Kräftskiva

Igår var det dags för lite kräftor.
Pappa kände någon på jobbet som fiskade så vi köpte till ett billigt pris.
 Och goda var dom!!!Vi trotsade vädret och satt utomhus.
Olsson ser lite frusen ut.Älsklingen var super söt i kräfthatt


Det var så himla kul att träffa syrran igen. Det var ett tag sen.
(Syrran var för övrigt superläcker i ny frisyr)


Mitt loppisfynd var till stor nytta. Mysfaktorn var stor!


Puss på dig älskling!


Kvällen avslutades inomhus med lite spel.

Tack för ikväll

Har spenderat större delen av kvällen med sällskap av Sofia och det är jätte kul att få umgås med en vuxen efter att ha spenderat hela dagen med lillgrabben. Anders jobbade kväll igen så det var himla skönt att slippa vara ensam. Det blev med andra ord mycket snack och lite slökoll på tv:n. Precis som det ska vara =)

With love
Mia

v.27

Japp, dags för ett kort på magen igen.


Jag tror verkligen på en tjej. Man brukar ju säga att flickor ligger högt och pojkar väldigt långt ner.
Kolla på min mage!
 Det vara måste vara en flicka, eller?

With love
Mia

En kul dag

Gårdagen var rolig. Jag mådde bättre än på länge och så helst plötsligt kommer Sofia och förgyller min dag lite till. Hon tyckte att det var tråkigt att jag skulle ha ont så hon hade med sig en lite present till mig. Åh vem kan motstå presenter? Inte jag!

Blev verkligen jätte glad för min present.

Efter det bjöd jag mamma, Roger och mormor och morfar på kycklingsallad. Dom kom och hjälpte oss med trädgården lite grann. Häcken på uppfarten hade växt något enormt så den behövde välansning så nu känns det som om att vi fått en större uppfart igen.

Kvällen spenderade jag med min virkning.
 Och nu är jag så långt så att jag har börjat att sy ihop rutorna.
Vilket jobb!!
 Men himla roligt.


With love
Mia


När tror ni "Gnagisen" tittar ut?

Idag är det exakt 3 månader till BF( med andra ord den 26 november) och jag tänkte ha en liten vadslagning.
När tro DU att "Gnagisen" kommer?
Den som gissar rätt datum kommer att få ett pris. Se bild nedan
Saken är ju den att jag är ett osäkert kort.
Sist födde jag 10 veckor för tidigt så vad är det som säger att det inte kan hända igen?
Men Du som gissar ska också tänka på att jag kommer att göra ett till Ultraljud. (den 8:e sept)
Läkarna ska försöka se om livmodershalsen är för kort och i såfall kanske stärka den på någotvis (detta gissar jag mig till, tror att det är så iallafall) Så vem vet, då kanske jag går över tiden.

Man får gissa en gång, skulle det vara fel så är man ute ur tävlingen.
Jag kan ju inte direkt fuska i denna tävlingen, det blir ju bara att titta på "Gnagisens" personnummer. =)
Det är ju också då tävlingen avslutas.

Så kom igen nu allihopa, kom med förslag!!
Lämna ett datum och namn och gärna er blogg( om ni har någon) så kanske jag kan få lite nytt att läsa också. =)


Denna filmen tävlar ni om.

With love
Mia

Välkommen hösten!!

Jag står faktiskt med öppna armar och bara väntar på att få tända alla stearinljusen och byta gardiner och bara ha det mysigt. Att krypa ner under täcket till en bra film, för det är väl det man gör när hösten kommer. Man drar sig inåt på kvällarna för det blir mörkt så fort. Sen att det är väldigt lång väntan till jul är ju en helt annan sak. Men där är jag och syster precis likadana. Så fort höstmörkret närmar sig så kommer tankar på jul. Den absolut mysigaste tiden på året. Jag är helt galen i julen och jag vill gärna göra egna traditioner men givetvis hålla på de gamla också. Jag vill att det ska vara som det alltid brukar vara på jul. Jag vill känna pirr och förväntning. Det bästa av allt är att nu har man en egen liten kille att göra allt detta för. Hans jular ska bli underbara. Och denna julen kommer det att finnas en liten krabat till. Åhh jag kan knappt bärga mig!!
Tillbaka till hösten.
När jag vaknade i morse (det är fortfarande morgon kl är bara 07:01) så regnade och smattrade det så gott på altantaket. Tycker det låter härligt. Det finns inget bättre än att få ligga kvar och gosa sig lite till under täcket. Men jag var hungrig så jag gick upp. Ska allt krypa ner om en stund igen.
Har ett minne från min barndom och det är att när det fortfarande var mörkt ute på morgonen när man kom ner i köket innan man skulle till skolan så hade mamma dukat upp frukosten på bordet. Det fanns limpsmörgås och varm choklad och tända ljus. Och man kunde äta sin frukost ifred och mysa lite till. Allt var så härligt och varmt och ombonat. Jag längtar tills Loke är såpass stor så att jag kan göra allt det för honom.
Hade ju gärnat gjort det för Anders. Men man vill ju kanske ha någon som säger mer än "hmmfgh" när man sitter och försöker göra sig till vid frukostbordet. I början av vårt förhållande envisades jag med att gå upp samtidigt som Anders men jag slutade snabbt med det. Han har ju inte vaknat förrän har har satt foten på macken så jag känner att det ger mig inget att gå upp tillsammans med någon som absolut inte uppskattar att prata på morgonen. Hoppas verkligen inte han har fört över det på Loke. Då blir jag förbannad!!
Men men det dröjer allt ett tag till och det är väl tur det...With love
Mia

Värsta kvällen

Ja det hade jag igår. Vilken magkatarr jag hade!!! Och eftersom jag redan tagit en "Losec Mups" tidigare på dagen så vågade jag inte ta en till så jag fick gå med smärtan hela kvällen. Och vilken smärta sen!! Det bränner ju så i halsen och  flera gånger fick jag ingen luft. Det gjorde ont att andas. Jag försökte lindra med bubbelvatten och ljummen mjölk. (inte tillsammans, utan var för sig =) men inget hjälpte. Det enda som vattnet resulterade i var att jag fick springa på toa 40 gånger i natt. Jag ringde till och med sjukvårsdupplysningen men fick inget direkt svar. Hon sa bara att man kan ta mer än en "Losec mups" om dagen men då måste man ha läkarenordnation på det. Så det hjälpte liksom inte igår kväll vid 22 tiden. Men som sagt, det släppte tillräckligt så att jag kunde sova.
Att gå på toaletten kan göra underverk ;)

With love
Mia

Barn är så fascinerande

Alla barn är väl speciella på sina sätt men som mamma tycker man säkert att sitt eget barn är lite utöver alla andra ;) Ska berätta om en liten grej som hände i morse som egentligen inte är en stor händelse för någon annan man jag blir så lycklig bara av att tänka på det.
Anders och Loke gör sig iordning inför att ge sig iväg till dagis och arbete. Detta gör dom i hallen uppe, precis utanför sovrummet. Jag småpratar lite med Anders, från sängen då förstås. Sen ser jag att dom släcker ljuset och då hör jag "Hejrå mamma" från Loke. Jag svara med ett "Hejdå" och tillägger att han ska ha kul och hoppa i alla vattenpölar. Då hör jag ett "Mmm". Som sagt, kanske inget speciellt om man inte själv har barn men man undrar ju egentligen hur mycket dom små liven redan förstår. Loke är ju 2 år och 2 månader och jag tycker att förstår så himla mycket. Han svarar verkligen på det man säger till honom.
Vid middagen när Loke är törstig har han kallat mjölken för vatten men så här om dagen, helt utan förvarning, kom det ett "vill ha mjulk". Undrar hur många ord dom kan som dom bara inte använder?
Som sagt, barn är fascinerande.


Ha ha ha! Vad tänker han här tro?


With Love
Mia

Att jag inte lär mig...

Ibland kan jag känna att jag kanske har överdrivit lite, det här med sjukskrivningen alltså.
 Har jag så ont egentligen? Jag mår ju ganska bra nu?
 Och så tror jag just det, att allt är bra och går iväg och handlar tex.
 Men jag kommer ner på jorden ganska så fort igen.
Vi bor ungefär 100 steg från Ica och inte ens det klarar jag av utan att känna av smärtan.
 Så jag måste lära mig att jag inte överdriver.
Jag bör vara försiktig!!
Men jag glömmer av hur ont jag får när jag väl får ont.

Jag tog med mig Loke i vagnen förut på en promenad. Vi gick och hälsade på hemma hos Marika och alla barnen. Kan säga att den promenaden tog alldeles för lång tid för den korta sträckan det egentligen är. Men jag kunde verkligen inte gå snabbare. Efter det fick jag ta mig en vila på ungefär 2 timmar innan jag kände att jag klarade av att gå hem igen. Jag är verkligen inte i form!!! Hemvägen gick betydligt snabbare än dit vägen iallfall. Hade en liten kille som skulle gå själv och även köra vagnen. Och det gick verkligen jätte bra men som sagt, han höll ett högt tempo lillkillen. Så när vi väl kom hem var det bara att snabbduscha Loke och lägga honom. Han somnade på 2 röda. Själv orkade jag inte göra något mer så jag poppade lite popcorn och slog mig ner i soffan och såg klart "Djävulen bär Prada". (Konstigt att man har popcorn överallt efter att man har ätit det)

Magkatarr och sura uppstötningar har dominerat min dag idag. Det vill inte släppa och det gör ju så satans ont!!!!

With Love
Mia

Prinsen

Loke har skött sig ypperligt dom senaste dagarna.
Jag har inte behövt höja rösten något nämnvärt och vi är bästisar för det mesta.
Känns skönt för mitt humör och mitt sinne.


Loke badar.

Jag klarar inte av att duscha med honom längre (orkar inte hålla honom) så badbaljan fick åka fram igen. Men det var inga sura miner från Lokes sida, snarare tvärtom. Nu kunde han ju ha med sig sina bilar och bollar i vattnet.

With love
Mia

Klädsortering

Eftersom jag går hemma nu så kan man ju börja förbereda lite smått så att man inte behöver göra allting i allra sista stund. (Jag pratar givetvis om bebisen). Så jag bad Anders bära upp dom stora röda säckarna från källaren. Däri har vi sparat alla Lokes kläder och jag har även en hög med små flickkläder efter min kusin. Så jag började sortera.
Men det var inte det lättaste för min rygg protesterade från allra första stund. Men jag hann gå igenom allt, nu ska det bara läggas i rätt högar storleksmässigt. Allt ska vara märkt så att det bara är att ta fram det man sedan behöver.
(Allt för ofta känner jag mig som "Monica" i "Vänner" och det är väl inget fel i det?)
Har en jätte stor hög med kläder som passar både till tjej och kille. Den ska jag ta tag i imorgon.


En hög för flickkläder, en hög för pojkkläder och en hög som passar bägge könen.


Flickkläderna är sorterade efter storleken


Och givetvis pojkkläderna (som vi har mest av)

När jag sitter och grejar med kläderna så längtar jag så himla mycket tills jag får hålla vår nya familjmedlem i famnen. Tjej eller kille spelar ingen roll. (Men jag tror på en tjej)

With love
Mia

Ullared

Gårdagen slutade iallafall bra.
Vi fick några timmar på Ullared.
Det var ingen lätt match att gå och stå så länge men det gick förvånandsvärt bra.
 Vi hittade det vi hade tänkt, kläder till Anders och Loke, rengöringsmedel och allt sånt där som är bra att ha.
Sen hittade vi givetvis lite till =) så det får allt bli lite julklappar till Loke av allt det vi köpte extra till honom.
Loke är hos mamma nu så jag ska bara packa upp våra inköp och sen ska jag hämta älsklingen.

With love
Mia


En upp och ner dag

Min fredag var verkligen känslomässig.
Fick först ett oerhört tråkigt brev från försäkringskassan där dom konstaterade att jag inte var tillräckligt sjuk för att få sjukpenning. Och eftersom jag bara blev sjukskriven av läkare via telefon var inte det en riktigt bedömning. Efter det var jag helt förstörd. Tårarna bara kom och jag kände att detta är det inte värt. Att må så dåligt och vara så orolig och sen så slänger dom lite mer skit på mig, som redan ligger. Det var bara för mycket. Loke såg att jag var ledsen och han blev lite osäker men till slut tittade han på mig och så kom han fram och gav mig en bamse kram. Vilket inte gjorde saken bättre för mig, då grinade jag för det. Sen var jag helt slut och gick upp och la mig.
Men det finns fortfarande lite hopp...
Fick en ny tid hos en läkare igår, min sjukskrivning går ju ut på söndag så jag ville ha den förlängd. Fick träffa en ny läkare som skulle göra en ny bedömning på mig. Det räckte att hon frågade hur jag mådde så började jag att gråta. Jag grät så mycket att jag inte kunde tala, som tur var så var Anders med så han tog över lite till jag lugnat mig. Det där bevisar ju bara att jag inte mår bra och det förstod läkaren. Hon förstod min rädsla över att föda för tidigt igen och hon förstod hur jag hade ont och när hon sa att jag skulle bli forsatt sjukskriven så var det iallafall en liten del av den stora stenen som föll från mitt bröst. Hon kompleterade mitt sjukintyg och sa att jag skulle skicka in det igen till försäkringskassan så nu är det bara att hålla tummarna. Kan ju inte gå hemma utan pengar i två månader!! Det måste dom ju bara förstå!! Jag kan ju inte arbeta! Dom som känner mig vet att jag mår dåligt av att inte kunna ställa upp för företaget. Detta är inte jag! Jag är aldrig sjuk och jag jobbar alltid!! Har alltid gjort!

Min barnmorska hörde av sig till mig också. Hon hade pratat med en läkare och dom kom fram till att jag ska få göra ett nytt ultraljud. Dom vill se att allt är okej och dom vill kunna titta om livmoderhalsen är för kort  och om det finns något dom kan göra för att förhindra att jag får för tidigt igen. Jag är tydligen med i riskgruppen eftersom jag fick för tidigt förra gången. Allt jag ville var att få vara med om en "normal" graviditet. Om detta är en "normal" graviditet så kommer det att ta VÄLDIGT lång tid tills jag är gravid igen, det kan jag lova!

With love
Mia

Monstret

Hoppas att det lilla monstret som vaknat i vår lilla prins har somnat igen. Loke har varit omöjlig dom senaste dagar och bara gråtit och kasta sig själv och saker på golvet. Han tål inte att vi säger till honom och maten ligger inte kvar på hans  tallrik. Den ligger på golvet!!!
Men idag kände jag igen vår lilla goding igen. Han åt upp sin mat efter att han hade sovit och sen var vi ute i trädgården och lekte i sandlådan. Vi målade med kritor på uppfarten och sedan blåste vi såpbubblor som han sprang runt och jagade. Inga sura miner på hela dagen och det var så himla skönt. Det underlättar så mycket för mig och mitt humör.
Kan man ha sån tur att hans "trotsperiod" redan är över?
Tror inte det va?


With love
Mia

Loppis

Inga jätte fynd på loppisen igår.
Men det blev en trevlig timme tillsammans med Marika,
 och riktigt tomhänta kom vi ju inte hem.

Denna söta ljusstake fick jag med på köpet


Ljusstaken kostade 20 kr och ska nog hänga på altanen

Oj oj oj...

... vart ska detta sluta?
Ställde mig helt naken på vågen förut och stod bara och gapade en stund. 90.0 kg!!!
Och jag är bara i v.25+5 dagar.
Egentligen bryr jag mig inte så mycket om vikten men känner bara att det är så långt tillbaka till min drömvikt.
För denna gången så ska jag nå den!!!!


With love

 Mia

Solen skiner...

...och då är det bäst att passa på att greja lite.

Vi vaknade hyffsat tidigt och vi satte igång med att röja lite. Anders dammsög och jag snyggade till lite på altanen.
Sen kom Roger och hjälpte oss med att fixa Lokes sandlåda. Den har stått monterad och klar i garaget ett tag men vi har inte fått tummen ur och ordnat det. Och sen eftersom det varit så dåligt väder så tänkte vi att vi skulle vänta med den till våren men eftersom jag inte kan ta några promenader och alltså inte kan ta med Loke till någon lekplats så ordnade vi med sandlådan i trädgården idag. Han kan ju leka i den även fast det är höst och vinter. Rätt kläder bara.


Första spadtagen


Färdig!!


En nyvaken och glad Loke

Medan männen grävde så planterade jag om lite blommor. Några fick flytta ut till min lilla vrå i trädgården.
Hoppas nu bara dom klarar sig ute.

"Taklöken" och "Hjärtan på tråd" hamnade i en låda på symaskinsbordet


"Murgrönan" fick ny plats i vattenkannan


Detta är väl också "taklök" tror jag och dom får stå i min dynamitlåda =)

Senare nu på kvällningen kom Sofia och hälsade på. Hon hade med sig scones deg som hon bakade ihop här och slängde in i ugnen. Jag stod som vanligt för teet =)

Allt som ska vara svart på slagbordet är nu svart. Väntar nu med spänning på att få börja måla med vit färg. Men orken och tiden skall också vilja så vi får se när det blir.

Hoppas på loppis med Marika imorgon.

Nu blir det duschen och sen ska jag nana.

With love
Mia

Den är klar!

Min alldeles egna shabby chic expert Marika var här och hälsade på ikväll.
Det blev lite te, givetvis =) och sen gick vi ner i källaren. Där låg min tallrikshylla och väntade på bedömning.
Marika tyckte att det var dags för slutslipningen så hon högg in på lite sandpapper och satte igång och resultatet blev MVG.
Den blev så himla snygg!!!


Innan var den grön


Efter är den vit!!

Nu ska det givetvis in mera saker i den, men man kan ju inte ha allt från början ;)

Lite detaljbilder från Marika


Nu vill jag ha klart mitt bord också så imorgon kväll är det fram med penslarna igen.

With love
Mia

Strid... igen!

Ja då var det dags att strida.
Sjukskrivningen går ut på söndag vilket gör att jag börjar jobba söndagnatt och jag är på inga viss bättre nu än när jag fick sjukskrivningen. Så jag försökte att få tag i samma läkare som sjukskrev mig. Men det var ju stört omöjligt, hon hade ju nämligen semester. Min vanliga otur!! Men sköterskan jag pratade med bad mig att ringa på fredag så att jag skulle få tid med en annan läkare, vilket jag egentligen inte vill. Den nya läkaren ska nämligen göra en ny bedömning på mig. Tänk om han/hon inte tycker att jag är tillräckligt dålig? Så nu har jag ont i magen... igen och det är på helt andra grunder än bebisen. Att man ska behöva gå och vara orolig hela tiden. Är det inte om att föda för tidigt så är det jobbet, och är det inte jobbet så är det om jag kommer att få några pengar. Denna stressen gör mig upprörd och det är inte bra. Jag känner det i hela kroppen. Jag har ju problem själv att ta itu med. Att må så här och inte kunna röra sig som man vill, inte kunna ta en promenad eller gå och handla gör mig så förbaskad. Jag känner mig handikappad!! Jag blir frustrerad för detta är inte jag!! Jag brukar inte behöva be om hjälp med minsta lilla sak så det är ingen dans på rosor att bara gå hemma. Jag vill ju göra så mycket med huset och inredningen men det går bara inte!!!
Humöret skiftar en hel del just nu. Det är jobbigt att andas och magen tar emot och jag vill bara bli av med den vissa stunder. Kommer ihåg att jag hade en sån här period när jag gick med Loke också. Problemet var bara att när jag väl accepterade att det kommer att vara så här ett tag, då kom Loke.

Åhh allt jag ville var att få vara med om en normal graviditet denna gången men istället mår jag som jag gör.
Hade jag vetat detta innan så hade jag nog tänkt över det både en och två gånger.

With love
Mia

Ensam

Ja myskvällen blev inte riktigt som planerad.
Anders stack precis iväg med sin bror Stefan. Någon ringde till macken och tipsade om att dom sett "Kåpan" (en av kärrorna) stå på en parkering i Gbg. Den har varit borta sen i fredags så grabbarna fick kasta sig iväg.
Hoppas nu bara att den står kvar när dom kommer fram.
Så jag är ensam ikväll för Loke har somnat så först får det bli lite tv-spel och sedan en tjejfilm.Utflykt

Vädret var ju någorlunda fint när vi gav oss av i morse så vi bestämde att vi skulle åka ånglok från Anten till Gräfsnäs.
En liten utflykt bara.

Jag vet att jag är knäpp men jag tycker verkligen att dom här biljetterna är super fina.
Ska få ligga bland mina "shabby chic" grejer.


Vi var ju givetvis inte ensamma på vår lilla tur.


Roger var med


...och mamma var med.


Att titta ut genom fönstret när tåget körde i hög fart var nog det bästa på resan.Väl framme i Gräfsnäs så åt vi på restaurangen och sen var det dags att titta på slottsruinen.


På hemvägen så åkte vi rälsbuss istället för ånglok och vi fick ju inte dom mest bekväma platserna. Jag och mamma satt på motorn och Roger och Anders fick stå upp. Men vi missade regnet iallafall =)
Efter denna lilla utflykt var jag helt slut. Behövde sova några timmar för att vila ryggen.

Min älskling


Jag älskar min lille prins mer än någonting annat.

Idag gör det ont!!!

Allt är jobbigt idag!!
 Jag vet att jag klagar och gnäller men till vem kan jag göra det om jag inte kan skriva av mig på bloggen? Anders orkar ju inte lyssna på mig hela tiden, den stackarn.
Men idag får jag knappt röra mig för honom.
Någon mat fick jag inte laga och han hämtar allting utan att jag ens behöver fråga. Ganska så skönt faktiskt =)
 Saken är den att den gör ont i ryggen, ner i skinkan, under skinkorna och i magen.
SÅ sängliggandes får det bli resten av kvällen.
Lite pizza kommer nog att få slinka ner i våra magar senare under kvällen.

Jag vill ha dessa!!Åh vad jag tycker att dom är fina!!!
Finns givetvis i Charlottas butik Silverblomman
men snart (förhoppningsvis) finns dom i mitt vardagsrumfönster =)


MormorsrutorTrodde att jag var klar med rutorna till bebispläden men insåg att jag kommer att få göra fem till.
Sen ska det nog räcka =)
Rutorna är bara sporadiskt utlagda, får se om jag hittar något mönster sen som jag gillar.
Funderar också på att göra fem olika kanter runt om alltihop också i dom färgerna som jag användt inne i pläden.
Men vi får se vad det lutar åt.
Har iallafall lång bit kvar att gå, alla trådar ska fästas också, pust och stön!!

With love
Mia

För en gångs skull....

Det är konstigt ändå, jag vet ju att jag är tjock, har stor mage och allt det där. Men detta är faktiskt andra gången i mitt liv som jag känner mig smal. Att man får gliringar om att man är tjock och ätit för mycket gör inget längre.
Jag har något fantastiskt inne i magen och jag vågar för en gång skull använda kläder som jag kanske inte skulle gjort tidigare. Att det sitter åt runt magen gör ingenting, nu tycker jag bara att det är fint.

Livia 1 år

Ja tiden går så fort. Lilla Pyret har hunnit bli ett helt år.

GRATTIS till DIG!


Pappa Petter var på bra humör som alltidOch Mamma Mi njöt av det goda kaffet


Broder Elias busade med Livias nya häst


Loke var bara busig


Petter ville inte vara utanför utan lekte med de små pojkarna på deras vis


Ja, denna napp passar så väl dotter som mor (det står sötnos på nappen)

Tack för gott fika och vi ses snart igen =)

Ännu en vinst

Idag hämtade jag ut en efterlängtad vinst som jag vunnit på Tradera.
En söt sockerskål med tillhörande mjölkkanna och fat.
Ska bli kul att duka med det istället för min "Tupperware kanna".


v. 24Och magen växer så att det knakar.
Det mesta är jobbigt nu, gå i trappar, lyfta Loke, dammsuga och ja, allt annat också. När man sitter ner är det svårt att andas för det känns som om "Gnagisen" trycker på lungor, njurar och alla andra organ som måste ge plats åt den lille krabaten.

Tävling

Jag är med i en utlottning om en kotavla.
Tävlingen är färdig på fredag och jag hoppas att jag vinner för jag har letat efter en ganska länge nu.


http://millashem.blogspot.com/2009/08/utlottning.html

En HEL dag

Jag är redigt trött just nu och har ganska så ont men det var det värt. Har haft jätte skoj!! Har varit med Charlotta i butiken och det var verkligen roligt att få se hur imponerade alla blev när dom kom in. Charlotta fick jätte mycket kommentarer och sålde en hel del så jag hoppas verkligen att det kommer att hålla i sig. Det är hon värd min vän. Att hon äntligen har hittat sitt kall och får göra något som hon verkligen är bra på. Det är toppen!!!

Skulle cykla och hämta Loke, han var hos mamma och Roger medan jag var borta, och då högg det till i magen. Det låser sig på något vis, går inte att beskriva riktigt förutom att det är ren smärta. Det håller i sig ganska så länge också men får man bara vilat en stund så går det bättre. Hemvägen var det inga problem.

Så nu ska jag bara ta det lugnt. Hade tänkt kolla på en film och virka lite men jag hoppar nog över det idag. Det får bli lite roligt tv-spel och ett glas juice. Det är vad jag orkar med just nu.
Målning och slipning får komma i andra hand (det går ju inte ifrån mig om man säger så  =)
Har faktiskt satt på en tvätt men det är ju inte den delen som är svårast. Det är ju att hänga upp allting!! Så Anders får allt hjälpa mig när han kommer från jobbet.

With love
Mia

Madonna = besvikelse

Madonna är ju en artist som funnits med i min musikhylla väldigt länge.
Hon var min stora idol när jag gick i 3:an och bodde i thn. Jag hade danssteg till alla hennes låtar. =)

Igår var vi iväg och jag skulle äntligen få gå på konsert. Att få se en sådan världsstjärna är STORT!! Vad kan gå fel? Tyckte att det skulle bli riktigt spännande och förväntade mig en kväll med heshet efter allt sjungande och skrikande. Istället blev det en kväll av ryggont efter att ha suttit ner i ung 4 timmar. Kände nästan besvikelsen komma krypande redan efter tredje låten. Jag kände ju inte igen någon av dom tre första låtarna!!!! Trodde ju att ju kunde alla hennes låtar!! Det var så himla många låtar som hon kunde haft med som hon inte hade med. Och dom hon hade med var uppumpade med någon remix så att man knappt kände igen dom och inte kunde sjunga med.
Sen var ju mycket utav hennes sång redan förprogrammerad och när hon väl sjöng själv lät det inte bra. Det blev nästan för dovt för att micken skulle uppfatta ljudet.
Och varför ta med låtar som man gjort med någon annan? Som "4 minutes" med Justin Timberlake, han var ju med på scen i form av skärmar. Allt var ju som sagt förprogrammerat. Betala så mycket för att se en artist mima är ju änna lite löjligt.
Att hon har den kroppen hon har ju inte så konstigt. Hon är ju ett energiknippe av rang!! Men att aldrig bli anfådd tycker jag verkar lite konstigt, hon sjunger ju och dansar samtidigt menar jag. Det borde ju höras!!

Och sen mitt upp i alltihop så är det bara slut. GAME OVER står det på skärmen och det var väl lite så jag kände mig. Tycker dock att det är lite väl mycket diva fasoner när man inte kan gå in igen och ta emot publikens applåder. För det var ju dom som faktiskt gillade denna showen.( Med undantag från mig, Anders, Johanna och Fredrik)

Madonna är ju alltid Madonna. Men att hon inte har ändrat sig på dessa 20 år är ju lite löjligt.
Hon är fortfarande jätte vulgär i avslöjande kläder där hon visar väldigt mycket utav skinkorna (när jag säger vulgär så menar jag att hon fortfarnade torrjuckar mot det hon kommer åt) och givetvis kom det med en avslätning av en av hennes kvinnliga dansare.


Då så, nu smäller det!

Min vän Charlotta öppnar sin butik imorgon. Kommer att bli så himla kul för henne, och givetvis för mig med. Älskar att stå i butik och prata med kunderna och slå in på kassan. Nu är väl kanske inte rätt tillfälle för mig att hjälpa till eftersom jag är sjukskriven men så fort jag är bättre så kommer jag att finnas till hands för henne.
Här kommer lite bilder från hennes butik.


Ett av borden


Dessa buketter är av konstgjorda blommor. Urfina!!


Min vän Charlotta


Barnavdelningen


Lavendel, troligen min nya favvo blomma


Baksidan av butiken


Charlotta, butiksägare


Dessa underbara rosor!! (Dessa håller länge, mycket länge =)


Konstgjorda arrangemang


Charlotta i sin barnkammare

Detta är ju bara en liten del av allt som finns. Har inte fått några bilder på alla fina smycken. Hon har både egen designat, SNÖ och Pilgrim.
Sedan finns det ju alla möjliga tänkbara saker till alla som gillar scrapbooking.

Hoppas nu att det kommer att gå toppen för hennes del. Imorgon är iallafall starten!!! TJohooo!

Augustifestivalen 09

Även denna festival var väldigt lugn.
Dagen började med att kolla in brandbilar tillsammans med Loke och sen fick det bli bilutställning. Både Stefan och Male ställde ut sina bilar och båda fick pokal. Grattis till dom.

Loke var mest nöjd med att få "köra" van.


På kvällen var vi hembjudna till Marika och alla pojkarna. Så vi fick tre nakenfisar som sprang omkring i trädgården. Helmysigt!!! Och pojkarna lekte verkligen jätte bra tillsammans.
Efter grillningen så gick Anders och Loke hem och jag stannade kvar för en liten filmvisning. Det var ingen bra film så den behöver jag inte ens nämna. Men lite virkning hann vi med =)


Anders tillsammans med lille Albin


Anders och Loke

Albin

Albin busar med mamma

Felix

Loke

Albin

När jag sedan tog ur öronpropparna när klockan var 02:30 (musiken från konserhuset slutade då) så insåg jag att det var underbart att ligga hemma i min egen säng. Att man inte skulle försöka ta sig hem vid den tidpunkten på dygnet då musiken tystnade och hela byn tämligen gick in i dvala var guld värt. Visst, jag börjar bli gammal men det är inte så tokigt att bara umgås med goda vänner och en trevlig middag.

Ingenting!

Idag blir det inget vettigt gjort. Jag ska bara sätta mig i soffa och sätta på en bra film och ägna mig åt virkning.
Målning och slipning och städning fär vänta tills en annan dag. Och detta beslutet känns jätte skönt!!!

Var hos min nya barnmorska idag och det kändes jätte bra. Fick ett jätte bra intryck av henne så nu känns det genast mycket bättre =)
Något som däremot inte känns bra är att jag kanske inte får några pengar nu när jag går hemma och är sjukskriven. Foglossning räknas visst inte som en sjukdom. Men jag klarar ju inte av mitt jobb!!! Vad ska jag göra? Gå till socialen? Finns det någon annanstans man kan få pengar ifrån?
Blir tokig på alla papper man ska fylla i och skicka hit och dit.

Något som är positiv iallafall är att min havandeskappenning blir beviljad. Så den 24 september gör jag min sista dag på jobbet på ett tag.( För jag ska givetvis försöka jobba en månad nu när min sjukskrivning är slut.)
Hoppas nu att "Gnagisen" bestämmer sig för att det är varmt och gott inne i magen så att hon vill stanna där.

Fint väder, äntligen!

Ja nu är det äntligen tillbaka och jag hoppas verkligen att det kommer att stanna denna gången.
Och när solen tittar fram kommer alla "MÅSTEN" också. Så vad skulle vi ta oss till utan Roger? Vår trädgårdsexpert!

Häcken in till grannen behövde snyggas till och läggas täckbark på så Roger kom hit med spaden i högsta hugg och grävde en snygg rak kant som han sedan fyllde upp med barken. ( Han var klar på nolltid.)
Och det känns extra bra för nu behöver inte grannarna klaga på oss. =)
Tack Roger!!
Loppisfynd

Fyndat! Jag det har jag verkligen gjort. Tillsammans med Marika har jag hittat skatter som jag verkligen letat efter. Det visade sig att loppisen i Salstad var en guldgruva.
Tänker inte visa mina "dyrbara" skatter riktigt ännu. Ni får se dom när dom är på plats. Något som däremot är hyffsat klart är "trädgårdsvrån". Visst, lite mera blommor ska till men så här ser det ut på ett ungefär.

Vi har fått tummen ur inne också =)
Anders hjälpte mig att sätta upp min Tradera vinst. Mina HOME bokstäver. Gjorde sig bra i hallen tyckte jag =)


Lite målning idag med.

Ångrade mig idag och bestämde mig för att måla den andra pallen också. Kommer att ha den i ena hörnet i vardagsrummet istället för i trädgården.
Min tallrikshylla fick sig ett lager med svart färg. Den kommer att bli vit senare, har nämligen hört att slitningarna ser mycket snyggare ut om det är svart under.
Svart & vitt.


Detta fina bord FICK jag utav Marika. Tack så mycket snälla du!!!
Bordet är alldeles lagom och passar perfekt i hallen.
Den kommer också få sig ett lager med svart färg för att sedan bli vitt med några schyssta slitningar på nacken ;)

Imorgon blir det loppis igen med Marika. Ska iväg och hämta mitt bord som jag la undan sist.


With love

Mia

Några Movies

Ja det blir några filmer nu när man går hemma. Och jag har absolut inget emot det, filmnörd som jag är. =)


Vi börjar med "Baksmällan" som är en komedi som handlar om fyra killar som ska till Vegas och fira Dougs svensexa. Vi får se hur dom står på taket och skålar och sen är det ett klipp och vipps! nästa morgon. Det dom vaknar upp till denna dag kan man ju inte ens föreställa sig i sin vildaste fantasi. En ganska så rolig film men inget orginellt.
Betyg - 3:aSen såg vi en annan komedi "Flickvänner från förr" med hunken Matthew McConaughey. ÅHH vad läcker han var i denna! (i kort hår då förstås, han dyker upp i alldeles för långt hår också)
Filmen handlar om en ungkarl som belägrar nya damer varje dag och för att han ska få ordning på sitt liv får han hjälp av tre spöken som visar honom dåtid, nutid och framtid. Låter detta bekant?
Betyg - 3:aSen fick det bli lite action med tjejerna.  =)
Vi såg "Taken" som jag har hört mycket gott om. Det var ren action rakt igenom med fräcka effekter. Liam Neeson är verkligen en duktig skådis. Han kan ju spela alla roller, har för mig att han brukar spela skurk, har jag rätt?
 I denna film är han iallafall en pensionerad säkerhetsagent vars dotter blir kidnappad. Och man kan ju bara säga så här, kidnapparna gav dig på fel dotter.
Har svårt att sätta betyg på denna film. Brukar ju vara tårarna som avgör detta men denna gången kom det inga tårar även fast det var väldigt känslosamt.
Nej, 3:a får det bli!!Sciene-fiction är egentligen inte alls min genre när det gäller film.
Men "Knowing" med Nicholas Cage beskrevs som drama, thriller och mysterium. Vilket fungerar alldeles utmärkt enligt mig. Men kan nog säga att det var en HEL del sci-fi i denna film. Vilket jag i vanliga fall tycker drar ner filmer. Men denna gången var det nästan ett måste att ha med det. Och ju mer jag tänker på det desto mer förklarar det alltihop.
Detta är en film som är jätte spännande och riktigt läskig emellanåt (vågade nästan inte titta).
Och det kan inte hjälpas men jag tycker att Nicholas Cage är BRA!!!
Specieleffekterna i denna filmen var jätte snygga!
Och sonen är verkligen jätte söt. Och eftersom tårarna kom så måste jag höja upp betyget från en 3:a (helt ok) till en 4:a (mycket bra)
Hoppas nu att några får några bra filmtips att se fram emot.

With Love
MiaEn liten tjejkväll

Gårdagen blev inte så ensam som jag var rädd för.
Mina goa kompisar Sofia och Marika kom och höll mig sällskap.
Vi gjorde iordning lite varma mackor som vi smaskade i oss ute på altanen där vi snackade om allt mellan himmel och jord.
Sen blev det snacks och film. Och virkning förstås! Hoppades att jag och Marika skulle kunna inspirera Sofia också men hon var svårflörtad. Vi behöver nog ha några filmkvällar till =)

Inte roligt!!!

Denna perioden i min graviditet är inte rolig!
Foglossning och nu ryggont!
Kan det bli värre?
 Aj då!
Det där skulle jag aldrig ha sagt!!

Kommer ni ihåg denna?


Den fula lilla pallen som jag vann på Tradera.

Tadaa!!

Den är numera vit och står i hallen

RSS 2.0