"Mord med guldkant"

Jag älskar ju verkligen Nora Roberts böcker!! Men denna boken "Mord med guldkant" är skriven utav J.D. Robb. Men det är också Nora Roberts! Fast hon skriver under annat namn! Hon använder det namnet när hon skriver om huvudpersonen Eve Dallas. Så det förklarar varför jag tycker så himla mycket om dessa böcker också.
Detta är andra boken om Eve Dallas och hennes stilige pojkvän Roarke. Det utspelar sig i framtiden typ( år 2050) så det är en del sci-fi i boken. Eve Dallas är en kriminalinspektör och man får följa med och se hur hon löser massor av mord.
Ja alltså denna boken var kanon. Kunde verkligen inte lägga ifrån mig den.


Onsdag 29/4 - 09

Äntligen har vi bestämt oss och faktiskt köpt ett staket!!! Det var verkligen på tiden. På onsdag ska det vara uppsågat och klart så då är det bara att hämta. Sen kommr vi till lite mera problem men det får vi ta då.

Tränade idag efter ett uppehåll på 2,5 vecka. Kändes väldigt bra på Body pump passet. Så nu får man väl ta tag i det igen. Ska ta det lite lugnare med sit -upsen än vad jag gjorde idag, det kändes lite obehagligt.

Imorgon blir det grillning med Charlotta och Tobbe. Tänkte göra grillspett. Ska bli mums!

Sista natten i natt. Sen blir det en extra dag ledigt. Sånt gillar vi!

Tisdag 27/4 - 09

Jag och Loke tillbringade största delen av eftermiddagen och kvällen tillsammans med mamma och Roger. Det var härligt att leka med Loke och sitta ute och fika.



   






 

En liten renovering...

...på mig alltså. Kände verkligen att det var dags. När man kan urskilja några få enstaka grå hårstrån  är det verkligen dags att ta tag i saker och ting. Hade planerat att göra ljusa slingor, gillar det nu när våren och sommaren är här. Men Anders satte sig på tvären och tyckte att jag är snyggare som brunett och givetvis gör man som älsklingen vill. Trivs ganska bra med den färger och håret känns så mycket bättre och fräschare också.



När jag kom hem från frissan möttes jag av den härliga stämning.



Mina två älsklingar sovandes i soffan. Så söta!

Vill dock påpeka att ute i trädgården är det liv och rörelse. Kolla på tulpanerna som slog ut i dag.


 Så vackra!

Överraskningarnas dag!


Utav syrran fick jag en spännande födelsedagspaket. Vi skulle åka iväg på en tur. Jag fick inte reda på vart. Det enda jag visst var att vi skulle åka den 25 april. Så igår bar det iväg till Borås. Snokade allt reda på lite grann innan så jag visst att det handlade om tatueringar. Var allt bra nervös när vi stannade på McDonalds för att få oss lite i magen. Linda däremot började bli orolig eftersom hon inte fick tag i tatueraren. Men vi tänkte inte mer på det utan åkte till hans lägenhet. Där var det givetvis ingen som öppnade så Linda tog tag i handtaget och upptäckte att det inte fanns något lås. Vi tittade in och det enda vi såg var en madrass och några pizzakartonger. - Men vad fan!! Har han flyttat utan att säga något?! Linda hann bli rejält förbannad innan tatueraren äntligen svarade på telefonen. Det visade sig att han hade blivit rånad. Dom hade tagit allting i hans lägenhet! Inklusive kaffekoppar och annat porslin. Så det var bara att åka hem igen från Borås. Ja ja men syrran fick övningsköra hela vägen och hennes fickparkering var grymt snygg! Jag har lärt henne!! =)  ( subban som du kör med på körskolan kan dra något gammalt över sig!)





Dagen var iallafall jätte fin och det var massor av timmar kvar när vi kom hem så jag svidade om till bikini och startade gräsklipparen för första gången i år. Hjälp!! säger jag bara. Det var hur jobbigt som helst! Nu inser jag att vi har jätte mycket backar i vår trädgård( det är iallafall synd att kalla den platt.) Och gräsklipparen var ju inte självgående! Så tyvärr älskling, jag kan nog göra det ett tag till men sen när magen blir för stor är det din tur. =)


Eftersom vi visste att Sara skulle jobba så bjöd vi hem Olsson på lite grillat. Stackaren kände sig säkert ensam i lägenheten så vi tänkte underhålla honom lite. Det blev en trevlig kväll med massor av pussar. Ja från Loke alltså. Han brukar annars vara väldigt sparsam med pussarna men jag tror att Olsson fick hela tre stycken. Det är bra betyg det =) Det bådar gott för vår kommande Ölandsresa.



"Den inre kretsen"

Wow! Vilken bok! Och vad fort den gick att läsa ut!
Marie Ljungstedts tredje bok om kriminalaren Anders Knutas var en, enligt mig, kuslig historia.
Jag tycker dock inte att man fick alla svar som jag ville ha så jag måste verkligen läsa den fjärde boken.
Men först en annan bok emellan.
Kan ju inte läsa en bok samma författare på raken. Det är en princip sak som jag står fast vid.
Fråga mig inte varför?
 


Trädgårdsfix!

Oj vad vi grejar och donar i trädgården, och det ger verkligen resultat!
Min underbare styvpappa är här och hjälper oss jätte mycket, utan honom hade det inte blivit så mycket gjort av allt som vi tar för oss. Han vet ju hur man ska göra så allt går mycket fortare med hans hjälp, och det bästa av allt är att det blir bra.

Loke med sin Roger!


Efter allt grävande blir man ju hungrig, så vi tände grillen och grillade lite revben.
Det var första gången jag gjorde det och resultatet blev gott.


När syrran är och hälsar på kan man räkna med att bli ompysslad.
Idag blev det lite ansiktsmask och manikyr. Jätte skönt!

 

"Ghost town"



eller " Livet från den andra sidan" som vi svenskar har valt att döpa denna filmen till hade verkligen det mesta som en film ska ha. Nu vet jag inte om det beror på mina gravidhormoner eller inte men ena stunden skrattade jag så att jag grät för att i nästa stund gråta så att hela hjärtat nästan brast. Slutbetyg, en 4:a!

Och bara så att ni vet, varje gång ni nyser så går ni igenom en död person. ;)


"10 orsaker att hata dig"

Det är en film som jag aldrig kommer att tröttna på. Slötittade lite på tv:n idag och då gick ju denna underbara film och jag blev sittande. den är så härligt romantisk och Heath Ledger är ju bara så charmig. Och alltid när Julia ska läsa upp dikten till Heath i slutet, då kommer tårarna. Vet inte hur många gånger jag sett denna filmen men det kommer alltid att symbolisera min vänskap med dåvarande bästisen Jennifer. Den filmen och "She´s all that" var dom vi såg flest gånger.

I hate the way you talk to me

And the way you cut your hair

I hate the way you drive my car

I hate it when you stare

I hate your big dumb combat boots

And the way you read my mind

I hate you so much it makes me sick

It even makes me rhyme

I hate the way you’re always right

I hate it when you lie

I hate the way you make me laugh

Even worse when you make me cry

I hate it when your not around

And the fact that you didn’t call

But mostly I hate the way I don’t hate you

Not even close

Not even a little bit

Not even at all 

 

  


"The House Bunny"



När man ser en sån här framsida på en film så brukar jag oftast reagera negativt. Så även denna gång. Men eftersom jag sitter ensam ikväll (anders jobbar) så vill jag ha en "icke-tänkar film" och valde denna. Men jag måste säga att den var bättre än jag trodde. Den var helt ok så jag tänker att sätta en trea på den. EN riktigt härlig tjejfilm där man får se supernördarna bli uppstylade och bli riktigta puddingar som alla vill ha. Sånt är ju hur kul som helst att se på film. Sen så är ju Anna Faris huvudrollen i denna film och det är väl kanske inte den bästa skådisen. Det är ju synd att säga att hon har gjort många bra filmer men hon funkar i en sån här film. Roligt att se Rumer Willis (Bruce och Demis dotter), har alltid tyckt att hon är ganska så ful med sin stora haka. Men efter idag så har jag ändrat åsikt. Hon är faktiskt riktigt söt.


Omstylade och läckra


Hugh Heffner med sina töser var förstås med.

" Älskade Jackie"

Till och med titeln på denna lilla käcka bok är som en smörig novell. Och det är väl egentligen det jag precis har läst färdigt. En lättläst liten historia på 300 sidor som BARA handlade om perfekt romantik och kärlek. Min favoritförfattare Nora Roberts har ju skrivit hyffsat många mindre böcker, typ lite Harlequin som det verkligen bara sprudlar om kärlek i. Typiskt sådant som killar kallar för tantsnusk. Men dom vet ju i och för sig inte vad dom pratar om, för vad kan vara bättre än att få drömma sig bort i någons annan kärlekshistoria. För jag menar, hur bra du än har det hemma så är det absolut inte i som i böckerna.
Nästa bok att sätta tänderna i får nog bli en ny Marie Jungstedt. Det är mormors böcker jag har här hemma så det är lika bra att få läst dom så att jag kan lämna tillbaka dom.

Fredag 17/4 - 09

Finns det något bättre än att äta ute? Nu menar jag inte på restaurang, i och för sig är det också gott, men ute UTE. Att sitta på altanen när det är härligt väder eller vara ute i skogen och grilla. Maten smakcar så mycket mer när man avnjuter den ute. Så det är vad jag ska göra nu. Äta min frukost på altanen. =)

Hade lite mer kalas i onsdags. Glömde ju nästan av att det var då jag fyllde år eftersom jag haft kalas tidigare. Men jag fick mera bra grejer. Jag fick lite blommor till mina fönster och jag fick lotter. Som jag vann 160 kr på, så det är bara till att inkassera lite nya lotter (hoppas ju på storvinst). Jag fick två stycken vita Mine - tallrikar. Älskar verkligen dom! Nu har jag så många så att jag kan använda dom på nästa bjudning.
Nu till det bästa. Utav Anders fick jag nämligen VÄNNER - BOXEN!! Har haft den tidigare men sålde den till syrran för att det tog så mycket plats. Det var under den tiden då en säsong bestod av 3 stycken DVD-fodral. Det finns ju 10 stycken säsonger så då förstår ni nog hur mycket plasts det tog. Nu har dom iallafall komprimerat den rejält och den är hur läcker som helst. Jag känner mig hel igen!! Har saknat mina avsnitt!! Tack Älskling!!!



" I denna stilla natt"



Just så heter den sista deckaren som jag läste. Den är skriven av Marie Ljungstedt och jag kan bara konstatera att mormor hade rätt. Den var för bra för att lägga ifrån sig. Boken var verkligen lättläst och lätt att hänga med i. Man får följa några kriminalare på Gotland och se hur dom löser olika utredningar. Tror faktiskt att denna boken är del 2 men det gjorde ingenting, man förstod allt ändå. Kändes lite som att läsa Beck faktiskt. Fast att detta då utspelade sig på Gotland.
Varm rekommendation.

Min födelsedag

Det känns verkligen inte som att jag fyller år idag. Jag har ju redan blivit firad så jag glömmer av det hela tiden. Helt otroligt! Ibland kan man faktiskt längta tillbaka till tiden som liten när man bara väntade ihjäl sig på sin födelsedag. När man gick runt med fjärilar i magen hela dagen. Men den tiden är förbi, iallafall för mig. Det är faktiskt inte så speciellt att fyll år, och visst känns det lite tråkigt.

Det blev ingen träning igår och jag har dåligt samvete för det. Men jag var verkligen så trött och jag mådde illa så jag stannade hemma. Men illamåendet måste väl försvinna någon gång? Då ska jag ta tag i träningen på riktigt.

Istället blev det lite praktiskt gjort i trädgården. Vi var ute och stegade upp hur mycket staket vi skulle behöva. Vi kom fram till 70 meter ungefär. Så vi tittade runt lite på olika hemsidor och hittade ett staket på Cheapy som vi kan tänka oss. Bara 119:- för 180 cm. Men det var det billigaste vi kunde hitta så det får det bli. Vi ska givetvis kolla kvalitén men som det är nu så är det staketet som står överst på listan.



Så här ser det ut

Och så var man tillbaka igen

Tillbaka till vardagen. Dags att jobba igen och dags för att ta tag i saker och ting. Har tex inte tränat på en vecka pågrund av min förkylning. Är ju inte helt bra ännu, fortfarande snorig men nu tänker jag inte stanna hemma längre. Vill inte tappa motivationen helt. Visst ska jag dra ner på tempot, 3-4 ggr i veckan är ju kanske inte det bästa nu i mitt tillstånd men jag ska göra så gott jag kan. Lyssna på kroppen, och är det något som gör ont så är det ju bara att ta det lugnare. Det kan ju inte vara så svårt, eller?
Att Anders kom hem igår och sa att han ska ta tag i träningen gör mig också mera motiverad. Och jag är SÅ stolt över dig älskling!! Jag behövde i tjata utan det var du själv som insåg att tränar man inte så kan man inte dricka cola. =)

Blev bjuden ut till Sofia stuga på Gardis den 9 maj och det låter hur kul och mysigt som helst. Hoppas nu någon av mina goa vänner också är ditbjudna och att dom ska gå. Vore härligt med bra väder och grillning vid vattnet.

Dags att krypa ner under täcket. Natti natti!

Påskdagen

Det var en underbar vårdag och vi skulle ut till Flo och äta påskmiddag. Vi passade på att stanna lite för att fotografera det fina vädret.




Det var en väldigt intesiv dag för Loke. Först hade han ju sovit hos mormor och Roger och sedan var det ut och leka med alla kusinerna hos farmor och farfar.

Han provade på glasspinne för första gången


Efter en lång dag somnade han i sin härliga madrass

En liten fest till min ära =)

Mina vänner kom i lördags för att fira mig. Himla trevligt tycker jag, tyvärr var jag inte på topphumör (har ju mått illa och är väldigt trött hela tiden) hoppas bara att det inte märktes alltför mycket. Det blev en himla lugn fest och det var jätte skönt tycker jag, då blir det inte så mycket att städa, vilket jag inte gjorde ändå i och för sig. När jag kom ner på söndagen så hade Anders redan städat bort festen. Tack tack tack!!!

Fick mycket bra presenter! Mycket skönhetsprodukter, det hade jag önskat mig. Presentkort på Make-up store, det är alltid bra. En pocket - jag älskar ju att läsa. Mine glas, snapsversionen (dom hade jag inte innan). Två söta figurer (har ingen aning om vad dom heter, men jag älskar dom) SÅ SÖTA! Såg dom hemma hos Johanna och Fredrik och hon la det på minnet. Vilket jag är tacksam för =)
Som alltid när kvällen närmar sig sitt slut blir man ju hungrig, så även denna kväll. Vi beslöt oss för att bege oss till trollhättan för att äta på grillhouse. Det fanns ju inget öppet i hålan här hemma!!!
Så vi var väl hemma framåt två tiden igen. Lång dag, det kan jag lova.


Först samlades vi på altanen



Detta var nästan den enda bilden vi hann få på Sara innan hon var tvungen att åka till jobbet

Johanna och Hanna

Anders och Anders

Olof och Pontus

Joel vilade lite i hallen

Om ni undrar varför det är så mycket gult så var det lite av ett tema eftersom det var påsk.

Påsken är väl så gott som över...

På Påskafton (i lördags) så firade vi min 27 årsdag (lite tidigare). Släkten var här och jag bjöd på påskbord. Fick många komplimanger över maten men själv kunde jag inte njuta. Har mått illa i 2 veckor nu men nu vet vi ju iallafall varför. Vi har ju berätta för dom flesta så jag kan ju lika gärna skrika ut det till alla nu. Även fast det är tidigt. JAG ÄR GRAVID!!!
Fick lite presenter som jag blev himla glad över.
Utav mormor och morfar och morbror fick jag en fin trehjuling i trä som jag ska ha blommor i, jag fick också en brevlåda, vilket var behövligt för den vi har nu är helt bedrövlig.
Mamma och Roger kom med solcellslampor som vi placerat i trädgården. Linda och Pontus och Pappa kom med en korg full med smink och lotions och lite fröer som jag ska plantera i trädgården. Som det är nu så har jag inga blommor så det blir roligt.
Fick också blommor av min andra morbror och hans familj och Ida och Jimmy lämnade också en kruka med blommor.
Så jag är väldigt nöjd över mina presenter.



Loke fick det största påskägget iallafall


Skärtorsdag!

När man väl har bestämt sig för något och känner sig mycket nöjd med det är det himla svårt att bara börja tänka i dom gamla banorna igen. Att gå tillbaka till det som var och bara vara jätte glad åt det. Ni som vet, förstår vad jag pratar om.
Till er andra, ja ni får väl veta tids nog.


Har nog inte riktigt förstått att det bara är två dagar kvar till JÄTTE kalas och fest. Har ju varit ledig hela veckan och trott att jag har all tid i världen. Men riktigt så bra är det ju inte. Linda var här igår och hjälpte mig att göra Jansons frestelse och köttbullar till påskbordet. Sen gjorde vi lite kola också. Det är alltid gott med lite hemgjort godis.
Förberedelserna inför festen har liksom kommit i skymundan men lite bål, snacks och tårta kommer det att bli iallafall. Vi kommer nog bli ett härligt gäng på 16 personer. Hoppas verkligen att det blir härligt väder så att vi kan använda oss av altanen.

Nu ska jag försöka passa på att vila lite, Vilden sover förhoppningsvis en stund till. =)

Patrick 1,5

Ja nu har jag sett den. Och jag måste säga att jag gillade den!
Den var verkligen hur mysig som helst.
Sätter en 4:a i betyg!
Men detta är ju absolut ingen komedi. Inte enligt mig iallafall.
Tycker verkligen så synd om pojken som mer än allt annat vill ha en familj.
Och om paret som så gärna vill ha ett eget litet barn.
Filmen hade allt en hel del fina bitar där en del tårar trillade ner på min kind.
 Sen att dom är homos gör ju bara saken lite mysigare. =)


Måndag 6/4-09

Jag spenderade min dag på allra bästa sätt. Först var jag och hjälpte syster och sen handlade vi blommor till altanen.
När jag kom hem va det dags för middag och det fick bli grillad kyckling och potatisgratäng med en god sallad. Till det hade vi också majskolvar, vilket var MUMS!
Efter middagen kom Linda och Pontus och hälsade på och dom hade med sig lite fika.
Sen fick jag hjälp med att plantera mina nyinköpta blommor.

Det var första gången som Loke smakade på majskolv och han gillade det jätte mycket.

Linda & Pontus

Sara och Olsson kom vid sjutiden och bytte av Linda och Pontus och vi började planera vår lillsemester tillsammans och efter det var det varma mackor och dags för första "X-men filmen". Maratonet är igång!!





 Olsson gömmer sig bakom Sara som vanligt

Inflyttningsfest...

...hos Olof!!!
 

Det var en jätte kul kväll. Det var härligt att umgås med de gamla polarna så att säga. Kände mig nästan som 18 år igen.=) Det fanns dricka i mängder men själv avstod jag (körde och sen skulle jag upp tidigt och jobba på macken). Men vad gjorde det? Jag hade det super iallfall. Det bästa var nog när Olsson hoppade rakt in i väggen.
Ha Ha Ha. Helfestligt!!!



Sara var busig som vanligt



Linda i en inklämd position


Jag & Älsklingen

En härlig dag i lekparken


När man vaknar och solen skiner så känner man att det spritter i benen. Man vill hitta på något! Så det gjorde vi, jag coh Loke. Vi gick bort till Mi och barnen och bestämde oss för en promenad som slutade vid en lekpark. Det blev dock ingen lång stund på lekparken, min lille pojke var väldigt rastlös och ville inte sitta i sanden utan ville hellre springa omkring och inte lyssna på mig. Men det blev en liten fruktstund iallafall och det var härligt att vara ute i solen.




Väl hemkommen från promenaden så somnade Loke på stört och jag passade på att göra iordning altanen.
 Det var fortfarande mycket slipdamm sen vi renoverade så jag hade att göra ett tag.
 Jag gick runt med vattenslang och svamp och resultatet blev bra tycker jag.
Hade kanske velat gå över med en högtryck men men. Kanske nästa gång ( om vi har köpt någon vill säga).
 Utemöblerna fick sig en omgång också så nu är det tipp topp på altanen.
 Vi invigde den i lördags genom att äta middag där ute.
Termometern visade då på 22 grader. Underbart!
!



RSS 2.0