Hoppas hoppas!

Ja nu har vi lagt bud på detta huset. Än så länge leder vi men vi får se hur det går. Jag vet bara att jag vill!!!!

Tisdag 29/7 - 08

Jobbade lite grann idag och sedan åkte jag och Louise iväg till Tygladan i Vbg och gjorde lite fynd. Köpte mest kläder till Loke om jag ska vara ärlig. Anders fick sig ett par shorts. Jätte snygga faktiskt.
Efter vår lilla shoppingtur stannade vi till hemma i Flo där vi grillade lite korv och hamburgare. Mycket trevlig kväll, det blir oftast så när man hittar på lite spontana saker. Det var iallafall en riktigt mysig kväll.

Farfar/Morfar Christer lekte med alla sina barnbarn på studsmattan


Dags att ta fram det stora bordet. Vi var nämlgen 11 stycken som skulle ha mat.



Loke smakade på glass

Maraton och Maraton

Ja man kan väl inte säga maraton direkt men vi har iallafall påbörjat vår Star Wars maraton. Men vi har bara hunnit se den första filmen. Vi går ju som sagt i kronologisk ordning så nu har vi Episode 1 - Det mörka hotet.
 
Vår svenska Pernilla August är med i filmen
Jar Jar är med och förstör hela filmen.
Sen så har vi våra tappra Jedikrigare

En grej som är kul är att Keira Kneightly är Natalie Portman´s ställföreträdare. Dom är verkligen så lika.
Här är Keira till höger som är Queen Amidala
Här är det också Keira som är drottning.

Filmen är ju inte jätte bra men den går ju att titta på. Absolut inte den bästa av Star Wars filmerna.


Ny bok!

Läste ju ut "Mammutjägarna" Den kan jag varmt rekommendera. Alla dom tre första böckerna om Ayla har varit kanon. 
Men nu ville jag läsa något annat och inte fortsätta med den fjärde boken. Så Anders sa ett nummer och jag räknade igenom mina böcker och kom fram till " Att förlora Gemma". En pocket som har stått i min hylla ett bra tag. Ja, varför inte tänkte jag, måste ju läsa den någon gång.
Har nu läst ungefär 50 sidor och jag har inte ångrat att jag tog upp den boken. Verkar jätte bra redan nu och jag längtar nästa gång jag får läsa.

Star Wars Maraton

Yes! Idag kommer det att bli av. Vi kommer iallafall starta vårt maraton. Detta har jag faktsikt längtat efter. Har bara sett dom tre sista Star Wars filmerna. Eller ska man säga dom första? Vi ska iallafall se dom från rätt håll nu. Alltså Star Wars : Episod 1 - Det mörka hotet blir den första filmen vi ser.
Klockan 21:00 kommer Anders Olsson hem och då drar det igång.

Vill rekommendera en riktigt bra sida för alla er som älskar film. Gå in på www.filmtipset.se. Där kan man betygsätta filmerna man har sett och man får rekommendationer på filmer som dom tror att man kommer tycka är bra. Det finns givetvis mycket mera bra grejer men det får ni gå in själva och titta och klura ut. =)
Jag heter spaaniz på filmtipset också, gå in och jämnför våra filmbetyg. Sånt är alltid kul!

Mera film

Så ja! Topplistan ändrades idag och jag ser att jag har sett lite fler filmer nu. Närmare bestämt 31 av 60. Det blir bättre och bättre!!
Igår såg jag "Heartbreak girl" Den nya filmen med svenska Malin Åkerman. Förstår faktiskt inte varför dom översatte den till den titeln. Egentligen heter den "Heavy Petting". Den var inte jätte bra kan jag säga. Den får en 2:a i betyg från mig. Den var lite knepig om jag får säga så. 



Senare på kvällen när Anders kom hem från macken såg vi klart "Utlämnad". Den var betydligt bättre än filmen ovan och jag tycker alltid att filmer med budskap är bra. Blir ofta berörd av dessa filmer och mot slutet kommer det allt en liten tår.


     
 Ni som vill se den här filmen för att Reese är med kommer att bli besvikna. Hon har inte den största rollen i den här filmen.


Filmer

Det är verkligen min största passion. Jag älskar allt vad filmer innebär. Att samla på dom och ha dom snyggt i hyllan är nästan det bästa.
Jag blev inte ledsen när min sambo blev delägare på en bensinstation och vi nu har tillgång till alla filmer på topplistan. =)
Just nu har jag sett dessa filmer som är på listan.
Irene Huss - Elddansen I am legend        Alvin och gänget'
Arn - Tempelriddaren   Rambo  
Death Sentence
He´s the girl     Cloverfield       National Treasure 2
Rise            Irene Huss - Glasdjävulen     The last legion
The Heartbreak kid      Hitman          Guldkompassen
Bee Movie      Black water      Solstorm
Irene Huss - Nattrond    Funny Games American Gangster
Förtrollad           Good Luck Chuck               30 days of night
Love and other disaster    På smällen    Hairspray
Flood   Run, fat boy run

29 filmer av 60. De är skandal!!!! Måste bättra mig!


Läsa läsa

Jag älskar verkligen att läsa!
Den boken jag håller på med nu heter "Mammutjägarna" Det är tredje boken i en samling på fem stycken. Har väl kanske bara 100 sidor kvar och den är så bra. Vill inte att den ska ta slut, men samtidigt vill jag läsa något annat snart. Boken är ju på 800 sidor så jag kan tänka mig att läsa något annat innan jag börjar på den fjärde boken. Men mest bara för att böckerna i hyllan skriker på mig och vill bli lästa =)


Skräckmusikal

Ja vi såg Sweeney Todd.
Hade egentligen ingen aning om vad det var för film och den berörde väl inte så mycket medan vi tittade på den. Fastnade inte riktigt för någon utav låtarna. Det var sen efter att vi stängt av filmen som tankarna fortfarande var kvar i London på denna hemska plats som jag kände att det var en riktigt bra film. En fruktansvärt tragisk film som grep tag i mig och stannade kvar.

Fredag 25/7 - 08

Vi var på bio!!
Äntligen! Det är verkligen det roligaste vi vet men det har inte hunnits med det senaste men igår såg vi verkligen en kanon film som jag kan rekommendera till alla.
"The Dark Knight"


Och Bale är en riktig godbit Men han slår nog inte Aaron Eckhart. WOW säger jag bara

Och applåd för Maggie hon gör rollen som Rachel betydligt bättre än Katie Holmes som spelade samma karaktär i första Batman filmen.

Nu till filmens höjdpunkt
Jag kan inte med ord beskriva vad jag känner när jag ser Heath Ledger i denna rollen. Han är givetvis super! Han spelar så himla bra men jag kan inte tro att han är så olycklig så han måste ta sitt liv med en överdos. Jag tycker att det är så sorligt och jag blir ledsen när jag ser filmen och vet att det är hans sista. Han är verkligen så duktig och han lever verkligen in i rollen som Jokern. Det ser ut som om han har riktigt roligt när han spelar denna karaktären.



Lördag 28/6 - 08

Ännu en hektiskt dag men det blev allt lugnare ju längre dagen gick.
Först hämtade jag Loke klockan 09.00 i Flo (han hade sovit där över natten). Sen skyndade vi oss hem, klockan 11.00 kom min mormor och morfar för dom skulle passa Loke medan jag åkte till macken och avlöste Anders som skulle åka på Maiden. Så jag jobbade till 15.00 och sen begav jag mig hemåt. Då ringde jag till Mi och Sofia (det var bestämt) och vi bestämmde att vi skulle bada. Så vi åkte till badet i Grästorp för att svalka oss. Det var skönt och nödvändigt!!
Till slut somnade Loke i sin vagn efter att ha lekt hela dagen.

Dessa vackra donnor hade jag min dag tillsammans med

Efter vadet kom vi på att vi skulle äta så vi gick till Krogen och beställde in var sin Filétoast och det var gott men man blir ju så mätt när man äter ute. Det var ju inte bättre att vi gick till BG grillen och köpte mjukglass. Vet inte riktigt hur jag tänkte här men men gjort är gjort. Dubbla promenader!! När vi sedan lämnade av Sofia, som skulle jobba, den stackarn, följde jag med Mi till Tengene och Ås kyrkogårdar för hon hade lovat att hon skulle vattna.
Det var verkligen en hel dag men en väldigt rolig sådan.
Men nu är jag trött. Och ingen Anders finns här, får gå och lägga mig ensam inatt Buhäää!

Kim 13 år

Vi var bjudna på kalas till Flo i fredags för vi skulle fira Kim i efterskott.
Det var underbart väder och det blev en sån härlig kväll. Den kommer det ta lång tid att glömma. Alla var på gott humör och vi pratade länge sittandes på gräsmattan i kvällssolen och barnen lekte med varandra och allt var bara så härligt.
Vi satt ute i skuggan

Loke provade bilen

Bus med farbror och pappa

Bara underbar

Lek med tant Vera

Grattis Kim (i efterskott)



Hjälp!!!

Åhhh! Jag blir galen!
Jag vet att man inte ska klaga på värmen men jag är verkligen aldrig nöjd med vädret. Detta väder är väl i och för sig helt underbart, om man kan ligga på stranden hela dagarna och bara hoppa i plurret när man känner att man smälter bort. Men att vara inne och jobba nu, det kan ju inte vara bra för någon. Det är litervis med vatten som gäller. Det är ju i och för sig bra. (är ganska så dålig på att få i mig vatten annars)
Sen så är det ju det här med badkläder, är ju inte snygg i något. Vet inte vad jag ska ha på mig, nudistbad nästa! Allvarligt talat, gick in på Ellos igår för att se om det kanske fanns någon snygg baddräkt. Nu när man fått barn känns det rätt med baddräkt (då kan man ju dölja magen och alla bristningar=( men det enda som Ellos hade var en , ja vad ska man kalla det, en bikini med lite tyg över magen, sidorna var bara. Det är inte vad jag kallar en baddräkt, då kan man ju lika gärna gå i bikini eller?
Nu ska jag bara klaga på en sak till, alla ni där ute som kanske har lite större lår (man gnider låren mot varandra när man går) Usch vad hemskt det är nu när man går i kjol! Man får ju så himla ont efter ett tag när man har gnidit svettiga lår mot varandra. Jag får det i allafall och det gör ont!!! Men vad då, ska jag behöva gå i byxor?
Nej en viktnergång hade suttit fint, går det att fixa tro? Jo, det går väl om man har ork och vilja. Sen så är jag så galen. Ena dagen känns det ganska bra medan andra dagar vill jag bara gråta och gräva ner mig för att inga kläder passar och jag vill inte gå ut. Alla känner väl kanske så här men jag är verkligen livrädd för att vågen ska stiga och nu det sista har den gjort det också. Men samtidigt är det sommar och grillväder och badväder och jag vill kunna umgås med mina vänner och ta en glass eller grilla en köttbit men allting fastnar på mig. Sen så har jag väl inte rört mig det sista (kan jag ju erkänna) med det finns faktiskt ingen tid just nu. Så vad gör man???? Ska man börja med Cambridge igen och inte äta alls och komma utanför gemenskapen och bara sitta och stirra in i en vägg (rör du dig en meter så blir man ju hungrig och bara tänker på mat) nej riktigt så illa är det inte men man vill ju inte avstå från mat!!
Annars kan man ju gå med i viktklubben, räkna kalorier. Eller så har vi ju viktväktarna, räkna points och gå och väga sig en gång i veckan. Skämmas varje gång man inte lyckats att gå ner i vikt.
Nej nu får det vara nog! Finns det inget annat sätt. Hederlig kost och normal träning funkar väl? Fast det är ju en konst i sig.

Tisdag 22/7 - 08

Oj det har varit en hektisk dag!
Jobbade på macken mellan 12.00 - 17.00 och sen var det direkt hem och mata lillen.


Sen måste vi ju ha mat imorgon så det var bara att ställa sig och laga mat med en ett åring krypandes och klängandes runt benen. Men det gick!! Och detta är resultatet. Tex Mex soppa!


Här är receptet:

150 g nötfärs
1 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 msk tomatpuré
1½ msk tacokrydda
5 dl köttbuljong
½ burk (ca 400 g) kidneyböner
1 dl matlagningsgrädde

Gör så här:
Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan, fräs med färsen. Lägg över i en kastrull och tillsätt tomatpuré, tacokrydda och buljong. Låt sjuda 5 min.
Tillsätt bönorna samt grädden och låt allt bli varmt.
Servera gärna med bröd

Måndag 21/7 - 08

Tänkte ha med mig lite fika till våran AIK match i Ljungskile och jag gjorde scones. Tänkte att det var mysigt att ha med sig och äta i pausen. Gick in och tittade om Leila hade något gott och visst hade hon det.
Smakade jätte gott!

Här är receptet:

Klassiska engelska scones

Antal portioner: 8
Förberedelsetid: 10 min
Färdigt på: 10 min

Ingredienser

7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.

2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

4. Vispa samman ägg och mjölk.

5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.

6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.

7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.

8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

Tyvärr åkte vi aldrig på matchen men nu har jag scones i frysen =)


Söndag 20/7 - 08

Vi lagade tacos idag och Anders hjälpte mig men det blev lite mycket för honom.
Här har ni svarat på varför Anders är lite ledsen.


Så ja!
Ryck upp dig.
Maten är klar!

Lördag 19/7 - 08

Vi blev bjudna på middag i Flo för Anders släktingar från Finspång skulle komma och hälsa på nu när dom har semester och dom hade inte sett Loke på ett bra tag så vi åkte dit och fick i oss middag. Sånt är alltid skönt, att slippa laga mat hemma alltså. Visst tycker jag att det är roligt men man gör ju det så ofta så det är allt skönt att bli bortbjuden =)
Loke tyckte iallafall om sina släktingar och busade mycket med dom.



Detta är Anders faster och farbror. Eva och Lasse


Och detta är Elin och Johan, Anders kusiner. Sanna är flickvän till Johan.


Det var inte så längesen vi träffade Sanna och Johan

Fredag 18/7 - 08

Anders var ledig så vi skulle komma på var sin grej att göra på dagen. Men vi kom inte på något bra eftersom vädret var så tråkigt. Så vi bestämde att vi skulle åka till Torp och köpa en present åt Mi. När vi närmar oss Torp så frågar Anders om vi inte ska åka till Lysekil när vi ändå är så nära. Jo men visst säger jag och vi kör vidare. Det blev en lite tur iallafall.
Sånt är alltid kul!
Vi gjorde inte så mycket i Lysekil. Gick mest runt och tittade och sen stannade vi på ett café för att äta en räksmörgås. 174 kr för två smörgås och två drickor. Jag tycker väl att det är lite väl dyrt men men. Det är bara att betala och se glada ut.


Presenten till Mi köpte vi på Etage senare när vi åkte hem igen. Vi glömde inte av henne!
Vi blev bjudna på en supergod middag (hoppas att vi får smaka på den igen).



GRATTIS TILL MI PÅ 25 ÅRSDAGEN!


Jag är sur!!!!

Har ju suttit och grejat med denna blogg ganska så länge nu och insåg att jag hade väldigt mycket kort här.
 Så jag tänkte att jag tar bort dom. Det skulle jag aldrig ha gjort!!!
På alla inlägg jag gjort har det nu försvunnit bilder!! GRRR! Jag är så arg!
Ska man sitta och behöva göra om allting igen?
 Varför är det på detta viset?


Fortfarande Torsdag

Glömde nästan berätta att vi var hos min farmor och farfar igår och fikade. Dom tycker ju att det är så roligt att träffa Loke och vi är inte där så ofta så ibland får man ju faktiskt anstränga sig lite grann.

Farmor och Loke myser

Farfar Knud och Farmor Ingrid

Loke var ju allas ögonsten

Sen så blev det massa bus med morfar Johnny

Torsdag 17/7 - 08

Ja vi har ju varit hemma några dagar från våran lillsemester så jag känner att det är dags att berätta lite om våran tripp. Den började bra med att Anders kom hem från jobbet då han skulle (det är positivt) och sen var det bara att packa in i bilen och åka.


Stolt semesterfirare!

När vi kom fram till Finspång efter några timmars resa stod Alice och vinkade åt oss på balkongen
Väl inne med all packning hade Louise lagat mat åt oss och sen var det egentligen bara att lägga barnen. Loke ville dock vara uppe lite till. Han hade ju suttit still så länge så vi fick underhålla han lite.


Dag 2 - Kolmården
Väntar på parkeringen!

När vi väl kom in efter ganska så lång kö så ville barnen till Bamses värld
Givetvis kort tagning

För oss andra var det väldigt varmt just då. Vi försökte hitta en plats i skuggan men det gick inte så bra så Loke fick tag i pappas glasögon

han tyckte det fungerade fint.

Sedan gick vi vidare. Vi hade lovat att vänta på Jimmy och Ida men dom tog god tid på sig så vi satte oss för att fika
och till slut kom dom




När vi fikat gick vi vidare och tittade och till slut kom vi fram till Tiger world.



Sen var det dags för delfinshowen och det var ju det bästa som alltid! Jimmy var så imponerad efteråt så han övervägde att köpa denna fina mössa


När vi gått färdigt inne på Kolmården gick vi in i Tropicariet. Och precis när jag känner att jag kanske är botad, jag är inte så rädd för ormarna längre, så vänder jag mig om och får se den fetaste Kungspytonormen jag någonsin sett. Och ja, fobin för ormar är fortfarande kvar.

Detta var några utav djuren vi såg



Detta kort behöver väl inte någon förklaring. Åh så bra det är!!


Man fick ju gärna klappa rockorna men Jimmy har inte gjort det på detta kortet även fast det ser ut så.
han var en aning rädd


Efter denna heldag tillsammans med vänner och djur var det dags att bege sig till stugan och träffa Anders farmor och farfar. När vi kommer dit får vi festmåltid och senare kommer Anders kusin Johan och hans tjej Sanna och hälsar på.



Slutet gott, allting gott!
Det är som man säger.... Borta bra men hemma bäst! Det är så sant som det är sagt =)


Söndag 13/7 - 08

Vet inte vart detta kom ifrån men jag är sugen på tårta. Inte bara att äta den utan att baka den också.
Sist jag bakade blev resultatet så här

Inte jätte lyckat men gott!



Om däremot min "svägerska" Veronica (hon kommer att bli det någon gång) gör tårtor ser dom ut så här.



Åh så mumsigt!!

Hon gör ju givetvis smörgåstårtor också 

Vår lilla tripp!

Ja idag bär det iväg! Anders ska bara sluta jobba och sen ska vi upp till Finspång. Det är Anders farmor och farfar som bor där och Gunnar (farfar) fyllde 85 år igår så vi ska åka upp och gratta honom (i efterskott förstås ) Men vi kommer att träffa dom tidigast måndag för det bli så sent när vi kommer upp ikväll. Vi ska bo i deras lägenhet medan dom bor ute i sin sommarstuga. Det är den vi ska besöka på måndagen efter att vi har varit på Kolmården.



Sist vi gjorde denna resa så var Stefan och Veronica och barnen med


Men denna gången är det Louise och barnen som följer med på vår lilla tripp



När vi kommer upp ikväll har Louise lovat att tacosen ska vara klar. Sånt är härligt!

Vi får inte glömma Kim som fyller idag. Stort grattis!! Vi kommer att fira dig när vi kommer hem igen.



Sen så fyller min styvpappa Roger år imorgon och vi kommer även att fira honom när vi kommer hem



Mycket kalas blir det!!!

Fredag 11/7 - 08

Helt otroligt!
Vi hade verkligen fixat barnvakt tills idag för att vi skulle få vara lite för oss själva men då kan vi inte hitta på något att göra så vi bestämmer oss för att vara hemma istället.
Tog med en massa filmer som vi ska se på.


Idag var vi duktiga och lyckades tvätta bägge våra bilar, för hand!!! Vi gjorde även invändig rengöring vilket verkligen behövdes. Så nu är dom rena när vi ska ut på lång tur.
Drar ju till Östergötland på söndag eftermiddag. Ska hälsa på Anders farföräldrar och även passa på att besöka Kolmården. Louise och barnen är där upp så dom ska vi träffa och bo ihop med ända tills på tisdag.



Min kusin Jimmy och hans tjej Ida kommer också att befinna sig på Kolmården så vi blir ett stort gäng =)



Linneá 4 år

Lokes yngsta kusin fyllde 4 år.
Det var vi ju givetvis tvungna att fira så vi packade hos in i BMW:n och drog till Göteborg.
Linneá hade sitt kalas hos pappa Peter och där hade vi inte varit innan så det var roligt att se hans lägenhet.
Tror att Linneá hade en toppen dag med alla presenter som hon fick. Hon var nog mycket nöjd när vi alla gick därifrån och hon kunde leka ifred med allt roligt som hon fått.



Sen blev det fika och efter det god tårta.



Loke var inte blyg det minsta utan ville utforska allt.

Barnen älskade visst att klä ut sig så då kom ju presenterna väl till pass.


Mamma Louise ville ju inte vara sämre, hon ville också prova glasögonen

Summan av kardemumman var att kalas var jätte roligt!!

Måndag 7/7 - 08

Å så är det en ny vecka!! Härligt! Tiden bara går och går.
Jag ska bara jobba tisdag och onsdag och sen har jag semester i fyra veckor. Hurra! Konstigt tänker ni, du är ju mammaledig. Men jag har jobbat alla onsdagar sen årsskiftet och ibland har det blivit både två och tre dagar i veckan så nu ska jag vara ledig.

Helgen som var resulterade i 12 myggbett och en himla massa skratt. Vi var ute i Petters stuga på Gaddesanna och bara hade det skönt. Vädret var perfekt så det blev lite bad också. Första gången i år.
(Det var betydligt tidigare förra året)



Sen kom Petter på att han behövde en klippning så Mi plockade fram rakapparaten
Petter provade lite olika frisyrer



Men till sist åkte allt av.


Kvällen närmade sig och med det, SPEL!!! (och lite hemska bilder)



Ett bra tips på underhållning: Stoppa in en marshmallows under läppen.






Ett gott skratt förlänger livet och med Petter och Mi som kompisar kommer vi att leva mycket länge

Torsdag 3/7-08

Att man aldrig är nöjd!
Visst älskar jag sol, men i lagom mängd. Nu är det så där jätte varmt igen så man vet inte vart man ska ta vägen. Har inga kläder som sitter bekvämt i värmen. Vill bara gå runt i bikini men det känns en aning fånigt att traska runt i det mitt inne i samhället.
 Hoppas på att Petter eller Mi hör av sig snart. Vill gå dit med Loke och låna deras lilla bassäng.
Inte till mig då förstås utan till Loke =P

Tisdag 1/7 - 08

Yes! Jag har följt mitt träningsschema i två dagar och det är jag stolt över. Tyvärr har det inte gott lika bra med maten men det ska jag ta tag i nu. HAr varit och hjälpt till på macken två dagar i rad och det är så svårt att inte stoppa något i munnen. Det är ganska så stressigt därborta och det är inte lätt att hinna äta så då blir det att en godis slinker ner. Det mättar för stunden men det är ju absolut inte bra och det vet jag.
Imorgon hoppas jag på att vi ska åka och plocka jordgubbar, det får bli min vardagsmotion imorgon =)
Senare blir det jobb =(

Helgen närmar sig med stormsteg och jag längtar som bara den.
Kommer att bli som en liten minisemester och det kan vi behöva nu efter allt slit med macken.
Gott och komma bort och tänka på något annat.
Även fast det kanske inte är så långt;
)

RSS 2.0