Sofias 25 års fest.

Vilket höjdarpartaj vi var på igår. Stort tack till alla medverkande!!
Hade det riktigt skoj och det var skönt att vara med ute i svängen igen.
Har tagit grymt mycket kort, alla kommer jag inte lägga upp här utan resten kommer att finnas på Facebook.












Alla dessa sköningar fick jag runt mig vid middagen.





Sofia dansade go-go till musik från Patrick, Martina, Sara & Nisse




David höll i Musicquizzet






Anders fick systrarna Andersson vid bordet








Jag & Födelsedagsbarnet

Så, nu får ni se betydligt fler bilder på min Facebook.

Let´s look!!!


With love

Mia

09 i bilder

Jag har sammafattat mitt/vårt 09 i bilder. Detta var vad vi gjorde:

Vi myste














Min morfar myser med Thor






Jag lärde mig nya saker


Att äta sushi


Jag lärde känna Marika och barnen


Jag lärde mig virka mormorsrutor


Lärde mig gilla "Shabby chic"



Vi festade












Vi umgicks med goda vänner


























Vi grejade i trädgården









Loke fick en sandlåda


Vi lekte ju i trädgården också


Vi plockade mängder med jordgubbar


Vi tog hand om alla körsbär som vi plockade

Min mage växte












Thor kom till världen











Vi gjorde utflykter













Vi tog en tur till Stockholm för att se på Hårdrock. Vi bodde då på en båt.



Jag såg på Melodifestivalen








Vinnaren


Vi fick besök





Anders farmor och farfar kom på besök


Jenny och Alice tittade in för att busa lite


Ella







Vi åt på andra ställen än i hemmet







Thai mat


Koppargrillen i vänersborg


Midsommar



Vi spenderade tid ute








Vi firade jul










Vi gjorde med all säkerhet mycket mer men detta är iallafall ett litet hopplock.

With love
Mia

Stark liten kille

Ja han växer så det knakar och starkare blir han.
Vårt lilla charmtroll Thor delar gärna med sig av ett leende och då smälter man.
Han är verkligen urgullig!! Men det är ju inte så konstigt med så söta föräldrar *blink,blink*

Jätte stabil i nacken

 

With love

Mia


HURRA!!

Den 5:e februari smäller det. Då ska nämligen jag och syrran ha det första ZUMBA passet på Hälsoborgen. Är så nervös men samtidigt pirrar det i magen. Det måste sitta perfekt. Så nu lägger vi all annan träning på hyllan.


Let´s ZUMBA!

With love
Mia

Ska jag ta chansen??

Mimmi på Hälsoborgen frågade precis om jag skulle kunna tänka mig att gå en Bodypump utbildning. Jag blev så glad att det började kittla i magen. Det hade verkligen varit så kul och en väg in i alltsammans. Men ändå tvekar jag, det är ju inte Pump jag vill hålla på med egentligen. Tycker inte ens att det är så kul, men missförstå mig inte. Jag tycker att man ska göra det minst en gång i veckan för det är verkligen jätte bra för kroppen. Men blir jag instruktör i Pump kanske jag inte får ha några aerobic, dans eller step pass. Det är  lite mer det jag brinner för.
I och för sig skulle jag vilja hålla i många pass för jag är ganska så ombytlig av mig och jag vill ju träna flera gånger i veckan så varför inte? Det kan ju vara den första utbildningen av många =)
Vet dock att det är en himla jobbig utbildning. Min kompis Charlotta gjorde den för ett år sen ungefär och hon tyckte det var tufft. Och hon är verkligen jätte vältränad!! Jag menar, jag fick barn för tre månader sen. Kommer jag att orka eller rättare sagt, kommer min kropp att orka?


Jag både vill och inte vill!!! Vilket dilemma!!!
With love
Mia

Så kul!!!

SHIT!! Jag var grym på aerobicen idag!!! Det var himla kul!!

Det är detta jag vill göra, håll igång och ha egna pass. Lära mig mer om kroppen och hur allting fungerar. Hur man ska äta för att må bra. Hade ju näringslära på gymnasiet som jag tyckte var grymt kul, kanske ska kolla upp det där lite grann.

Något som inte är kul att jag tror att jag skadat mig. Det knäckte till lite uppe vid nyckelbenet när jag skulle stretcha. Hoppas att det inte är något allvarligt men med min tur kommer jag säkert inte kunna röra mig imorgon.

With love
Mia

En liten tanke

Att man kan älska någon så mycket? Jag menar, ena stunden kan jag vara vansinning på honom och andra stunden vill jag bara att han ska krypa upp i mitt knä och bara vara liten igen. Jag pratar givetvis om vår lille Loke. Han håller på att bli stor. Att man som 2,5 åring kan komma ihåg och förstå så mycket? Loke imponerar på mig varje dag. Idag pratade han om tomten och paket tex. Hur kan han komma ihåg det? Häromdagen satt han inne på toalettstolen och fingrade på spolknappen. Jag frågade vad han gjorde och han svarade: -spelar. - Jaha sa jag, vad spelar du? Loke svarade - dator. Han är underbar =)
Vi ska nog låta honom vara hemma imorgon också från dagis. Det går magsjuka just  nu och det vill vi inte få hem innanför dörrarna. Igår hade dom skickat hem 11 barn från avdelningen. Men peppar, peppar... så verkar inte Loke fått med sig något hem.

Loke provligger Thors "säng"


With love

Mia

Zumba tjafs!

Ja sista passet som jag och syrran hade med Zumba var ju inte direkt lyckad. Sur och grining var jag och det smittade tydligen av sig på Linda. Ville bara slänga ut stereon med zumba musiken genom dörren men insåg ganska så snart att det inte skulle vara en bra idé. Speciellt inte med tanke på att vi var på gymmet =) Man ska vara rädd om andras grejer.
Men detta passet glömdes snabbt bort och idag gjorde vi ett klockrent pass. Vi har tagit ut låtar och alla stegen sitter där dom ska (nästan) så snart är det dags att visa passet för Mimmi på Hälsoborgen och då får vi kanske hålla i ett Zumba pass. Det är det vi tränar till just nu. Håller tummarna för att Mimmi gillar det vi gör, och givetvis att andra också gillar det. Det är ju inte bara jag och syrran som ska stå där. Vi hoppas ju kunna locka lite folk. Alla vill väl vicka på höfterna ibland, eller?

M.L.R (mage, lår, rumpa) var ett jätte bra pass som jag var på igår. Men oj så jobbigt det var! Har ju ingen styrka i magen och tycker att det är jätte svårt att hålla sig uppe på vissa övningar. Men det är väl därför man går på passet, för att lära sig menar jag. Svettig blev jag iallafall och det är meningen.
Det var första gången som jag var borta på badet sen dom gjort om och jag blev mäkta imponerad. Allt var super fräscht och jätte snyggt. Hoppas nu att det kan hållas på detta vis.
Fick förfrågan om jag kunde hålla i vattengympan tackade givetvis ja tills jag kom hem och insåg att Anders jobbar torsdagkväll varannan vecka, och det var då jag skulle haft passen. Så det är bara till att prata med Mimmi och fråga om hon kan tänka sig en annan dag. Hoppas, hoppas.


With love

Mia




Otursföljda?

Trodde verkligen att 2010 skulle vara vårt år, men ack så fel jag hade. Vi har verkligen otur med allt just nu.
Allt bara går sönder för oss och allt kostar givetvis att laga.
Vi kan börja med tvättmaskinen (gick i och för sig sönder 2009), sen så gick bägge bilarna sönder. ABS givaren i Kian och generatorn i BMW:n. Detta fick vi reda på efter felsökningar i bilarna som också givetvis kostar pengar, rättare sagt 400 kr per bil. Sen trodde vi att turen skulle vända i och med att BMW:n gick igenom besiktningen utan anmärkning. Fel igen!! Då går vårat PS3 sönder! Töntigt tänker ni, men för oss är det så mycket mer än ett tv-spel. Vi gör det mesta på detta spel, ser våra Blu-ray filmer, lyssnar på musik, surfar på nätet, spelar spel givetvis och sedan lite andra grejer som jag inte tänker berätta här.
Jag har haft problem med abonnemanget 3 ända sedan i september 09 och skulle nu fått min sista faktura denna månaden, men så gick det ju inte heller. Fick en helt vanlig faktura igår och bröt nästan ihop. Jag orkar inte med denna skiten längre. 3 står för allt det jobbiga som hände när jag var sängliggande med Thor, kan det inte bara vara över?? En sak är säker, jag tänker aldrig i helvete byta till 3 någon mera gång och jag tänker absolut inte rekommendera 3 till någon jag känner.  Blev nu lovad en slutfaktura i februari men vågar inte ta ut någon glädje i förskott, jag menar, jag skulle ju fått slutfakturan nu.
Det finns säkert mer som skitigt sig för oss men detta är det jag orkar tänka på just nu.

Jag vet att detta bara är materiella ting. Och jag är givetvis överlycklig att vi är friska och mår bra. Men när man sparar pengar till något som man vill över allt annat och bara ser pengarna rinna iväg på saker som måste lagas så känner jag att hjärtat dör lite varje gång. Jag vet ju nämligen att vi inte kan spara ihop till nya nu när jag går hemma och är mammaledig. Pengarna räcker liksom inte till.

SUCK!!

With love
Mia

Indisk mat (tror jag)

Vill du laga en god, snabb och lättlagad middag med få ingredienser så är Garam Masala måltiden för dig.

Man steker ca 500 g kyckling.




När kycklingen är färdigstekt (smaksak) så häller man på Garam Masala kryddmix och 3 dl vatten.
Allt ska koka ihop och puttra lite lätt i ca 2-3 min.




När allt kokat ihop och det är dags att servera så häller du i 2 dl Matyoghurt och en finhackad röd paprika.
Det ska bara värmas lätt.



Detta behöver du till ca 4 personer:

ca 500 g kyckling
En påse Garam Masala kryddmix
3 dl vatten
2 dl Matyoghurt
1 röd finhackad paprika

Smaklig måltid!

Åhh så goa!!

Gissa i vems famn Thor sitter?

 

Ha ha båda våra godingar.

 

With love

Mia


Ingen Body Pump

Nej, vi hoppade över pumpen idag. Anders var tvungen att åka till macken vid den tiden. Men vi skippade inte träningen utan vi gick bort till gymmet istället. Väl där diskuterade jag lite ideér med ägaren och sen blev det både gångbandet och Orbitreken.

Tycker att det är jätte tråkigt när Anders är borta på kvällarna. Visst kan det vara skönt att få lite egen tid ibland men jag längtar verkligen efter honom. Däremot är det betydligt lättare att hålla sig borta från snacks och den biten när inte Anders är här. När man inte myser i soffan "behövs" det inget att äta på.


Äntligen


Efter att ha tjatat hur länge som helst men det ändå inte har hänt något så fick jag själv ur tummen idag och påbörjade min fotovägg.
Som sagt, detta är bara början och jag ska försöka måla några utav ramarna.
Men så länge får det se ut så här. Även fast den inte är färdig ser det betydlig roligare ut än att ha väggen tom.







With love
Mia

Västkustrulle

Håller på att planera Thors namngivning och tänkte då kanske bjuda på något som heter "Västkustrulle", något som enligt mig är super gott. Detta var en mycket återkommande förätt när jag gick på gymnasiet. Hjälper kanske att berätta att jag gick Hotell & Restaurang, därför fick vi sånna här förätter. Jag menar, i matsalen fanns inte den lyxen ;)

Man börjar med att göra "rullen" så jag smälte:

125 g margarin

och efter det blandade jag ihop :

2 ½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
4 ägg



Allt ska bara blandas och sedan hällas i en plåt. I plåten ska det finnas bakplåtspapper annars är det nog omöjligt att få upp "pannkakan" hel.
In med plåten i 200 grader i 25 min.
Jag har varmluftsugn så jag hade nog bara behövt ha inne den 20-22 min.

När "pannkakan" gräddas blandar jag ihop röran.



Detta behövs till röran:

2 ägg
500 g räkor
2 dl vispgrädde
1 dl majonäs
1-2 dl dill
125 g frysta ärtor
1 tsk salt
1 krm peppar

Koka äggen, vispa grädden, tina ärtorna (jag lät dom stå i varmt vatten en stund) och hacka dillen.
Sedan ska allting blandas.


Detta är så smaskigt!!!


Så här ser undersidan ut på den färdiga "pannkakan".



På med den goda röran


Och sedan är det bara att rulla ihop =)



Detta recept räcker till 6-8 personer.

Lycka till!

With love
Mia




"Flickan som lekte med elden"

Ja jag vet att jag ligger efter men nu så har jag äntligen sett den.
"Flickan som lekte med elden" kändes väl som vilken annan film som helst. Jag är faktiskt inte så imponerad, och det är väldigt tråkigt för jag har hört att denna filmen ska vara bättre än den första filmen ("Män som hatar kvinnor") men det tyckte jag absolut inte.
Har kanske sett för många Wallander filmer för detta kändes inte som något nytt.
Något som var nytt i och för sig var väl den lesbiska sexscenen. Dom visade lite väl mycket tycker jag.
Känns inte som om dom behövt filma så intimt, man förstår väl ändå?

Paolo Roberto borde man ju också uppmärksamma i denna filmen. Eller inte!!! Alla kan väl för tusan läsa innantill. Nej! Han övertygade inte mig iallafall.

Sen tycker jag att vi kan ta in lite nya skådisar. Det är ju bara samma skådisar i alla svenska filmer. Vill se lite nytt folk.

Filmen får iallafall en 3:a av 5 möjliga i betyg.



With love
Mia


Två dagar i rad...

... har det blivit Zumba. Men istället för att stå hemma i vardagsrummet har vi tagit med oss musiken till gymmet. Linda har nämligen suttit och skrivet ner alla steg så vi utnyttjar den stora salen och då blir det himla mycket roligare.
Men hur kul Zumba än är så blir det till att vila både lördag och söndag. Har nämligen konstant ont i benen. Men på måndag blir det nya tag, då blir det Pump.



Försöker att intala mig att det inte spelar någon roll hur mycket vågen visar. Det ska ju kännas bra och visar måttbandet att man minskat i omkrets så ska det väl räcka? Men vem försöker jag lura? Jag VILL att vågen ska visa mig dom siffrorna jag vill se OCH jag vill att det ska gå fort!!!
MEN det jag nu försöker åstakomma ska ju inte vara något kortvarigt. Det ska bli min nya livsstil så då får det  lov att ta tid. Det är bara det att det är lätt att säga...


Första passet på gymmet

Och det fick bli Step up.
Kan säga som så, att just nu brinner mina vader. Jäklarnas!!! Det var hårt men kul. Jag svettades hur mycket som helst. Det är detta jag menar med ett riktigt träningspass. Svettas man inte så känns det ju inte som om man har gjort något. Det är så här det ska känns =)

Härligt!!!


With love

Mia

Ugnstekt torsk och hemmagjord Remouladsås

Vi äter ALDRIG fisk här hemma. Vi gillar det inte helt enkelt. Tror vi iallafall!!
Men torsk är ju en fisk som alltid går ner och jag ska ju försöka ändra om kostvanorna lite och så jag hittade ett recept som verkade gott. Och det var det!!!



Jag la fiskfileérna i en smord form



Jag saltade och strödde över ströbröd.
In i ugnen i 15-20 minuter i 225 grader. Jag hade nog inne lite längre. Man kan inte vara nog för säker ;)

Under tiden som fisken blev klar i ugnen gjorde jag
Remouladsåsen.



2 dl gräddfil
1 msk majonäs
0,5 dl smörgåsgurka (som jag finhackade)
ca 25 g finhackad lök
Salt och peppar

Bara att blanda och låta stå kallt medan fisken blir klar.




Detta är resultatet och det blev en riktigt god middag.

Jag hade pressad potatis och riven morot till.


Rekommenderas!


With love

Mia

Wallander

Jag och Anders har kommit in i Wallander filmerna.
Det går ju inte sluta att titta på dom!!
Vi ligger dock väldigt mycket efter då vi har börjat från början med Krister Henriksson som Wallander.
Såg idag det sista på "Hemligheten", film nr 13.
Tänker inte berätta hur den slutar för er som inte har sett den men det var en film som jag blev djupt gripen av. Känns faktiskt inte så kul att fortsätta se filmerna nu...




With love
Mia

Träning

Igår blev det ett Zumba pass tillsammans med Linda. Vi provade på ett nytt pass, det när man använder vikterna. I vikterna är det massa små kulor så det låter som en maracas när man lyfter dom. Ett kul och bra pass. Vi blev rejält svettiga och mer svettiga kommer man nog bli när man kört passet ett par gånger. Som det är nu måste man koncentrera sig på stegen och då glömmer man lätt av att spänna musklerna=)
Men det är nog tur att vi kört Basic passet och 20 minuters passet några gånger, vi har lärt oss de flesta av stegen. Men det kommer nog ta lång tid innan man kan stegen ordentligt.
Förstår inte hur dom kan skaka, vika och rulla höfterna på det sättet!




































6:30 pep min telefon imorse (måndag), dags att gå upp. Skulle hinna med ett träningspass innan min friss tid kl 9:00. Linda stod ute och väntade på mig och tillsammans gick vi bort till gymmet i kylan.
20 minuter på "Orbitrecken" och sedan blev det intervallträning på bandet. Hade level 10 och sprang så mycket jag orkade en stund, hoppade av, pustade ut och så på igen. Himla kul faktiskt och jag klarade betydligt längre än vad jag trodde att jag skulle göra.

Har varit lite "off" dom senaste dagarna. Jag känner mig bara större och fulare. Ska det inte gå åt andra hållet när man tränar? Åhhh jag vill att det ska hända saker med en gång. Vill se resultat!


With love

Mia

Plast nästa år?

Granen har stått oklädd i några dagar och idag var det dags att slänga ut den.
Och efter vad vi har sett idag så överväger jag starkt att införskaffa plastgran till nästa år.



Tror att Anders har rätt. Vi kommer att hitta barr ända fram till midsommar =(

With love
Mia

Stolt

Hade bestämt med syrran att vi skulle träna på gymmet idag. Ställde klockan på nio och det var med nöd och näppe som jag orkade mig ur sängen. Men jag gjorde det! Slängde i mig lite flingor och mjölk, handlade och gick och tränade ENSAM. Linda fick nämligen inte upp ögonen (uppenbarligen hennes favorituttryck).
Vill bara säga att jag är så stolt över mig själv. Jag kunde lika gärna stannat hemma jag också men icke sa nicke. Jag tog mig i kragen och gick till gymmet. Var mestadels på gångbandet och det kändes skönt! En stor klapp på min axel. (Gamla Mia hade stannat hemma)
Visst tränar jag för att det är kul men det är ju inte ENBART därför. Har nämligen ett mål som jag måste uppfylla. Jag har ungefär 4 månader på mig att gå ner i vikt. Vet ju att jag inte kommer att gå ner 30 kg men jag ska vara betydligt smalare då. Så det är bara att kämpa på =)


With love

Mia

Fredagens träning...

... fick bli Body Balance.
Är ju egentligen inte min grej. Jag gillar hopp, studs och dans men man måste ju börja någonstans.
Så varför inte ge det en chans? Jag vet att Body Balance är en mix av yoga och tai chi och lite andra grejer =) och jag blev faktiskt rätt så svettig. Att sträcka och töja och böja är jobbigare än man tro. Att hålla balansen under en längre tid är verkligen ansträngande. Och allting är svårt och man måste ha muskler eller iallfall veta hur man använder dom. Känns inte i kroppen att jag tränade igår men jag tänker gå på detta passet fler gånger. Man behöver nog ge det flera chanser så att man lär sig ordentligt.


Hade min godis ätar dag igår. Och det passade riktigt bra eftersom Anders jobbar idag så jag har ändå ingen att mysa och moffa med i soffan. Så igår fick det bli några chokladbitar ur paradisasken, ett antal honungrostade jordnötter och en näve chips (inte min näve, snarare anders näve =). Men det stillade mitt sug lite grann. Så idag blev det clementiner tillsammans med Loke. Också gott!
En kopp te kanske? Jo men varför inte.

With love
Mia


Mer recept

Testade något nytt igår igen. "Tacokryddad lasange" som jag varmt kan rekommendera.
Här skär jag upp grönsakerna.
Två lökar, en röd paprika, 250 g broccoli (använde även stammen som jag skalade lite lätt)
Skar även upp 500 g kyckling.

Sen stekte jag ihop allting. 5 minuter enligt receptet men man kan aldrig vara riktigt säker med kyckling så jag steker alltid längre än vad som rekommenderas.

Här har jag hällt i två påsar tacokrydd mix och en och en halv dl vatten. Detta fick koka ihop en stund.
Efter det la jag i en burk med lätt creme fraiche, en burk med philadelphiaost och 2 dl mjölk. Allting fick bara koka ihop.

Jag varvade först kycklingen, lasangeplattor, kyckling och plattorna och avslutade med det sista av kycklingen. Toppade allting med riven ost.

Efter 30 minuter i ugnen såg resultatet ut så här. Super gott!!

Tips!!
Och vill man inte göra lasagne av det så är det nog gott att bara ha ris eller pressad potatis till.

Olsson var här och smaskade lite på maten. Jag fick klart godkänt ;)


With love
Mia

Utslängd

Julen är så gått som utslängd här hemma. Finns ett par gardiner kvar som ska ner och sen är ju granen det stora bekymmret. Det räcker att man tittar på granen så barrar den. När jag tömde granen på all dekoration tömde jag nog även granen på hälften av allt barr.

Denna söta lilla hög fick jag ihop igår.

Döm om min förvåning när jag idag kom in och såg ett ännu större hav med barr på golvet.
Loke hade nämligen fått tag i sina "trumpinnar" och stod och slog på granen. Visste inte vad jag skulle göra i det läget, ville bara skratta och gråta. Men Loke gick så fint och hämtade borsten och skyffeln så det gick ju inte att vara arg på honom.

En sak vet jag, och det  är att granen ska ut snabbare än kvickt!


With love

Mia


Disney

Jag är ju ett stort Disney fan, och med en liten kille hemma som också gillar tecknat så blir det en hel del film. Nu senast har vi sett på "Björnbröder 2". En film som jag kan rekommedera starkt. Disneyuppföljare brukar ju vara dåligt tecknade och storyn brukar inte heller vara något att hänga i julgranen. Men med denna filmen har dom lyckats. Det bästa är att det är samma röster som i första filmen, det är ett stort +. Och musiken är minst lika bra.
En 3:a i betyg.

 


With love

Mia


Zumba

Det blev ett Zumba pass som vi planerat idag.
40 minuter sammalagt, det är helt okej och man svettas mycket.
20 minuter dans och 20 minuter mage.
Känner mig nöjd.

Torsdag 7/1 -10

Är just nu på macken. Var tvungen att hämta Anders eftersom vår kära BMW kände att han inte orkade med längre. Batteriet är stendött och generator är kass. Ännu en kostnad som det inte finns pengar till. Varför händer allting oss just nu? Tycker att vi har skött oss bra men oturen tycker uppenberligen annorlunda eftersom han straffar oss på detta sättet.

Till något roligare.

Ätit något väldigt gott idag.
Stekte fläskfilé som jag saltade och pepprade. Stekte även champinjoner som jag kryddade med lite örtsalt. Jag la fläskfilén i en form och champinjonerna uppe på det. Sedan la jag på en burk med lätt creme fraiche "franska örter" och ställde alltsammans i ugnen en liten stund, kanske 5 minuter. Till detta gjorde jag hemmagjorda klyftpotatis och kokta gröna bönor. Jag sköljde ner det med Ramlösa Mango. Super gott och mycket lätt. Ett VV recept som jag ska göra flera gånger. Man kan ju variera massor, byta ut till kyckling eller ha annan smak på creme fraichen.

"Avatar"

 

WOW! Vilken film vi såg igår! "Avatar" hade verkligen allt! Jag var väldigt skeptisk först till denna film, alla sa ju att den var så bra. Kritikerna har ju lovordat filmen och jag brukar ALDRIG tycka som dom. Så det var med blandade känslor som jag gick med på bion. Men jag var fast från första stund. Jag fascinerades av det mesta och jag tyckte att det hände något hela tiden. Miljön var verkligen helt underbar och det kändes faktiskt som om man var på plats. Det var verkligen en helt ny värld, tyvärr är jag ju höjdrädd så jag fick stora obehagskänslor när dom hoppar och springer i träden och på alla klippor. Och givetvis när dom flyger! Men det gjorde bara filmen ännu mera verklig.

Tänk vad fräckt om det faktiskt kunde gå att få sin egen "Avatar", jag hade inte varit sen att prova =)

Effekterna var ju häpnadsväckande, så himla snyggt. Men storyn var ju inget över det vanliga. Den har man sett förut. Egentligen är det ju en ren och skär kärlekshistoria. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det går inte göra en bra film utan kärlek!
Denna filmen lockar alla. Det finns högklassig action, ren kärlek och en hel del sci-fi. Givetvis finns det ju en ärkeskurk och en snygg hjälte. Men det gillar vi =)
Jag sätter en 5:a av 5 möjliga i betyg. Tyvärr kom det inga tårar men det var nära (var nog biomiljön som inte tillät mig det) annars brukar framkallning av tårar vara det som avgör hur jag sätter mina betyg. Ju mer tårar desto högre betyg =)

Neytiri

 

Jag var ju givetvis inte ensam på bion. Anders, Olsson och Linda var också med.


Resan är påbörjad.

Jag tänker nu berätta något för er som jag verkligen skäms för. Egentligen förstår jag inte varför men jag gör det. Jag tänker skriva upp mina mått här på bloggen. Nu börjar min långa kamp mot kilona och genom att skriva mina mått så att alla kan se det känns det som om att jag sätter ännu mera  press på mig själv.
För två månader sen fick jag barn så jag skyller på det när det gäller mina mått, men som sagt, hoppas verkligen att ni kan vara med och peppa mig. Det behövs alltid!!
Here we go!!
Byst: 110 cm
Midja: 111 cm
Stuss: 120 cm
Arm: 37 cm
Lår: 64,5 cm
Vikt: 90 kg blankt!!!
Så här såg resultatet ut den 29/12-09, nästa gång jag ska väga och mäta mig blir den 30/1.
Träningen är iallafall påbörjad. Det är härligt att syrran bor här igen för nu kan vi träna ihop och hjälpa varandra. Vi har köpt Zumba, ett dans fitnessprogram som ska hjälpa oss att forma kroppen och bli av med några kilon. Jättekul men svårt, kan ju inte rulla höfterna på det sättet!!! Men svettig blir man och det är väl det som är huvudsaken.
Just nu har jag träningsvärk i magen efter träningspasset på gymmet i måndags. Gjorde sit ups på boll och det känns verkligen. Och eftersom jag har träningsvärk så kände jag även att 20 minuters passet av Zumba gav resultat i magen. Det är allt skönt med träningsvärk ibland =)
Att få in en varierad och bra kost på detta också är nog svårtast. Efter alla mina gånger hos VV borde jag ju veta hur man ska äta, och det gör jag väl i och för sig, men det är ändå svårt!!!
Men idag blev det iallafall Köttfärssås med spaghetti. I såsen hade jag majs och till detta hade jag rivna morötter. Mycket gott! Matlistan för hela veckan är gjord och även inhandlad. Så nu är det bara att köra på =)


With love
Mia

En härlig dag

Dagen började tidigt. Jag och syrran gick iväg för att sola och sedan blev det ett träningspass efter det. Det första i år. Och allt detta innan klockan var 09.00 *pip*.
Efter träningen blev det lite mera träning. Vem kom ihåg att det var så jobbigt att gå upp för pulkabacken? Men kul var det, barn på nytt, jajamensan =) Men kallt var det och Loke blev trött så vi begav oss hemåt.
Anders hade det jätte kul i backen....

...med Loke springandes efter sig.

Senare på dagen var det dags för lite skvaller hemma hos Sofia. Hon har ju flyttat ihop med sin Lars och där hade jag inte varit så det var kul att få komma och hälsa på. Två koppar te och en bulle och lite kex senare så var jag tvungen att bege mig hemåt igen. Anders moster Helen skulle komma och hjälpa mig att skriva ihop ett korrekt brev till FK. Och det vi fick fram igår låter riktigt bra och det är skrivit med betydligt svårare svenska än vad jag skulle kunnat skriva. Så nu är det bara en liten sak som ska till och efter det ska det överklagas till länsrätten. Jag håller tummarna, igen.
With love
Mia

Hembesök

Anders Olsson fick den stora äran att få hem oss på en liten visit i den nya lägenheten. Måste säga att jag tyckte att den var jätte fin, lite kal på tavlor ännu men det kommer nog upp i sinom tid =) Och det bästa av allt, han har badkar!!! Det är nog det enda jag saknar i vårt hus (säkert!).
Iallafall, så gick vi ut och åt en bit mat på Butler´s, där en snorkig servitris informerar oss om att köket stänger om tio minuter. Man blev inte alls stressad!!! Men maten var god och det är väl det som är huvudsaken?
Dom bästa Andersarna i världen =)
With love
Mia

Nu är det över för denna gången...

Det sista julbordet åts den 3:e januari ute i Flo. Alla var samlade denna gången och det var lika trevligt som alltid. Lite mera julklappar öppnades och alla verkade väldigt nöjda.
Vi gör oss i ordning innan avfärden.


Linneá och Alice äter av efterätten


Loke med sina älskade bilar i handen


Veronica med Ronja och Robin


Loke ser upp till Stefan, det kan jag lova.


Loke fick en Spiderman dräkt


Thor fick en Smurf som han blev nöjd med.



Jag och Thor myste i soffan



Väl hemma fick vi på Loke hela dräkten.


Så, nu ser vi framåt och längtar till våren!!!

With love
Mia


Så skönt!

Evigt tacksam för att mamma tog hand om våra gullepluttar på nyår.
Det var härligt att få sova ut.
Men oj så skönt det var att lägga sig igår och veta att båda pojkarna sov i sina sängar.
With love
Mia

Hemmagjort är bäst

Vi valde att göra något enkelt till lunch så det fick bli pizza av det hemmagjorda slaget. Och det kommer vi att göra igen. SÅ gott!!!

 

With love

Mia


Nyår hemma hos Olof

Vi fixade barnvakt (min kära mamma) och begav oss hem till Olof. Det var en lyckad kväll men till nästa år kommer vi nog stanna hemma och mysa på nyår. Det kändes inte helt rätt att lämna bort barnen på en sådan kväll. Att supa skallen av sig är inte min grej längre, nu gjorde jag ju inte detta för jag körde men alla andra gjorde verkligen detta. Är bara så glad att jag inte vaknade bakis imorse. Kan ju nämna lite lätt att syrran fick mig att tvivla på om jag ska dricka på Sofias 25 års fest. Hon drack för oss båda om man säger så =) Men jag fick mig många goda skratt pågrund av henne.

Min nyårs outfit

Lindas nyårs outfit

Olof var kvällens värd


Olsson ser lite sur ut men det blev bättre ju längre tiden gick =)


Joel ser en aning ensam ut.


Olof var stiligast klädd


Syrran var snygg som alltid


Att få lite extra hjälp i music quizzet hjälpte inte mig så mycket


Vad hände här? Olsson i halsband och Linda i fluga.


Härligt kort på mina älsklingar


Att åka tåg blir man tydligen aldrig för gammal för =)


GOTT NYTT ÅR!!!


Anders och Olof


Sara, Olsson och Linda skålade på tolvslaget


Underbaraste kort någonsin på min syster ha ha ha


Efterfesten höll på länge


Det sista kortet 2009. Grabbarna valde att komma ut ur garderoben tillsammans.


With love
Mia

Älsklingen 27 år!

Grattis till min älskling som fyllde år den 30:e december. Nu är vi lika gamla i ungefär 4 månader.

Usch! Jag kommer verkligen ALLTID att vara äldre än dig =(

 

Vi hade lite kalas för Anders. Och nästan hela släkten var på plats.

 

Det fanns ett barnbord med både Anders kusiner och Lokes kusiner.

 

Louise och Christian ägnade sig åt Thor.

 

Sen blev det kul spel

 

Som Anders givetvis ville vara med på

 

Loke blev trött och kröp upp i farfars knä.

 

Ingela ville också vara med och mysa

 

Helen, Anders moster, är den underbara människa som ska hjälpa mig att få rätt hos FK.

 

With love

Mia

 


Syrran 22 år!

Grattis till världens bästa lilla syster!!! Det är verkligen kanon kul att du kommit tillbaka till Grästorp!

 

With love

Mia


Juldagen

På juldagen var vi åter igen i Flo, nu för lite julfika.
Denna dagen kom också Louise och hennes Christian och hälsade på.


Louise och hennes Christian, nyförlovade. Grattis!!




Här är jag! I ny hårfärg och lite annorlunda frisyr.


Ingela försöker att trösta lille Thor.



Thor gick laget runt. Här landade han hos Louise.

With love
Mia

Julafton Del 2

Allt har sin tid och jag måste fortsätta i rätt ordning. Så här kommer resterande bilder från julafton.

Efter att vi varit hemma hos oss och firat jul och öppnat julklappar fortsatte julen ute i Flo, hos Anders föräldrar. Dit kom också Stefan, "Vera" och barnen. Kusinerna lekte för fullt så vi hade en mycket nöjd och en mycket trött Loke med oss hem.


Jag fick hjälpa Loke att öppna julklapparna


Loke hos sin älsklingsfarbror Stefan


Thor var söt som tomte


Vet inte om det var Loke eller bröderna som tyckte det var roligast med dom nya leksakerna.

Vi hade som sagt en himla mysig julafton. Tack för alla fina julklappar!

With love
Mia

RSS 2.0