

Denna maträtt är riktig god.
När jag lagar den tar jag bort chilifrukten för det blir så himla starkt med den i.

Är det någon som vill prova på den? Då kan jag maila receptet för här var det väldigt liten text =)

Summan av kardemumman...

Är att denna helgen har varit riktigt bra. Den har haft lite av allt i sig. Lite mys, trevliga stunder med släkt och vänner och en del arbete.
Jag tar det hela från början.

Fredag: Syster Linda kom hem till mig och även min kusin Jimmy dök upp så vi alla traskade iväg för att hämta Loke från dagis. När vi kom hem igen stod min kusin Robban utanför dörren så ja, släktträff blev det i en liten stund. Efter att kusinerna hade gått påbörjade jag middag som bestod av hemmagjorda hamburgare. Efter det gick jag och Linda ner i källaren där vi packade upp alla julsakerna. Har ju ett förråd där jag ska ha julsakerna stående uppackade hela tiden. Känns som om att jag kommer att ha bra koll på vad jag har och inte har. När vi spenderat en timme eller två i källaren var det dags att skicka iväg Anders. Han skulle ut med "grabbarna" och bowla så jag och Linda tog fram godisskålen och ostbågeskålen och kröp upp i soffan och glodde på film. Vi så "En barnvakt på stan". En härlig film som man såg tusen gånger när man var liten. När filmen var slut och Loke somnat för längesen var det dags för BUZZ! Så roligt!

Lördag: Vi städade och grejade i huset. Hängde upp lite smågrejer som t ex nyckelskåpet och en hylla och lite sånt. Anders dammsög hela huset. Och det ska han ha klapp på axeln för. Han dammsuger nämligen väldigt ofta. Nästan hela tiden i lägenheten var det han som fick dammsuga. Men han gör det ju så bra!!! Själv har jag ju gjort det ganska mycket på jobbet så jag är ju inte så sugen på det. Jag gör hellre annat.
Under dagen handlade jag massor av gott inför kvällens middag. Vi hade nämligen Anders föräldrar, hans morfar Gösta och Kim här. Nu när man bjuder dom på middag är det som att få en stor utmaning. Christer är vegetarian och Ingela är diabetiker. Men jag ser inga svårigheter i det. Det blev iallafall vegetarisk Paella och fruktsallad med grädde och glass till efterrätt. Vi fick ju lite presenter också. Gösta hade med sig en hembakt äpplekaka och en burk med hemmagjord äpplesylt och Ingela och Christer kom med en stor lykta.
Sånt uppskattar vi givetvis.
Linda och Pontus kom och avlöste våra första gäster. Vi skulle nämligen påbörja vårt skräckmaraton. Fredag den 13:e var filmen som var i fokus. Jag har väl egentligen ingen kommentar om den filmen. Nu när man har sett Saw så här det ju inte direkt några andra filmer som är så skrämmande längre. Men men det ska ju vara en klassiker, typ.
Kvällen avslutades med BUZZ!

Söndag: Linda och Pontus sov ju över här så vi gick upp allihopa (Anders och Loke hade gått upp tidigare) och åt frukost. När vi tagit på oss bar det av till macken där dags uppdrag var att få upp lite julstämning. Snart är det ju 1:a advent och butikerna börjar ju pynta tidigare (vi var ju ganska sent ute ändå) så vi slängde upp allting. Även julgranen och fint blev det. Lite julmusik på det och dagen hade varit fulländad. När vi kom hem var jag rejält trött. Fråga mig inte varför men det kan ha med att göra att Loke vaknar tidigt (då menar jag runt sexrtiden) och att jag två dagar i rad fått ge vällingen. Men sov iallafall två timmar innan det var dags att åka till jobbet.

Så ja, det var min helg.
Har med andra ord spenderat hela helgen med syrran.
 Och vi var inte ovänner en ändå gång. Helt fantastiskt!

Torsdag Natt

Min syster fick ett riktigt tråkigt besked idag. Och det handlar givetvis om pengar. Detta onda ting. Det kan verkligen förstöra så mycket. Jag vet hur mycket hon kämpar med att söka jobb men det händer ingenting.
Vet att hon är orolig över julen, men lilla gumman. Jag kan lova dig att det kommer att bli den bästa julen någonsin. Jag ska göra allt i min makt för att det ska bli så mysigt som möjligt.

Idag när jag satt på min skurmaskin och tittade ut fick jag se att det snöade och jag kände en barnslig pirrning i magen. Det är alltid lika kul med snö! Jag tog upp telefonen för att skicka ett sms till syrran för att be henne titta ut. Då vibrerade det i min telefon. Syrran hade uppenbarligen haft samma tanke som jag för i sms:et jag fick stod det: DET SNÖAR!!
Ha ha  jag man är ju inte syskon för inte.

Har nu packat upp det mesta som ska vara i sovrummet. Innan hade vi ju bara sängen men vi tyckte att vi kunde göra det lite mer hemtrevligt. Vilket inte var så svårt.
När jag ställde upp mina doftljus på sänggavel så var Loke snabbt framme. Han tittade på mig och jag tyckte nästan att jag kunde se hur han drog in doften från ljuset. Ljuset doftade lakrits. Jag ser Loke ta i den lilla ljusstaken med ljuset i och för den till munnen och så börjar han att smacka högljutt. Ett alldeles underbart litet ljud. Han försökte att äta upp ljuset och det såg verkligen så himla roligt ut. Sen vill han ju att jag skulle smaka också. Så där höll vi på en stund tills han förde ihop två av ljusstakarna för hårt så att den ena gick sönder. Då var det slut på det roliga.

Har jobbat lite annorlunda idag. Eftersom SAAB har stoppdag på fredagen så jobbade vi 18:00 - 01:00 så jag har hur mycket tid på mig som helst att greja när jag vaknar på fredag.  Alltså idag. Har en del att göra också så det är bra. Men saken är den att jag kan gå upp klockan nio och vara utsövd. Och det är inte ofta som det händer.
Syrran kommer och hälsar på idag. Vi ska kolla igenom mina julsaker. Ska ha ett helt förråd i källaren till bara julsakerna så att jag aldrig ska behöva packa ner dom. Hur bra som helst, enligt mig. Sen ska jag faktiskt simma idag. Jag bara måste göra det. Har verkligen stelnat till i och med flytten. Jag går visserligen och hämtar Loke på dagis nästan varje dag men jag känner att jag behöver mera. Eftersom jag inte har motivationen till att äta nyttigare så måste jag helt enkelt börja röra mig så att jag kan förbränna lite grann.

Nu väntar sängen. God natt allihopa!

Utläst

Jag lägger boken "Vackra barn" på högen med utlästa böcker.
 Den var riktigt bra och sorgsen. Det där med barnmisshandel är för jävligt. Att man en s kan ge sig på ett barn. Som är helt förvarslöst. Kan inte fatta det. Just denna flickan i boken, Venus, råkar ju ut för mammans pojkvän. Det går till och med så långt så till slut hittar dom henne medvetlös och alldeles förfrusen. Det visade sig att hon fått sova i badkaret utan några kläder. Låter kanske inte så hemskt tycker ni men detta badrum befann sig i en husvagn och husvagnen hade ingen värme och ingen el. Där inne fick Venus vara större delen av den tid hon inte var i skolan.
Hemskt var det iallfall men det slutade lyckligt som tur var. Man vet ju inte riktigt när det är självbiografier

Att tvätta

Oj vad jag saknar en torktumlare! Har alltid haft det. Sen jag började tvätta själv för första gången så har jag haft det. Allt tar ju så mycket längre tid utan torktumlaren. Det tar enormt mycket längre tid att hänga upp tvätten istället för att slänga in den i tumlaren. Och sen tar det mycket längre tid att få tvätten torr också.
GAHHH!
 VILL HA EN TORKTUMLARE!


Självbiografi?

Jo men det måste det nog vara. Läser "Vackra barn" av Torey Hayden. Hon är barnpsykolog och skriver om sina fall. Har läst ett antal av hennes böcker och det är faktiskt riktigt intressant och hemskt samtidigt. Torey är specielist på mutist. Barn som inte pratar. Man får ju alltså följa med och se hur hon jobbar med barnen och om dom faktiskt pratar till slut. Ofta får man ju reda på vad som ligger bakom att barnen inte pratar och det är inga roliga historier. Kan vara allt från övergrepp till sekter och ja, allt möjligt hemskt som skadar barnet. Trodde ju inte att man som psykolog får skriva ner sånt här och ge ut det som bok. Men jag antar att dom riktiga namnen inte finns med.

Såg en film

"Wanted" med höjdare som Morgan Freeman och Angelina Jolie. Denna filmen var SÅ överdriven men den var supercool. Den får en trea i betyg. Riktigt schyssta effekter men storyn är ju inte jätte bra.
Huvudpersonen i Wanted. Har aldrig sett grabben förut. Vet inte vem det är.

Angelina är ju så snygg. Tycker dock att hon är lite väl smal i denna film.
Morgan Freeman är med i alla filmer numera. Men han är ju bra!!

Vart ska jag börja?

Jag hade ju så mycket att skriva ner men nu har det gått så lång
 tid sen det hände så det är väl bättre att börja på ny kula.


När jag vaknade idag kände jag mig inte utvilad. Jag hade haft den där drömmen igen. Drömmen som återkommer lite då och då. Drömmen där Anders är otrogen och lämnar mig. Vet inte varför den kommer tillbaka men den har gjort så några år nu. Hoppas verkligen att jag aldrig ska behöva uppleva det för jag vet inte hur jag skulle göra. Jag älskar ju Anders mer än allt annat och skulle säkerligen förlåta honom för jag vill ju vara med honom. Men mitt hjärta skulle vara krossat, förtroendet skulle vara krossat och allt vi har byggt upp skulle vara krossat. Så vad har man att gå vidare ifrån. Äh  jag vet faktiskt inte....
 Behöver inte tänka på det heller.
För i mitt vakna tillstånd vet jag att Anders aldrig skulle göra så mot mig.



Idag var det pysseldag hemma hos Mi. Visste inte vad jag skulle göra så jag tog med mig min receptpärm och lite Hemmets veckotidningnar som jag fått av mormor. Det är mycket bra recept i dom. Men Loke var med så jag hann inte greja så mycket. Han tar all min tid. Han är överallt och under allt hela tiden. Men det är väl så som det ska vara.=)
Dom andra pysslade. Det var Emma, Mi, Terese, Viktoria och Sofia så vi var ett gott gäng. Det gjordes tomtar och julkort. Sofia satte in foton i album och Viktoria gjorde en krans.
Det var ett härligt stök!

Hur har det blivit?

Jag vet inte vad som har hänt. Men nu det sista har jag varit för upptagen för att ens skriva på min blogg.
Hur kan detta vara möjligt? Men men... ska snart ta tag i saker och ting så allt ordnar sig nog till slut.
Har städat ur lägenheten idag. En mycket skön känsla fast samtidigt var det allt lite vemodigt att stänga dörren. Vi hade det allt ganska så bra vissa stunder därborta =)

Tacka vet jag Telia

Vi flyttade in i huset i fredags. Så då hade vi ordnat så att telefonen skulle vara inkopplad. Bredbandet kunde ta upp till 14 dagar. Och så voilá! Igår fungerade det. Är det inte helt fantastiskt? Det tycker jag iallafall. Så nu är jag tillbaka i rymden. igen. Har ni saknat mig? ;) Har ju inte hunnit vara borta så länge i och för sig.

Det har ju hänt en del saker. Vi har flyttat till hus. Det är väl egentligen det som har hänt. Men det är så stort och det innefattar så mycket av hela helgen.
Vi fick mycket hjälp på fredagen. Sju stycken var vi som bar. Fyra flyttlass och det tog ungefär tre timmar. Efter det skulle vi bjuda på pizza som tack för hjälpen. Jag beställde fyra stycken olika sorters familjepizza. 470 kr!!! Men men, vi fick ju hjälp.
 

Lördagen bestod ju mestadels av att packa upp kartonger. Anders jobbade i stort sett hela dagen. Men när han kom hem på kvällen kom även Olsson och Sara på besök. Dom fick den "stora" äran att hjälpa till att sortera våra filmer. Ett himla kul jobb, tycker jag iallafall=)

Söndagen var ju Farsdag. OCh helt plötsligt får jag köpa farsdagpresent till fyra stycken. Först har vi ju pappa Johnny (han fick ett presentkort på bio på 200 kr) sen har vi ju styvpappa Roger (han fick lotter för 200 kr.) Christer (Anders pappa) ville bestämt inte ha någonting men vi köpte en flaska rött vin till honom. Och sen så är ju faktiskt Anders pappa numera så Loke (det vill säga jag) köpte en present till honom också.
Puh! Dyrare än julafton... Kanske inte riktigt =) Men ändå!!
Vi firade iallafall Farsdag hos Anders föräldrar i Flo. Dom bjöd på god middag och efterrätt. Något som Loke verkligen uppskattade.
Det blev chokladmousse.

Konstigt egentligen ändå... Där satt vi och gottade oss medan Christer och Ingela slet i köket. I själva verket är det ju vi som ska bjuda hem papporna. Det är ju samma med kalas. Den stackaren som fyller år bjuder hem massa gäster och lägger ut massa pengar på mat och fika. Det är ju en fel egentligen. Bara en tanke...

Några av er har frågat vad vi vill ha i inflyttningspresent. Egentligen ingenting, men om ni ändå tänker köpa så skulle jag vill ha lite större blommor. Typ som man kan ha på golvet. Eller så vill jag ha lite större och högre krukor med blomma i. Gärna svart eller beige kruka. Blommorna får gärna ha en stark färg. Presentkort på Ikea är ju inte fel det heller. Lite tips bara, som jag vil ha vill säga. Anders håller nog inte med mig på denna punkten. Tror jag inte i allafall ;)

Ett sista ord: Jag är trött men lycklig.
Till och med jobbet känns okej för nu vet jag att jag har något roligt att komma hem till.

Vad ska man säga?

Min pappa är så underbar! Tänk vad mycket han har ställt upp för oss och hjälp oss med huset. Undrar hur mycket det skulle ha kostat utan hans hjälp.


Min styvpappa är nog den snällaste människan jag känner. Han erbjuder sig helt självmant att komma och ordna i min trädgård. Igår krattade han upp alla löven. Och det var inga små högar kan jag meddela.


Min mamma är så himla tapper. Efter att ha varit sjuk i så många år har hon ändå lyckats ta sig upp ur sitt svarta hål och nu är hon såpass pigg och glad att hon kan passa Loke. Vår ögonsten och även hennes förstås. Tänk att en liten människa kan göra så mycket. För det är Lokes förtjänst att mamma orkar. Det kommer jag alltid vara tacksam Loke för. Vi har fått tillbaka en mamma som vill och faktiskt försöker och tycker att det är riktigt roligt.
(En lunginflammation kommer inte göra att du kryper tillbaka igen. Alla kan bli sjuka. Tänk istället på vad mycket vi kan göra när du blir frisk. Oroa dig inte, då tar det längre tid)


Min syster, min bästa vän. Vi kan bråka och vara ovänner men innerst inne är hon mitt allt. Vad skulle jag ta mig till utan dig? Att du finns där för mig betyder så oändligt mycket.


Min Anders. Den jag älskar mest av allt i hela världen. Min trygghet. Utan honom är jag ingenting. Och han gav mig det finaste man kan önska sig. Ett barn. Min prins, min alldeles egna Loke.


Min mormor och morfar, Anita och Sven. Som jag verkligen hoppas kommer att finnas med i många många år till. Oj vad tomt det skulle vara utan dom. Orkar inte tänka på det nu.


Min svärmor och svärfar, Ingela och Christer. Som är där och ställer upp för oss när vi behöver det.


Nu undrar ni kanske varför jag skriver allt detta.
Jo, det är ett tack till alla er som jag har nämnt.
Utan er hade inte min dröm gått i uppfyllelse.
Jag hade absolut inte kunnat flytta imorgon om det inte vore för er.
All hjälp, stor som liten har varit betydelsefull.


Livias och Linus dag


Den 2 november så skulle Livia och Linus döpas. Här står hela gänget framme i kyrkan. Föräldrar och faddrar. Lite kul att kusinerna fick döpas samtidigt.
Jag och Anders är ju inte med i kyrkan så vi var i valet och kvalet om vi verkligen skulle gå. Till sist såg vi lite längre är till oss själva och bestämde oss för att gå. För Livias skull iallafall.
Vi hamnade ju givetvis på en Högmässa så efter en timme när alla skulle fram och ta nattvarden passade vi på att smita ut. Då gick vi istället till Kettys grav (Anders mormor) för att se hur det såg ut.
Efter det blev det en liten väntan i bilen
Loke hann somna på den korta stunden
Det blev betydligt trevligare när alla samlades inne i Ås bygdegård för att fira barnen.
Här är Livia tillsammans med sina faddrar, Lilling och Therese Therese spenderade största delen av dagen med Livia i famnen

Fastrarna ville ju också vara med och hålla huvudpersonen
Mamma Mi var på glatt humör

Loke hittade en ny kompis, Emelie

Sötis med slips

Charlottas 25 årsfest/ Maskerad

Vi började kvällen med att komma för sent. Och det var ju kanske inget ovanligt för oss. Men vi brukar absolut inte komma en halvtimme för sent. Det är dåligt!! Men men, väl där så möttes vi av Charlotta som var utklädd till pirat. Vi fick välkomstbål och så var det dags för tipspromenad. Som Anders vann! Det visade sig att jag och Anders hade alla rätt. Men Anders var bättre på utslagsfrågan än vad jag var. Så vi vann en blomma som Charlotta knåpat ihop. Mycket fin och den gör sig bra i huset. (Det visste jag ju redan i och för sig, det var ju jag som valde ut den) ;)
Kvällen fortsatte med urgod kycklingsallad och levande musik. Charlottas kusin Örjan visade sig var en naturbegåvning när han stod helt ensam och skötte alltihop. Sjung och spelade. Det var riktigt bra.
Det fanss öl, vin och jäger! i massor. Som tur var körde jag, annars hade jag väl mått lika dåligt som syrran dagen efter =P
Men det var en riktigt lyckad kväll. Anders var till och med uppe och dansade! Det var andra gången på snart fem år som jag sett honom dansa. Då förstår ni kanske att han hade lite innanför västen =)
Jag blev dock av med 830 kr för Charlotta hade gjort massa arrangemang inför kvällen och dessa var till salu så jag var ju bara TVUNGEN att köpa. Ja ja, det kommer att bli fint i huset. Det är det viktigaste.
Här kommer lite bilder från kvällen:
Linda och Pontus som stilrena vampyrer

Anders som Jason

Jag som Darth Vader
Charlotta var pirat
Pontus "The fisheye"

Mys var det gott om


Linda borde vara sexig vampyr jämt. Så läckert!!

Mer bilder hittar du på bilddagboken inom kort. Sök på spaaniz

Opps...

Glömde ju att berätta att jag fick Anders till att se "Sex and the city - the Movie" tillsammans med mig. Han tyckte inte den var jätte bra men inte jätte dålig heller. Det är ju ett ganska gott betyg, eller?
Så nu ska jag bara få honom att se" The Notebook" och "PS. I love you" också.
Sen ska jag sluta tjata på honom.
Tills jag upptäckter en ny favorit film ;)

Vill att ni ska veta en sak.
Det gör för jävla ont när nageln bryts av så långt ner så det börjar blöda!! Vet inte vad som har hänt med mina naglar men två stycken gick av på mindre än tio minuter. Fastnade i Lokes stickade filt och vips! Så var dom borta. Som sagt, den ena bröts så långt ner så det bara pulserar i fingret. Det är inget skoj alls. Men smärtan dämpas med ett plåster. Undrar om naglarna blivit sköra pågrund av att man har grejat med färg ett tag?
 Vad vet jag.

Två dagar i rad har vi varit jätte duktiga och tagit massor av kort.
Ska nu bara hinna med att lägga ut bilderna också.
Och när jag gör det ska jag berätta för er om vår helg som bestod av en superkul 25 års/halloween fest och ett riktigt trevligt dop.

RSS 2.0