Konstig dag

Min dag började tidigt då jag begav mig till Säve och City airport där jag skulle hämta Linda och hennes vänner. Flyget från London var dock försenat en timme så jag köpte lite skvaller och en varm choklad och satte mig ute i solen och väntade. När tjejerna väl kom var det bara att trampa gasen i botten och bege sig hemåt. Anders började nämligen jobba och jag kom fram fem minuter innan han var tvungen att åka. Så idag har jag bara fått en kyss av honom. Tack för telefonen vetja!

Fick sug efter fika så jag gick ut i trädgården och plockade lite rabarber. Tog även upp jordgubbar från frysen (förra årets skörd) så det blev en alldeles utmärkt bärpaj som jag bjöd mamma, Roger och Linda på.

Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt. Tittar till Thor som vaknar av sin hosta med jämna mellanrum. Låter inte alls bra i hans lilla hals. Stackarn.

With love
Mia

Vilken lättnad!

Jag berättade ju att all information om våra filmer var borta men jag hade fel. Som tur var! Anders hittade det liggandes på en annan plats på datorn. Där sparades det in massor med tid kan jag lova.

With love
Mia

Typiskt!

När äntligen Loke börjar friskna till efter nästan en vecka  med feber, hosta och snor så börjar nu även Thor att hosta. Och det märks att den lille stackaren har ont i halsen för han vill inte äta sin välling och han gråter efter varje gång han har hostat. Och sömnen är det inte mycket med. Men men, det går väl också över någon gång.

Är jätte glad över mina presenter jag fick idag på Morsdag. Två stycken pocketböcker. Jag älskar pocketar! Och dom gör sig himla bra i hyllan också ;)

Skulle verkligen vilja ta tag i lite grejer här hemma. Tex sätta igång och slipa och måla stolar och skåp. Jag vill köpa grejer på loppis som jag kan plantera fina växter i och ha på min fina uteplats (som ännu inte är byggd).
Och sedan så måste jag ta tag i filmsamlingen. Gjorde detta för ett tag sedan, alla fick nya nummer och filmer vi inte tycker är bra rensades ut. Problemet är bara att det inte sparades i datorn så nu måste jag börja om från början. Har ju ungefär lite över 1000 filmer. Puh! Det kommer att ta sin tid. Men det har man ju gott om, eller hur?
Kanske behöver ta bort alla bröllopspresenter som står på kistan med filmerna. Vi är ju bra sorgliga. Det är två veckor sedan vi gifte oss och alla saker står kvar.

Let´s beginn.

With love
Mia

Tråkiga nyheter, igen.

Det är väl konstigt att man aldrig kan få vara riktigt glad.
Två gånger har jag blivit uppsagd från jobbet under tiden som jag varit hemma och varit mammaledig. Chefen ringde igår och berätta dessa tråkiga nyheter. Så nu behöver jag väl inte bekymra mig över att jag inte kunde jobba efter det nya schemat som dom satt upp =S Man måste ju hitta det positiva i allt, eller hur?

Någon som vet om det finns några jobbtimmar att hämta någonstans?

With love
Mia

Grillning i Sparlösa

Vi åkte ut till Stefan & Vera för att grilla lite. Solen var framme och det var hyffsat varmt. Vi grillade både kött och grönsaksspett och precis när vi dukat fram så kom molnen och regnet  så det var ju bara att duka in allt igen =(
Men det gjorde inte så mycket, det mesta var färdiggrillat och det smakade lika bra inne.

Det fanns ett gäng med kattungar där ute och jag blev lite förälskad i en av dom. Men Anders har väl rätt, det räcker med en katt. =(

Det var iallafall väldigt kul att "hänga" med Stefan & Vera. Det var längesedan vi gjorde något "bara" vi. Man träffas ju mest på kalas och sånt.


Stefan var grillmästare


Anders konstaterar att regnet kommer


Lite biljard spel i garaget hanns med innan efterätten


Loke var jätte nöjd med sin dag. Kusinerna har mycket roliga saker.

With love
Mia

Bara herr & fru

I fredags så firade vi vår "smekmånad". Eller vi kan kalla det "smekdag" =)
Efter att Anders jobbat färdigt och barnen var på sina säkra ställen (mormor och morfar) så åkte vi till gbg där vi bokat hotell för natten. I vistelsen så hade vi valt till ett romantikpaket så när vi kom upp på vårt rum fanns där mousserande vin och stora pluffiga morgonrockar. Men det som hägrade mest var ju relaxavdelningen så vi svidade om och befann oss i bubbelpoolen ända fram till vår mat skulle serveras upp i restaurangen som låg på 12:e våningen. Lite väl högt enligt mig men det var ju fint, utsikten kunde väl varit finare i och för sig, energiverket låg precis bredvid =(
Jag är ju väldigt höjdrädd men det känns som att det har blivit bättre. Tycker att jag utsätter mig för höjder hela tiden så denna gången kändes det faktiskt inte så farligt.
Det var iallafall mycket god mat på restaurangen. Menyn var ju planerad för oss och vi åt sådant som vi i vanliga fall inte skulle välja så det var spännande. 3-rätters var det och det var en del konstiga namn men som sagt, alllt smakade bra.
Det var härligt att krypa ner under ett svalt täcke och bara få sluta ögonen och veta att man kunde sova så länge man ville till dagen efteråt.
När vi vaknade så var vi hungriga och jag riktigt längtade til hotellfrukosten. Det är ju nästan det bästa med att bo på hotell =)

Att vi fick lämna bort barnen och kunde ägna oss åt varandra var riktigt härligt. Men det räckte med en natt, dagen efter längtade vi båda efter barnen så tackade vi för oss och åkte hemåt.


Hotellrummet


Mousserande vin


Min fina man i poolen


Härligt uppvärmda efter poolbadet


I restaurangen


Jag njuter av väldigt gott vin


Förrätten bestod av lax med blomkålspannacota. Mycket gott!


Efterätten var chokladfondant. Aningen för mörk för min smak.

Det var kyckling till varmrätten men jag glömde ta kort på det, ooopss!

På hemvägen så stannade vi till i Ljungskile för att hitta ett ställe att äta på. Det gick dock inte så bra. Det var inget som föll oss i smaken så vi begav oss hemåt efter lite korttagning.


I bakgrunden kan vi se min älsklings ö, Ulvön. Där har ja spenderat många sommar.


Räksmörgås på Slusscafe´t i trollhättan fick det bli till lunch.

With love
Mia

Nu tog jag äntligen tag i det.

Jösses! Vad är det med vädret idag? Städar inne och jag är alldeles klibbig av svett. Och SÅ smutsigt har vi det inte hemma. Däremot tog jag faktiskt tag i Lokes lekrum idag. Det behövdes verkligen. Det är ju nämligen så att det ser ut som ett bombnedslag för det mesta där inne så man kommer inte in med en dammsugare men eftersom vi ska åka bort över dagen och kvällen så städade jag och jag kan säga att det rasslade bra i dammsugaren. Så nu är det fint överallt.
En liten dusch, lite fräscha kläder och Anders. Sen bär det iväg till hotell i göteborg där vi ska ha det romantiskt och mysigt tillsammans. Det blir tre-rätters middag och relax och det ska bli så skönt att bara få vara lite ensam med Anders, även om det bara är för en kväll. Vi behöver det.

With love
Mia

Jag orkade!

Igår blev det ingen zumba. Det var för få deltagare. Men jag och syrran gick upp till skubbet för att springa och Linda stack iväg först och jag kom lite efter. Och jag orkade faktiskt runt "lilla skubbet", 960 m. Jag gick en gång och det var för uppförsbacken. Nästa gång tar jag samma runda igen och då får vi se om jag orkar hela. Men jag är stolt ändå. Efteråt blev det 30 min simning och det var verkligen jätte skönt!

With love
Mia

Underbart!

Att sitta ute på altanen och greja med datorn och lyssna på musik och bara njuta av denna explosion av sommarfärger och sommardofter det är underbart!
I kväll blir det grillning med lite kall cider och ett glas vin. Så skönt att kunna ta det mitt i veckan, kunde ju inte göra  det förut när jag jämt jobbade natt.

With love
Mia

Ett av många fina foton

Här är vi Herr & Fru Ehrnbecker

 

With love

Mia


Nytt mål

Bröllopet var ju ett av mina stora mål. Nu är det dags att gå vidare. Har nu anmält mig till Folkhälsoloppet som går av stapeln den 21 augusti. Man kan springa, gå eller jogga och jag ska försöka springa. Det är bara 1,1 km långt men det är inte så bara för en som aldrig har sprungit. Så nu är det konditionsträning på hög nivå som gäller. Och det känns bra =) ser faktiskt fram emot det.

Idag fick jag massage på Hälsoborgen och det var verkligen så skönt. Massören kunde även healing som hon använde sig av och det var jätte skönt. Tror egentligen inte på sådant men smärtan i ryggen försvann. Så något gjorde hon ju. Kände att jag blev jätte yr och fick snabbare andhämtning under dom gångerna hon använde healing. Skum känsla.
Efter massagen så gick jag in och simmade 30 minuter. Kändes bra och behövande efter all ost som har slunkit ner.

Finns det någon som gillar brie ost förresten? Har några stycken kvar som det bara är att hämta. (Det är inte så gött längre ;)

With love
Mia

Vardagen är här igen

Ja nu så har det mesta lagt sig. Vardagen är tillbaka och man måste komma in i lite rutiner igen. Har nästa svävat på små moln i några månader =) Men jag har verkligen älskat att vara brud. Det var himla kul att få all denna uppmärksamheten. Så nu hoppas jag att någon av mina vänner snart ska gifta sig så att jag kan få vara med och få henne att känna sig så speciell som jag har känt mig.
Bilderna kommer inom kort, vi håller på att samla in lite grann från alla som var med. Våra alldeles egna vigsel kort har vi hemma så tack korten kommer att vara iväg skickade inom kort.

Alla presenterna är öppnade och vi är mer än nöjda.
En hel del pengar har vi fått, vilket är så toppen. Vi kommer nämligen kunna fixa på hus och uteplatsen. Sen så fick vi respengar och fina prydnadsaker i form av hjärtan. En ångkokare var i ett av paketen och den är jag lite spänd på, har nämligen ingen aning om vad man ska ha den till =)
Vi fick allt en hel del mer fina saker men som sagt, tack korten kommer att komma inom kort.

Måste ta tag i träningen igen. Visst bröllopet är över men jag har fortfarande en hel del vikt som ska bort. Det var dock en hel del brieost på köttfaten i lördags och det blev mycket över som jag har svårt att hålla mig borta ifrån. Vet inte när det blev så gott med BRIEOST?

With love
Mia

nu är jag Fru Ehrnbecker!

Jag är verkligen så nöjd. Min bröllopsdag var jätte bra redan från första stund jag öppnade ögonen. Sen tittade jag ut och kände att hoppet sjönk lite grann, det var dimma och regnet hängde i luften. Men vi deppade inte ihop för det utan valde att flytta vigseln till banken istället.

Jag började dagen med att bege mig till Linda som skulle fixa mig inför min stora dag. Tur att man har en syster som är så intresserad av make-up och hår OCH är så duktig på det. Jag fick rosévin som jag satt och smuttade på under dagen. Vi var klara i god tid och kunde bara slappa och prata och koppla av innan allt satte igång på allvar. Linda hade även fixat något gammalt, något nytt, något lånat, något blått (eller vilken ordning det nu ska sägas i). Som gammalt fick jag ett hårspänne, som blått och nytt fick jag ett strumpeband som hade en blå lite rosett på och som lånat fick jag ha lindas pärlörhänge och halsband.

När vi sedan åkte iväg mot banken hade jag massor av små fjärilar i magen. Och när vi kom fram steg Anders ur bilen och han var så himla stilig. Lille Loke dök också upp med sidbena i håret och finkläderna på. Så söt! Själva vigseln gick fort och när jag skulle läsa upp löftet så brast min röst och tårarna började rinna lite lätt. Jag var så himla rörd. Precis när vi både hade bytt ringar och kysst varandra och allting var klart så började klockorna att ringa. Är det ett gott tecken?
Korten tog vi ute på bankens balkong som var jätte fin med lite växtligheter. Och när vi väl står där tittar solen fram och ler mot oss. Så vi åkte faktiskt ner till Forshall och posade lite vid bron som vi hade bestämt från början.

Vi begav oss till Flo Bygdegård där resten av dagen och kvällen skulle fortsätta. Det mesta var redan förberett med hjälp av Linda och Helena som jobbat hårt hela dagen. Även våra toastmasters Petter och Mi var där så vi behövde inte göra någonting och det var jätte skönt.
Festen var verkligen så himla kul, den bästa jag varit med om. Det var sång och dans och lite lekar och allt var bra planerat. Petter höll ett välkomsttal som jag börjat gråta till och sedan gick Sara upp och sjöng "The power of love" och då brast det totalt. Jag till och med snörvlade högt. Och alla tittade givetvis men men jag bjuder på det. Det hände som sagt mycket kul under kvällen och jag kommer att lägga ut bilder som kommer att få beskriva det ytterligare.

Som sagt, tack till alla våra underbara vänner som gjorde vår dag så himla speciell. Det kommer vi att minnas så länge vi andas.

With love
Mia

Det drar ihop sig

Snart dags för den STORA dagen och jag börjar faktiskt bli riktigt nervös. Allt ska ju klaffa och vara perfekt och eftersom jag är perfektionist så överdriver jag gärna med allt. Men man kanske ska ta allt med en nypa salt, vad vet jag. Det mesta verkar ändå klara upp sig. Har haft några missöden med klänningen både positiva och negativa. Det positiva är att jag fick sy in den. Har visst gått ner lite grann =) Det negativa var att jag hittade nålar hela vägen bak på klänningen =S ingen utav upphängningarna var sydda! Så syrran, snäll som hon är, ställde upp och åkte in till sömmerskan igen så att jag fick det fixat.
Det andra som krånglar är festprogrammen, både färg och papper tar slut för oss. Det är ju givetvis vårt eget fel som räknat fel när det gäller papperna. Men på Kristihimmelsfärd är det inte lätt att få tag i nya grejer så det blir till att panik handla det imorgon. Så när vi blir utkastade imorgon från bygdegården så blir det till att hämta barnen och sedan blir det att göra färdigt resten av programmen.
Skriver från en laptop just nu. =) Har ju velat ha en så länge och nu äntligen så har vi en egen. Eller ja, det är Anders mack dator men vi får ha den hemma. Fräckt att kunna sitta i soffan och titta på "sex and the city" samtidigt som man bloggar. Måste få en lite paus från alla förberedelser. Få lite nya krafter. Jag ska gå ut och göra varma mackor, anders är på ingång.
Nästa gång jag skriver är jag troligen Fru Ehrnbecker. Åhhh! Det är så coolt!
(Byter nog blogg också, kan ju inte heta spaaniz längre.).
With love
Mia

Striden är över och jag fick rätt!

Vilken härlig känsla!!! Kan bara inte sluta att le. Trodde faktiskt inte att jag skulle få rätt i mina stridigheter med Försäkringskassan. Men idag när jag tittade i postlådan låg där ett brev från Förvaltningsrätten. Nästan att jag rev upp brevet på stället men stillade min nyfikenhet och satte mig ute i en solstol. Var riktigt nervös när jag öppnade brevet och när jag sedan läst några rader så släppte allt. Tårar av glädje rann nerför kinderna och jag bara skrattade. Att man i det ögonblicket inser att man vill ringa till den man älskar mest i hela världen och berätta denna underbara nyhet gjorde mig alldeles varm. Att just jag är så lyckligt lottad att jag har en man att dela denna glädje med. (Jag har börjat kalla Anders för min man, lika bra att vänja sig =)
Att få rätt känns så skönt! Visst, det kommer att ge en del pengar men det är inte det som betyder mest. För jag ska berätta för er att Försäkringskassan fick mig att tvivla på mig själv. Jag ifrågasatte om jag verkligen hade ont, kunde jag inte jobba? Men svaret kom ju som sagt 5 veckor för tidigt. Det var då Thor valde att titta ut. OCH hade jag inte varit hemma och sängliggande hade han kommit betydligt tidigare. Så det känns så skönt att få det bekräftat.

Vill tacka alla som faktiskt har varit en del av allt detta elände som jag har fått stå ut med hela hösten -09. Det var så många av er som trodde mig och bad mig att inte ge upp. Det var stunder när jag ville be er att flyga och fara för allting var så himla jobbigt men JAG ÄR SÅ GLAD FÖR ATT NI STOD PÅ ER OCH FANNS DÄR FÖR MIG.

Ett extra stort tack till Helen Glennö (Anders moster) för att hon hjälpte mig så mycket med materialet som jag samlade in. Utan henne tror jag faktiskt inte det hade gått så bra som det gick. Helen vet nämligen vad som ska finnas med i en överklagan och hittade allt detta i mina intyg.

Tidningen (NLT) har redan varit här och ska skriva lite om mig. Känns skönt att kunna berätta för alla att jag fick rätt! Att jag stod på mig.

With love
Mia

Att vi alltid ska bråka?

Orkar egentligen inte ta upp detta ämne för jag är så trött på det men känner att jag måste skriva av mig lite.
Min bil är helig för mig. Jag är väldigt rädd om den. Den kostar pengar och jag måste verkligen ha den. Min syster däremot förstår mig inte alls. Hon tycker att jag är alldeles för mesig och rädd om den. Den är till för att användas menar hon. Visst det kan hon ju säga, men det är fortfarande jag som betalar för bilen när hon använder den. Skulle något hända med bilen när hon har den så är det fortfarande jag som får betala för den eftersom hon inte har några pengar. Att jag inte vill att min bil ska stå i Sylte över natten tycker jag inte alls är konstigt. Bilar har blivit förstörda där förut. Varför utmana ödet?
Som sagt, vi har tjafsat om detta alldeles för mycket och vi blir ovänner varje gång. Är så trött på det! Syrran vet precis vad som gäller men ändå gör hon helt tvärtom. Det är därför jag får tjöta och ta upp samma sak varje gång.
Samtidigt vill jag ju att hon ska få ha bilen. Får jätte dåligt samvete när vi blir så här ovänner. Linda kör bilen jätte bra så det är jag inte rädd för. Och det kan lika gärna hända något med bilen när jag och Anders kör den men det är en annan sak. Vi kan betala för den.
Sen så är det ju så mycket mer än bensin som kostar på en bil. Och eftersom Linda kör den också kommer vi ju upp i antal mil mycket fortare vilket resulterar i att vi får gör service oftare. Fick köpa nya sommardäck nu. Vi kom billigt undan med 600 kr per däck (har ju lite förmåner eftersom Anders ändå äger en mack). Det är skatt och försäkring och jag vet inte allt.
Bla bla bla jag kan älta detta till dö dagar. Känns fortfarande inte bra....

With love
Mia

Brudbuketten

Det blev en hel del ändringar när det gällde brudbuketten. Jag hade bestämt innan vi gick in i affären vad jag skulle ha men när vi gick därifrån är det mesta ändrat. Men det gör inget, jag är jätte nöjd. Kommer inte att "snickra" ihop min egen bukett som det var sagt från början utan köper en färdig. Blir nog bäst så ;) Buketten kommer at se ut som på bilden men den kommer att gå i vinrött.

Beställd och klar till den stora dagen. Det är service det =)

With love

Mia

 

 

 


En liten uppdatering

Vi har varit hos frissan. Ja och Loke hamnade på kort, Anders fastnade inte ;)





Sen har vi givetvis haft lite kul. Loke hittade min krona från möhippan. Han hade den på huvudet och gick runt och sjöng - Ja må han leva!



Jag har grejat lite hemma. Efter att ha varit på "Återvändan" med Marika och Linda så fick jag sådant sug i Loppis tarmen så jag vill bara greja och göra om. Så bordet i köket åkte ut. Vi la bara vår post där på iallafall. Nu har vi fått mycket bättre plats.



Har fått hjälp med vårt jordgubbsland. Kände att vi behövde fixa till det lite så vår "trädgårdsmästare" Roger tog tag i spaden och grävde upp alla plantor och har nu planterat dom i snygga rader. Vi har fortfarande planer för landet men det får vi fortsätta med en annan dag.



With love
Mia

RSS 2.0