Semla

Anders kom hem med en semla till oss igår. Vi väntade hela dagen med att äta upp våra semlor.
Men efter träningen var det dags. Och oj! Det var inte alls så gott som jag har föreställt mig. Blev faktiskt besviken.
När semlan väl var uppäten kändes det som att det kunde ha kvittat.
Så vad gör jag nu.? Ska jag strunta i semlor eller ska jag testa någon annans semla?
Det  finns kanske godare? Letandet fortsätter....

Dålig igen

Har inte riktigt blivit helt kry sen Stockholmsresan. Har fortfarande ont i både öronen halsen ibland.
Har ju varit väldigt hes och täppt sen resan också. Men vissa dagar är bättre och andra sämre.
I tisdags var en riktigt dålig dag. Oj, vad dålig jag blev. Trodde att det skulle bryta ut på riktigt så det kan gå över sen.
Men sa var inte fallet så jag var och tränade step/styrka på onsdagen. Kanske inte det mest idealiska när man är förkyld. Men jag kände att jag behövde det. Det blev ju ingen träning varken på måndagen eller tisdagen så detta gjorde mig gott. Det var ett jätte kul pass med lite nya step steg och en hel del styrka. Är ganska mör i biceps idag, men det är väl så det ska vara. Eller? Det ska kännas att man tränat. Annars är det ju ingen vits med det.

En hemlis om mig

Jag har haft en ovana (enligt andra) som jag totalt har slutat med.
Jag älskar nämligen ljudet från när tex duschen är på. Så innan jag flyttade till hus så satte jag på duschen, vek ihop badrumsmattan,satte mig på den och virade in mig i en handduk och stack in fossingarna under duschdraperiet. När jag sedan tog upp min bok var min njutningen fulländad. Att känna det härliga värmen som sprider sig över fötterna, och givetvis i resten av badrummet, gjorde mig så härligt avslappnad. Använde mig mycket av denna taktik när jag pluggade inför prov. Tyckte aldrig att det var tråkigt att plugga om jag satt vid duschen. Sen när man läst en stund så gjorde det inget om man blundade några minuter. Bara låta ögonlocken bli tunga och lyssna på det härliga ljudet av det strilande vattnet.
Ja, jag vet att jag är konstig!!
Men jag saknar detta moment nåt såpass!! Kan inte göra detta nu när jag bor i hus. Det blir alldeles för dyrt!

Jag har hittad denna härligt goa värme i relaxavdelningen på Äventyrsbadet. Därinne skulle jag kunna sitta en hel dag och bara njuta med en bra bok och något gott att äta. Låter som en toppen dag för min del.


Dagens fråga:
Har du brutit en vana/ovana?

Klantigast på länge!

Startade bilen i morse på SAABs parkering och skulle åka hem.
Var tvungen att skrapa rutorna så jag går ur bilen men får inte stängt dörren.
Börjar då mixtra med låset som då inte går att få upp igen.
Tänker inte mer på det utan tycker att då borde ju dörren gå igen iallafall.
Slår då igen dörren och inser mitt misstag ganska så snabbt.
Så där står jag utelåst med bilen igång.
Det var inte mycket annat att göra än att ringa Älsklingen som kom med extra nyckel.
Stort tack Darling!!


Så det blev ingen träning efter jobbet imorse.
 Kom ju hem så sent så det var bara att gå och lägga sig.
Passade däremot på att skriva upp mig på massor av pass till nästa vecka.

Lite fika

Ja igår fick vi besök. Det var himla trevligt med massa glada skratt och härliga barnskrik som gengöd vårt hus.
Petter & Mi dök upp vid två tiden. Givetvis var barnen med. I början var det lite blygt mellan Loke och Elias men sen så klarade dom iallafal av att leka tillsammans på golvet.
Efter ett tag så ringde det på dörren igen och då dök mamma och Roger upp. Så det blev till att sätta på en kanna kaffe till.

        


 

Tack!

Tack för fina kommentarer.
Det är underbart att ha vänner som er!


Det gäller att hänga med i svängarna.

Att jag ena dagen kan må toppen och andra dagen är allt botten, är något som jag inte kan förstå. Hur kan det gå upp och ner på detta sätt. Från att ha varit positiv och glad känner jag bara att jag tappat allt. Tror att jag är på väg in i en depression. Är det så här det känns det? Att jag känner så här är väl ingen nyhet direkt. Dom senaste dagarna har faktiskt varit tunga. Mycket tack vare SAAB, finns det ingen fabrik att städa så behövs ju inte vi. Men vill jag köra skurmaskin? Kan jag inget annat? Så vad ska man göra? Det är den stora frågan. Att plugga känns inte aktuellt, även fast jag kanske skulle kunna överväga det. Vi har inte råd med det. Och förresten tjänar jag mer på att gå arbetslös än om jag pluggar, vilket jag tycker är ytterst märkligt.
Men det är ju inte bara detta som känns tungt. Jag får en känsla av att vara ensam, övergiven. Vilket är mycket konstigt, för jag har kontakt med mer vänner nu än vad jag har haft på mycket länge. Sen så känner jag mig ful och att jag inte räcker till. Jag vill mera!! Jag vill vara bra på saker och ting. Jag vill ha snygga kläder som andra avundas mig och jag vill kunna saker som är speciellt. Vad kan jag? Ingenting som är värt att skriva ner och det är det som gör mig så ledsen och uppgiven.
Att jag är en (snart) 27 -årig mamma som har satt sig i en ekonomisk sits som gör att jag måste ha ett jobb med den lönen som jag har nu, det är en annan historia.

Att dra täcket över huvudet och inte komma fram på ett tag känns väldigt aktuellt just nu.

Söndag 22/2 - 09

Finns det något härligare än att gå hemma och "skrota" en söndag. Har inget inplanerat utan ska bara se på "Top Model" och spela tv-spel. Ja det kan man ju göra när Loke sover. Annars är det full fart. Han är i och för sig lite lugnare nu när han har ögoninflammation. Den stackaren.

Att dricka te är en stor passion jag har. Mitt absoluta favvo te heter "Himlagott". Och det är himla gott!
Ett mycket passande namn med andra ord.
       
Mitt favvo te.                                                                          En perfekt teburk för mitt goda te  

Underworld

Efter att ha sett den tredje "Underworld" filmen blev vi sugna på att se triologin från start.
Alltså tittade vi på den första "Underworld". Tycker dock inte att den var lika bra som jag kom ihåg den.
Nu är jag nämligen helt inne på den tredje filmen. Älskar när dom binder ihop historierna.
(När vi ska se film nummer två får tiden utvisa)Melodifestivalen - Delfinal 3

Tyckte att denna Delfinalen var den sämsta. Kan ju bero på att jag inte var på humör och jag satt alldeles ensam hemmma. Till och med Loke sov! Men jag tycker iallafall att rätt låtar gick till final.
Tror dock att det kommer att bli svårt att välja ut en favorit. Det är många bra och så många olika genrer. Ballader, disco, hårdrock. Jag vet inte allt.
Men för 16 åriga Molly som slog B.W.O måste det vara en alldeles underbar känsla. Hennes låt var himla stark och fin. Perfekt för Moskva.
Men jag gillar ju E.M.D också för deras framförande var ju kanon och jag tror på något sådant i Moskva. Svårt val!!!
Men ballad gick ju hem förra året i Eurovision. Dags för lite upp tempo nu kanske?

Molly Sandén

E.M.D

Torsdag 19/2 - 09

Min jobbvecka är över!
Jobbade bara till 12:00 idag för jag stannade kvar längre igår. Så nu känns det jätte härligt med så kallad lång helg.
Det har gått ganska så bra att jobba dagtid. Visst är det jobbigt att gå upp tidigt men det är ingenting jämnfört med vad lite tid man har över när man kommer hem. Har ju knappt sett till min lillgris på hela veckan. Igår träffade jag honom inte överhuvudtaget. Så vill jag absolut inte ha det!!!
Men man får väl titta efter ett annat jobb snart ändå. Känns ju inte jätte bra när chefen kommer till jobbet och säger att vi bör överväga plan B. Himla uppmuntrande!!! Men det jag har tittat efter så är det ju bara sommarjobb och 3 månaders vik och jag vill nog inte ge upp mitt fasta jobb för det. Då väntar jag hellre och tar ströjobb när jag väl behöver det. Vem vet? Det kanske är dags att överväga pluggandet igen. Tror dock inte ekonomin håller för det men det skadar inte at ta reda på lite fakta.

Underworld 3


Det var en kärlekshistoria som hette duga. "Underworld 3" tycker jag verkligen att ni ska se. Och har ni sett dom andra filmerna kommer ni inte att bli besvikna på denna. Filmen binder ihop allihopa på ett jätte bra sätt. Jag sätter en 4:a på denna filmen.

Det är inte Kate Beckinsale som är med i denna film. Utan Rhona Mitra


Death RaceTvå kvällar i rad har Anders Olsson kommit hem till oss för att vara med och se när Anders ser sin 2000:e film. I måndags började vi titta på Death Race, men eftersom jag nu jobbat dagtid slog tröttheten igång så vi fick fortsätta se filmen dagen efter. Så Anders har fortfarande 1 film kvar till sitt mål. Den kommer vi nog att se ikväll.
Death Race var iallfall en ganska så cool action rulle. Absolut ingen tänkarfilm men det kan vara skönt att se en sån film ibland. Filmen handlar om en man som får fängelse och den går ut på att ha ska vinna ett av dom farliga "Death Racen". Gör han detta slipper han fängelset.
Jason Stattham har huvudrollen. Joan Allen är den iskalla fängelsedirektören.

Dagtid

Att jobba dagtid är nog inget för mig. Har i och för sig bara jobbat en enda dag men jag känner mig så trött. Och orkeslös och stressad. Hur hinner folk jobba hela dagarna? Jag förstår inte det. Själv slutar jag klockan fyra,är hemma halv fem. Man behöver kanske handla, och sedan laga mat och efter det skynda iväg till träningen som börjar klockan sex. När träningen är klar och man har duschat så är klockan halv åtta. Och vad gör man då? Man behöver ju lugna ner sig lite efter dagens stress och jäkt och vad sen? Det är ju bara att gå och lägga sig.
Men jag tror att det kvittar hur tidigt man lägger sig dagen innan jobbet. Kroppen är inställd på att det är för tidigt att gå upp kvart över fem. Om du sovit fem timmar eller tio timmar, det spelar ingen roll. Man kommer att vara trött hela dagen iallfall.

Pilates

Tänkte att det kunde vara nyttigt att prova på något utöver det som jag brukar göra så det fick bli Pilates idag. Och det är något jag troligtvis inte kommer att göra igen. Tycker inte att det är så kul faktiskt. Visst, det är säkert bra men jag vill komma svettig och varm från ett träningspass. Jag vill att det ska kännas att jag har tränat. Kommer nog i och för sig känna av att jag har tränat Pilates imorgon. Man använder ju en hel del muskler. Men nej! Inget för mig! Vill ha fart och fläkt och grymt bra musik!!!

Outlander

Anders är nära ett stort mål nu. Han är två filmer ifrån att ha sett 2000 filmer. Det ni!!! Så nu ser vi filmer hela tiden. Vilket inte gör något i och för sig. Vill ju öka på mitt antal också. Jag har "bara" sett 1729 filmer. Så jag ligger "lite" efter om man säger så.

Vi såg "Outlander". En blandning mellan vikingafilm och science - fiction. Snyggt gjord, cool story men jag tycker att själva "monstret" är lite väl invecklad. Lyser och har sig (och jo, den tickade som en bomb när den kom nära sitt byte). Men det fanns två godbitar att titta på, James Caviezel och Jack Houston. Filmer blir alltid bättre när det är lite ögongodis med i bilden.    
                           James                                                                                             Jack

Bedtime StoriesDenna filmen rekommenderar jag.
En sån där härlig och lättsam film som hoppar mellan verklighet och saga.
Adam Sandler är inte riktigt som han brukar vara. Mera lugn och stillsam men ändå väldigt rolig.
Gillar han bättre sån här än i tex Waterboy. Där blir han bara oerhört jobbig.

Bugsy har en stor roll i filmen.
( Bugsy är marsvinet på Adams huvud.)


Get smart


En rolig och fyndig agentfilm. Den fick många skratt av mig i allafall. Gillar denna genre ganska mycket och med bra skådisar blir det nästan aldrig fel.
Man har kanske sett de flesta skämten tidigare men det gör inget. Steve Carell är i högform.

 
Anne Hathaway är agent 99

Melodifestivalen - Delfinal 2

Summan av kardemumman så var denna delfinal betydligt bättre än 1:an.
Bättre låtar och Mede var urkul. Gillar henne faktiskt!!
Att Måns gick vidare var ju inte direkt chokerande. Gillar hans låt skarp och tror på den i Moskva. Gillade även när han gjorde "Cara Mia". Känns som om detta kan gå utomlands. Snygg kille på scenen och häftig show. JAG TROR PÅ DEN!!
Sen så gjorde ju H.E.A.T en riktigt skön låt. Har ju varit en del hårdrock för mig nu och detta tycker jag är riktigt bra. Trallvänlig hårdrock =) Nämn inte detta för Anders =P
Lili & Susi var också bra. Tror dock inte att det är något att skicka iväg. Men att dansa till när man är ute och festar, det tror jag på! Sen så såg man visst att dom hade blivit äldre, BETYDLIGT äldre!


Mums!!!

Alla Hjärtans Dag

Den kom och gick för min del.
Spenderade nästan hela dagen med att göra smycken hemma hos Charlotta.
När jag kom hem gjorde vi och för sig lite festligare mat än vad vi brukar. Men inga presenter blev det. Vi hade bestämt det innan. Vi känner att vi inte behöver ha en speciell dag att visa vår kärlek på. Vi har det lite när som helst istället. Det är lika mysigt det. Om inte ännu bättre. Vi bojkottar med andra ord köpmännens förslag på Alla Hjärtans Dag.

Men man kan ju alltid skicka en liten kärleks hälsning så här i efter hand.
Puss på dig min älskling!!! Älskar dig (och Loke) mest av allt!Loke är vårt bevis på hur mycket vi älskar varandra


Tjejmiddag hos Hanna

Fick en inbjudan till Hanna och tänkte att varför inte, klart att jag ska gå. Alltid kul att träffa nytt folk. Det är bara nyttigt! Och det var riktigt roligt. Hanna har många härliga vänner. Vi blev bjudna på fiskgryta. Jag var inte alls skeptisk mot den utan jag smakade och det var gott. Har ju knappt ätit fisk i mina dagar men i denna grytan var det både lax och torsk. Sen spelade vi lite Wii Fit och efter det blev det efterrätt. Den bestod av glass och maräng och hemmagjord chokladsås. Kan det bli bättre? När klockan närmade sig elva snåret så gav jag upp och begav mig hemåt.

Hanna har fyllt år så då vankas det tjejmiddag.

Magen växer och växer


Johanna var också där


Gissa vilken kvällens färg var?

Nu är det dags...

Att uppdatera lite grann.
Resan till Stockholm skulle varit betydligt roligare om man inte fått en dunder förkylning med sig. Så att gå på hårdrockskonsert med huvudvärk är inget jag kan rekommendera. Gillade i och för sig inte konserten iallafall. Man hörde ju inte sången!! Det enda man hörde var basen. Det var dock lite trevligare att titta på Iced Earth, deras sångare var utav den biffiga sorten. Me like!!
Tycker att den är så fint i Stockholm. Vi var ju mesta delen i Gamla stan och jag älskar deras byggnader och hus. Det är så pampigt!!

Tisdag 10/2 -09

Tränade efter jobbet idag också och jag känner mig verkligen jätte duktig. Har till och med träningsvärk i magen. Ha ha ha underbart!! Tänkte allt försöka åka och sola också men det var stängt. Står det att det har öppet Mån - Fre 07:00 - 22:00 så borde det ju vara öppet en tisdag när klockan är 08:00. Men men har har tydligen flexibla tider på solariet i Grästorp. Kom iallafall hem lite tidigare och somnade på stört. Vilket är jätte skönt! Brukar ju behöva varva ner innan jag somnar men detta är nog rätta medicinen.
Har gosat extra mycket med Loke idag. Kommer inte att få se honom på ett tag. Ska hämta honom hos mamma på torsdag eftermiddag när vi kommer med tåget från Stockholm. Vi ska ju på konsert imorgon!!! Så det är en del planering som vi inte ens har tagit tag i. Men men ni känner ju oss. Allt i sista minuten. (Jag gör bara sken av att ha allting under kontroll)

En glad nyhet

Jag ska berätta något som gör mig glad iallafall. Och det är att jag mår så himla bra just nu. Har kommit igång med träningen och känner mig piggare än på länge. Jag har massor av energi och vill hitta på saker. Känner mig så där ärligt kär och vet att jag är älskad. Vad mer kan man begära av livet?
Nu när det mesta är tråkigt och folk blir varslade och sparkade hej vilt så måste man ha något annat att vara glad åt. Man måste försöka blicka framåt.

Dagens fråga: Vilken är din glada nyhet?

Herregud! Släpp katten!!

Jag förstår inte hur "karln" kan tjäna pengar på sin röst. Han kan ju inte ens sjunga!!! Det är givetvis Håkan Hellström jag pratar om. Hörde honom på radion igår. Han sjöng "Du är det finaste jag vet"(hittade inte låten på youtube) och jag vred mig på skurmaskinen. Jag ville skära av mig öronen!! Det lät som om han ströp en katt. Och det är inte en komplimang mot katten!!
Jag kan ärligt säga att jag själv hade gjort det betydligt bättre.

Nej tacka vet jag annan musik som tex. Kelly Clarksons http://www.youtube.com/watch?v=bap-oZI-Grc

Måndag 9/2 -09

Efter jobbet imorse gick jag inte och la mig. Jag stack bort till gymmet och svettades lite på gångbandet. Efter det solade jag i tio minuter. När jag kom hem gjorde jag iordning en kopp välling och kröp ner under täcket. Det var härligt och jag somnade in hyfsat snabbt. När jag sedan vaknade vid tre tiden kände jag mig utsövd.
Nu är det dags för bustajm med mina älsklingar.

En halv miljon på kontot....

Tänk att gå in på kontot och se att det sitter en halv miljon kronor där.
Du vet att du inte hade så mycket pengar dagen innan, men vad skulle man göra?
Själv skulle jag tänkt ut all möjlig lyx som jag skulle kunna köpa för dessa pengar.
Men sen skulle jag mycket snällt och ärligt ringa till banken och berätta att det blivit något fel.
Hoppas då på att få en STOR belöning som tack för min ärlighet.


Dagens fråga: Vad skulle du göra om du hittade en halv miljon på kontot?

Snälla Snälla!!!

Vad hände igår egentligen? Förstår inte!!!! Hur kunde Ugglan gå vidare? Visst, låten är väl stark men jag kan inte se människan. Det kliar verkligen i kroppen på mig när denna människa går ut på scenen.
Själv trodde jag på Nina och Alcazar. (Ett rätt iallafall =) Synd för Nina. Tror att vi hade haft en chans med henne i Moskva.

Det blev en riktigt tjejkväll här hemma. Mycket vin och mycket sexsnack, precis som det ska vara.
Mi
SofiaJosse & Sofia

Undrar om denna bild är tagen efter vi hört Snälla, Snälla?

100 frågor och svar om mia =)

Hanna utmanade mig med denna oändligt långa lista. det är väl inte annat att göra än att svara =)

 • 1) Tre namn jag lyssnar till: Maria, Mia, Fossing
 • 2) Någonting jag tycker om med mig själv: Jag är glad, hyffsat spontan och omtänksam
 • 3) Någonting jag inte tycker om med mig själv: Jag har dåligt självförtroende och kan vara alldeles för pedantisk
 • 4) Detta är jag rädd för: Ormar, hajar, sjukdomar, döden, mörker, höjder, att bli lämnad
 • 5) Tre saker jag vill ha varje dag: Mat, sömn, närhet.
 • 6) Tre saker jag absolut inte kan göra: Operera, odla skägg, läsa latin ;)
 • 7) Detta tycker jag om att göra: Äta, sova och kramas.
 • 8 ) Detta vill jag göra just nu: Vara i värmen
 • 9) Bästa känslan: Att vara älskad
 • 10) Värsta känslan: När jag känner mig sårad
 • 11) Egenskaper jag gärna vill att min partner har: Omtänksam, lätt att prata med, romantisk, snäll, smart, trygg, ha humor och sen får han gärna se bra ut också
 • 12) Är jag kär just nu? Alltid!!!
 • 13) Jag vill gifta mig? O ja!!! Helst igår!
 • 14) Följande saker vill jag göra innan jag dör: Gifta mig, se mitt/mina barn växa upp, resa och uppleva så mycket som möjligt.
 • 15) Min käraste ägodel? Loke (om man kan kalla honom ägodel)
 • 16) Något jag vill ha i present: Blommor, skönhetsprodukter, smycken.
 • 17) Detta har jag på mig just nu: Jeans och tunika
 • 18) Favoritkläder: Allt som är löst och ledigt.
 • 19) Favoritdjur: Katt.
 • 20) Följande musikstilar tilltalar mig mest: Pop, R&B, schlager.
 • 21) Favoritlåt just nu: Pokerface med Lady Gagga
 • 22) Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Roligaste var helt klart historia och religion. Tråkigaste var nog samhäll
 • 23) Stjärntecken: Vädur
 • 24) En bok jag älskar: Alla Nora Roberts böcker
 • 25) En film jag älskar: Ps I love you
 • 26) Tv-program jag gillar: Melodifestivalen, Top Model
 • 27) Favoritdoft: Ingen aning
 • 28) Detta äter jag gärna: Tacos, paj
 • 29) Dricker helst: Mineralvatten,vin
 • 30) Favoritgodis: Surt, choklad
 • 31) Hit vill jag gärna åka på semester: USA, Portugal
 • 32) Färg på mina ögon: Blå
 • 33) Min längd: 162 cm.
 • 34) Jag tror på: Att kärleken övervinner allt.
 • 35) Jag spelar: Gärna Singstar och Buzz på PS3.
 • 36) Personer jag beundrar: Oj, det finns många
 • 37) Så här bor jag: Villa i Grästorp
 • 38) Antal döda krukväxter i hemmet? Inga, jag gillar mina blommor
 • 39) Det här tänder mig: Anders
 • 40) Det här gör mig avtänd: Tjat och krav.
 • 41) Favoritfärg: Finns många tex lila, grön och brun
 • 44) Favoritcitat:Size does matters Ha ha ha
 • 45) En hemlighet jag vet: Charlottas hemlighet
 • 46) Bästa present jag fått: Alla presenter är bra presenter, det är tanken som räknas!
 • 47) Senast köpta skiva: det var så längesen så det kommer jag inte ihåg.
 • 48) Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Ögonen
 • 49) Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Hela jag egentligen, skulle vilja bli slankare. Och längre!!!
 • 50) Udda förmåga/egenskap: Mer än två saker samtidigt
 • 51) Om jag vore ett djur skulle jag vara: En katt.
 • 55) Vad lyssnar du på just nu? Beyonce
 • 56) Vad har du gjort/ska du göra idag? Jobbar på macken, sen blir det Mello!!
 • 57) Var är dina föräldrar födda? Mamma i Gbg och pappa i Danmark
 • 58) Vad är det senaste du installerade på datorn?oj, håller inte på med sånt
 • 59) Vilken är din favoritrestaurang?Koppargrillen i Vbg.
 • 60) När badade du i en pool senast? Det måste vara evigheter sedan!
 • 61) Hur många barn vill du ha? Två hade varit kul
 • 62) Vilken musikstil tycker du mest illa om? Döds Metall
 • 63) Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?Nej.
 • 64) Vad har du för TV-kanaler? Tillräckligt många.
 • 65) Har du åkt moped någon gång? Yes!!
 • 66) Har du busringt någon gång? O ja!!
 • 67) Har du fått felparkeringsböter? En gång
 • 68) Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump? ALDRIG I LIVET!
 • 67) Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Turkiet
 • 68) Har du en egen trädgård?Ja. längtar tills jag får börja greja i den.
 • 69) Vilken är din favorit bland tecknade serier? Gillar det mesta med Disney
 • 70) Kan du alla orden i nationalsången? Nej.
 • 71) Badkar eller duschkabin? Badkar helt klart. Finns ju inget bättre än att krypa ner med en bok. Tyvärr har jag bara duschkabin
 • 72) Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?Australia
 • 73) Favoritpizza? N3 special
 • 74) Chips eller popcorn? Båda är favoriter
 • 75) Vilken färg på läppstift använder du? Använder inte läppstift. Då får jag inga pussar =(
 • 76) Har du rökt jordnötsskal någon gång? Nej, kan man göra det?
 • 77) Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej, det skulle jag aldrig vara.
 • 78) Apelsin- eller äppeljuice? Äpple
 • 79) Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Jag och Anders åt på koppargrillen
 • 80) Favoritchoklad? Schweizernöt
 • 81) När röstade du senast? Förra valet.
 • 82) När åt du en hemodlad tomat sist? Det vet jag inte.
 • 83) Har du vunnit en prispokal någon gång?Jo då, kom tre i klubbmästerskapet när jag spelade pingis
 • 84) Är du bra på matlagning? Hoppas det för jag älskar att laga mat
 • 85) Klarar du att tanka själv? Ja
 • 86) Har du beställt något från de där shoppingprogrammen de visar på TV?Ja, tyvärr!
 • 87) Pepsi eller Coca Cola? Cola. Helst light
 • 88) Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?Ja om overall är en uniform
 • 89) Vad var det senaste du handlade? Vin
 • 90) Har du kräkts offentligt? Ja.
 • 90) Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Kan man inte få både och. Har ju kärleken så lite mera pengar slulle sitta fint
 • 91) Tror du på kärlek vid första ögonkastet? ja!
 • 92) Har du ringt något betalnummer? Det har jag nog.
 • 93) Kan man vara vän med sitt ex? JA varför inte
 • 94) Vem var det du besökte på sjukhus senast? Det var nog mamma, men det var många år sen
 • 95) Hade du mycket hår som liten bebis? Mamma trodde att jag hade mössa på huvudet när jag föddes =)
 • 96) Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Något i stil med att det går bra att tala in ett meddelande, jag minns inte så noga.
 • 97) Vad har du i din väska? Plånbok, mobil, nycklar, lypsyl, kalender
 • 98) Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Pussar på Loke och Anders
 • 99) Vad har du att vara tacksam för? Allt! Att jag lever och jag är frisk
 • 100) Var hittade du den här listan? Blev utmanad av Hanna
Jag utmanar Anders, Sofia, Johanna och Linda

Här kommer den!!!!

En dag kvar till Melodifestivalen 2009 går av stapeln. Har lyssnat på radion hela natten och mellan tre och fyra hade dom ett inslag där dom bara diskuterade hur man skulle "fira" första delfinalen som är på lördag. Himla kul att lyssna på faktiskt. Det är många som är engagerad och går in för detta "hysteri" som så många kallade det. Själv känner jag mig mer peppad än någonsin och ser verkligen fram emot dessa lördagar några veckor framåt.
Den första delfinalen kommer jag att fira med Sofia och Josse. Detta är bestämt. Kan dock tänka mig att det kanske dyker upp några fler. Jag tänker ställa fram lite snacks och korka upp lite vin. Schlagerbibeln kommer att ligga framme och penna ska vara i högsta hugg.


Ska försöka se om jag kan lyssna lite till bidragen.

Dagens fråga: Hur ska du "fira" Melodifestivalen del 1?

Träningsvärk

Som ett litet brev på posten damp träningsvärken ner igår.
Det känns ändå ganska bra, då vet man att kroppen har fått arbeta lite och det är positivt.
Sen att det gör lite ont och man blir stel är väl sånt man får leva med.
Vill man vara fin får man lida pin.

Street dance?

Ja tänkte att jag skulle testa Street Dance idag.
Såg lite sist när jag skulle på spinning (Street Dance är passet innan) och det såg himla kul ut.
Men idag så var ledaren sjuk så det blev Aerobics istället. Det gjorde absolut ingenting!
Tycker att det är skoj det också men som det är nu så har jag ju fortfarande inte provat Street Dance.

Torsdag 5/2 -09

Fick sova länge idag. Ända till halv tre! Hämtade Loke på dagis och fortsatte promenaden till mamma.
Dom skulle passa Loke så att jag kunde gå och träna.


Pulkan plockades fram och sen for Loke och Roger nedför backen.


Loke hade det väldigt roligt

Utmaning


Jag blev utmanad av Johanna.

- Gå in i mappen "mina bilder"
- Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
- Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden
- Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.


Min lilla älskling badar

(Nu gjorde jag inte exakt som jag blev utmanad till för jag har inte bilderna i den mappen. Men jag öppnade mappen med våra kort och sen följde jag reglerna =)

Jag utmanar Linda, Anders och Sofia

Skämma bort sig

När jag tänker på något jag skulle vilja göra för att skämma bort mig är den första tanken som kommer upp att åka på spa. Har aldrig gjort det men jag tror att det är så härligt som man har sett på alla bilder. Jag har aldrig provat på riktigt massage heller för den delen men tror att jag skulle uppskatta det. Tyvärr har jag en sambo som är av helt annan åsikt när det gäller det här. Vilket är synd för jag har alltid sett spa som en romantisk avkoppling där man kan ägna sig åt varandra när man myser i en vit härlig morgonrock under en hel helgen. Man blir uppassad med mat och behöver inte anstränga sig direkt mycket. Att förflytta sig mellan behandlingar, jacuzzin och bastun är nog något som jag tror att jag kan klara av*blink, blink*

Men om jag bara vill skämma bort mig lite grann i vardagen så tycker jag om att få krypa upp i soffan med en filt och sätta på en film. Äta något gott och bara njuta. Detta är ju något som jag delar med min sambo.( Men ibland kan man väl göra något annat?)

Dagens fråga: Vad gör du när du skämmer bort dig?

Onsdagen 4/2 - 09

Onsdagen var som vilken annan vardag som helst.
När jag vaknade klockan ett var jag så trött så att jag knappt visste var jag var någonstans. Funderade på att somna om men kom på att jag skulle hämta upp min gullegris på dagis. Så det var bara att resa sig och klä om. Handlade lite på vägen hem. Väl hemma tittade jag på när Anders blandade färsen som senare blev en supergod köttfärslimpa. Efter maten var det träning på hög nivå. Step/styrka var det på schemat och det var jätte roligt. Under tiden som jag tränande öppnade sig himlen för när jag kom ut var det alldeles vitt med snö. Och jag som hoppades på vår. Känns som att vi backade rejält där. När jag kom hem igen kröp jag ner under täcket och försökte få en timmes sömn men den ville inte infinna sig så natten har varit ganska jobbig.


Så här glad är Loke när man hämtar honom på dagis


Mycket snö

Jordgubbarna får somna om igen


Anders hjälper mig att skotta fram bilen innan jag åker till jobbet

Mumsig köttfärslimpa

Vi tog fram stora recept pärmen och Anders valde då ut Köttfärslimpa att ha till middagen. Det var längesen vi åt det. Men det är alltid lika gott.

Detta behövs till 2 personer:
 • 250 g nötfärs
 • 1 ägg
 • 2 msk vatten
 • 2 tsk potatismjöl
 • ½ tsk salt
 • 1 krm svartpeppar.
Gör så här: Blanda nötfärs, ägg, vatten, potatismjöl, salt och peppar väl. Lägg färsen i en smordform (i form av en limpa) och ställ i ugnen ca 30 - 35 minuter.
Ugn : 225 C

Planer

Jag måste ha planer. Mitt liv känns lite trist annars. Jag vill veta vad jag ska göra.
Vad jag har att se fram emot. Jag mår bra av det.
Ibland kan jag bli stressad men då är det dags för en time-out och sen köra på igen.
Det jag ser fram och längtar till just nu är:
 1. Fredag - Då kommer Louise och barnen och hälsar på. Vi ska laga vegetarisk paella. Den är smaskens.
 2. Lördag - Melodifestivalen börjar. Sofia och kompisen Josse kommer att hålla mig sällskap. Lite vin, ost och kex kommer det med all säkerhet bli.
 3. Onsdag kommande vecka - Då far vi till Stockholm för att gå på konsert. 
Vi börjar med dessa planer.
Men jag vet att det kommer att hända mera roligheter under tidens gång.
Längtar!!!

Dagens fråga: Vad längtar du efter?

Dags för ny bok.

"Drömmarnas väg" med Nicholas Sparks gick lätt att läsa. Det var en sliten pocket och dessa böcker känns alltid så härliga att hålla i. Boken gjorde mig inte besviken, det var en fin kärlekshistoria. Tror dock inte att det kommet att bli någon film av den.
Nicholas Sparks

Fick nummer 88 av Anders och började räkna bakifrån i bokhyllan.
Hamnade på boken "Ekon" av Danielle Steele. Hon var min absoluta favorit när jag var tonåring.
Kommer ihåg att jag och Jennifer hade med oss hennes böcker när vi var utomlands.
Tycker dock inte att hennes böcker är bäst längre. Dom handlar ju alltid om samma sak!
Tragisk historia och ny kärlek. Men nu när jag börjat läsa "Ekon" så känns det som om att den är lite annorlunda.
Jag hoppas på det bästa.
Danielle Steele
 

Jag klarade det!!

Ett helt spinningpass är avklarat. Och istället för att bara sitta på cykeln och trampa orkade jag faktiskt stå när man skulle stå. Visst, det var bara i 30 minuter men jag fixade det.
Känns ur skönt!

Min nya kompis

Enkelt och gott

När middagen ska gå fort men ändå vara god då tar jag till fiskpinnar och hemmagjord potatismos.
Mycket gott och Loke gillar det.

En rolig dag

Idag var jag med om en kupp. Jag tar det hela från början.
Jag och Charlotta hade stämt träff inne i stan (Trollhättan). Vi skulle titta på ett lager med pärlor som någon skulle sälja av. (Hade uppenbarligen inte alla detaljer). Vi går längst in i en butik och går sedan ner i en källare där butiken har ett lagerutrymme. Börjar då tycka att allt detta känns en aning skumpt och frågar då Charlotta om hon vet vart vi ska. Hennes leende sa allt....
Vilken hemlighet!!! Jag är så glad för din skull och jag blev rejält chockad. Det gjorde du bra!!
Efter denna lilla utflykt åker vi hem till Charlotta för att göra smycken och dricka te. Underbart!!!

Massor av pysselCharlotta är djupt koncentrerad på sin uppgift, eller så vill hon inte titta in i kameran =)


Dagens fråga: När ska det vara kill/tjej fritt?

Mitt svar: I omklädningsrummet. Där tycker jag att det ska vara uppdelat. Det gäller även personalen. Vill inte att det ska komma in en man och städa när man står och duschar eller byter om.
Annars gillar jag att man blandar könen lite grann. =)

Skön musik

Dom spelade låten I want you to want me på radion. Den är verkligen så bra. Den skulle vara skön att ha i öronen när man är på gymmet nästa gång.
http://se.youtube.com/watch?v=-37F6MmAYD4
Den Låten är ju med i filmen 10 things I hate about you. Vilket får mig att tänka på Heath Ledger. Så jag var tvungen att ta med denna låten också.
http://se.youtube.com/watch?v=w6XGUhzfutc&feature=relatedKändis för 2 minuter

Det var nog så länge jag var mer i etern. Jo ni läste rätt. Inatt var jag med i radion. Det var jätte kul men jag var jätte nervös och glömde av massor av grejer som jag kunde ha sagt. Ämnet på P3/P4 var: Vad är du rädd för? Jag ringde in, och kom fram!!! Berättade att jag är höjdrädd och spann vidare på det.
Minuterna senare fick jag sms av Veronica. Hon hade hört mig. Då gick det upp för mig att jag precis pratat för hela svenska folket. Ha ha! Ja det får man väl bjuda på.

Dagens fråga till er är: Vad är du rädd för? Och varför?

Kul med besök

Söndagen kom och gick. Och den gick lite fortare med hjälp av Sofias besök. Det gjorde att jag och Loke kändes oss mindre ensamma när Anders jobbade.
Sofia

Söndag 1/2 - 09

Äntligen var januari över. Nu kommer det att gå fort!

Sitter och väntar på att Sofia ska komma över så att vi kan fika lite. Och medan jag väntar tog jag fram mitt fotoalbum som blivit liggandes ett tag. Reprisen på Körslaget går i bakgrunden och jag vet ännu inte vem som har vunnit (har inte läst tidningen) men jag hoppas verkligen på Hanna.


Passar på att sätta in lite bilder.

RSS 2.0