Hemma igen!

Denna veckan har verkligen varit omtumlande.
Den har varit jobbig, ledsam, hemsk, ensam, lycklig, men framförallt alldeles, alldeles underbar.
Det positiva har verkligen vägt över allt som varit negativt.
Och nu har vi fått komma hem =) både jag och Thor.


Alla mina tre älsklingar


Thor


Blommor från nära och kära

With love
Mia

Gårdagen var härlig och händelserik.

Den började med att jag och Anders (som var ledig) åkte in till Thn för att träffa min vän Charlotta på "Silverblomman". Oj, vad mycket fint hon hade i butiken!!! Men vi var där för att köpa presenter så det blev inga inredningsgrejer till hemmet denna gången.
När vi ändå var i stan passade vi på att luncha och vi hittade ett ställe där maten var jätte god.
Dit kommer vi gå igen när det blir tillfälle.
På hemvägen tog vi en sväng förbi Ritz konditori och köpte med oss fika som sedan Kim och Hanna och lilla Ella kom och smakade på. Det blev en jätte kul och trevlig kväll. Det var längesen vi träffade dom och Ella hade blivit så stor. Snart dags för dop, hoppas att jag kan vara med!!

Kim

Ella och pappa Kim

Bara docksöta Ella.

Hanna , du har rätt. Man vill ju bara äta upp henne!!!With love
Mia
Herr "Nakenfis"


Inte helt naken men nästan...

Jag klagar på att det är kallt här hemma men Loke envisas med att springa runt i bara blöjan.
Hur går det ihop? Fryser han inte?

Ser också att den där dyra perioden närmar sig. Elräkningen har börjat stiga.
USCH!!!!

With love
Mia

Nu är vi här...

i v.34. Som vi har väntat =)
Anders jobbar sent ikväll så Loke ska sova hos mormor och Roger. Känner redan att jag saknar honom. Men det är alldeles för ansträngande att ha honom helt själv. Orkar inte det ännu.
Men jag har börjat att röra på mig lite lätt. Igår gjorde jag tex tacos. Har ju inte lagat mat på över en månad så det kändes jätte kul. Gillar ju matlagning så jag har faktiskt saknat att inte få stöka runt i mitt eget kök.
Idag har jag grejat lite mera. Städade toaletten medan Anders dammsög. (Nu kan vi ju dela på det igen) Men jag blir ju trött fort och får vila en stund efteråt. Efter vilandet så planterade jag om lite blommor som har stått och väntat på mig länge nu. Det var kul och det blev bra.
Anders och Loke kom hem till mig med rosor igår. Mina sötisar!With love
Mia

Aha!!

Det är därför jag har så ont!! Fick samtal från förlossningen förut och dom kunde konstatera att min urinodling var positiv. Jag har med andra ord urinvägsinfektion. Och den smärtan kan visa sig genom att man får ont i ryggen, magen och att man får sammandragningar (ja, smärtan visar sig så på gravida) OCh hallå???!!! Allt det där har jag ju!! Så nu blir det lite antibiotika (hoppas att det tar bort min förkylning också) Två flugor i en smäll liksom =)

Fick tacka nej till att Olsson och Sara skulle komma på tacokväll här idag. =(
Är så förkyld så det hade inte varit rätt mot dom. Vill inte smitta ner någon.

Har helt snöat in på Grey´s anatomy. Vilken serie!! Att jag aldrig har sett det förut, verkligen jätte bra!With love

Mia

Det känns betydligt lättare...

Efter besöket hos barnmorskan och ultra ljudet igår så är jag flera kilon lättare (inte om jag ställer mig på vågen) men själsligt. Barnmorskan sa åt mig att jag snart kan börja röra lite granna på mig. Inte hoppa och skutta runt men kanske gå ut lite i trädgården. Jag ska ju fortfarande vila men jag behöver inte vara liggandes hela tiden. Efter ultra ljudet konstaterades att bebisen hade lagt sig till rätta och väger ca 2700g. Så jag behöver inte komma tillbaka dit någon mer gång. Nu får det ha sin gilla gång. Skulle jag föda nu så är det ingen fara.
Däremot har jag ju fortfarande väldigt ont. Det kommer jag nog inte ifrån.

Detta skrev Ttela

Maria fick inte sjukpenning

Försäkringskassan har underkänt tre läkarintyg

Grästorp Gravida Maria Spaanheden har inte fått sjukpenning från Försäkringskassan, trots tre läkarintyg.
– Det är en cirkus, tycker Maria som ligger hemma i soffan på order av läkare.
ORDINERAD VILA.  ”Det är inte så skönt när jag inte får göra någonting”, säger Maria Spaanheden som måste vara hemma och vila under resten av graviditeten.

Maria bor i Grästorp och har ett tungt jobb på ett städföretag. För två år sedan föddes hennes son flera veckor för tidigt. Eftersom hon har ett tungt jobb blev hon beviljad havandeskapspenning av Försäkringskassan, vilket man bara får i max 50 dagar före förlossningen. Men redan i somras, när hon var i vecka 22, fick Maria svåra smärtor.

– Jag fick kramper i magen, berättar Maria. Jag klarade inte att lyfta saker och inte ens gå hundra steg till Ica.

Hon ringde till vårdcentralen och en läkare sjukskrev henne i fyra veckor. Men Försäkringskassan krävde ett intyg som var baserat på ett läkarbesök, även detta gjorde Maria och skickade in intyg.

Efter en undersökning av en specialistläkare fick Maria besked om vad som orsakade hennes smärta och även varför hennes första barn blev född för tidigt.

– Jag har en för kort livmodertapp, berättar hon.

I korthet innebär det – förutom smärtorna – en risk för en för tidig födsel igen. Specialistläkaren ordinerade vila resten av graviditeten. Men även det tredje intyget dög inte för Försäkringskassan, som inte ville fatta beslut om sjukpenning. Återigen hade ärendet dragit ut på tiden och återigen hade Försäkringskassan underkänt läkarintyget. Nu handlar det om två månader som Maria har stått utan inkomst.

– Vi har förlorat väldigt mycket pengar, säger hon.

Dessutom har Maria och hennes sambo fått utöka antalet timmar på dagis för deras son, vilket också kostar mer pengar.

– Jag är ledsen och arg. Allt som ska vara roligt med graviditeten är jag berövad.

Hon har smärtor mer eller mindre konstant.

– Jag har redan varit inne på förlossningen två gånger för jag har haft så ont.

Nu kommer hon att få havandeskapspenning, det beslutet fattades av en annan handläggare på Försäkringskassan. Men när det gäller sjukpenningen har hon gett upp hoppet om att få någon sådan.

– Man vet ju att det är svårt att bli sjukskriven i dagens läge, men då tror man att man ska få sjukpenning, säger hon.

Hon tycker att det borde vara uppenbart att hon inte kan arbeta om hon är ordinerad vila.

Men Försäkringskassan sätter ganska höga krav på innehållet i läkarintyget. Det räcker inte med att skriva att patienten är sjuk.

– Läkaren måste skriva i intyget tydligt hur sjukdomen sätter ned arbetsförmågan, säger Ylva Elofsson, presskontakt på Försäkringskassan i västra Sverige.

Hon beklagar att ärendet har dragit ut på tiden, men en ansökan måste vara komplett innan en bedömning kan göras.

– Efter att vi har fått in en komplett ansökan ska ett beslut komma inom 30 dagar, berättar Ylva Elofsson.

Vid det laget har förmodligen Maria redan fått sitt barn, som enligt läkarundersökningarna mår utmärkt i magen, berättar Maria.


Detta skrev NLT.

Grästorp

Maria Spaanheden är gravid i 33:e veckan. På grund av en medfödd defekt riskerar hennes barn att födas alldeles för tidigt. Hon är sängliggandes sedan veckor tillbaka men trots smärtorna och medicinskt underlag från läkare vill inte Försäkringskassan betala någon sjukpenning.㌀

Maria Spaanheden är gravid i 33:e veckan. På grund av en medfödd defekt riskerar hennes barn att födas alldeles för tidigt. Hon är sängliggandes sedan veckor tillbaka men trots smärtorna och medicinskt underlag från läkare vill inte Försäkringskassan betala någon sjukpenning.

Höggravida Maria nekas sjukpenning

Maria Spaanheden, Grästorp, har en defekt som gör graviditeten riskfylld. Hennes barn kan födas alldeles för tidigt. Maria har smärtor och klarar inte av sitt jobb. Men intygen från läkare är värdelösa. Försäkringskassan betalar inte ut en krona i sjukpenning.

Maria Spaanheden är en 27-årig nattarbetande industrisanerare.
2007 fick hon en son som föddes elva veckor för tidigt.

När Maria nu återigen blev gravid tillstötte komplikationer tidigt under havandeskapet.
I slutet av juli fick hon kramper och hade så ont att hon inte längre kunde klara av sitt arbete, kunde inte lyfta, gå, stå eller böja sig.
– Jag kunde inte ta mig upp på skurmaskinen längre så jag var tvungen att söka hjälp.
Maria ringde till vårdcentralen men fick nöja sig med att tala med läkare på telefon. Läkaren sjukskrev efter telefonsamtalet Maria i en månad. I bedömningen står att Maria visade klassiska symptom på foglossning.
– Det var en sådan lättnad, jag var så nervös för det här, minns Maria.
Intyget skickades till arbetsgivare och Försäkringskassa. Då kom knytnävslaget.

Försäkringskassan skriver: ”Ditt medicinska underlag är utfärdat efter journaluppgifter och telefonkontakt mellan dig och behandlande läkare. Status, objektiva undersökningsfynd samt funktionsnedsättning har därför inte kunnat konstateras av sjukskrivande läkare. Försäkringskassan gör bedömningen att de medicinska underlag som inkommit inte påvisar att sjukdom begränsar din förmåga till arbete”.
– Jag bröt ihop fullständigt, berättar Maria som kontaktade vårdcentralen direkt.
Denna gång fick hon träffa en läkare som konstaterade samma sak som den första gjort. Dessutom bland annat att Maria sover dåligt på grund av oro och värk, att hon på grund av smärtan inte kan ta hand om sonen. Ordination: vila.

Men Försäkringskassan vek inte en tum:
”Det nyinkomna underlaget tillför inte någon ny medicinsk information som ändrar Försäkringskassans tidigare bedömning i ditt sjukpenningärende”.
– Det är helt otroligt. Varken någon handläggare eller läkare från Försäkringskassan har ens träffat mig.

Sedan Försäkringskassans senaste avslag har Maria varit hos specialistmödravården.
Där har konstaterats att Marias livmodertapp är för kort vilken kan orsaka för tidig födsel. Hon har efter undersökning och ultraljud blivit erbjuden att bli inlagd direkt men avböjt.
Underlaget har skickats till försäkringskassan men Marias förhoppning är inte hög:

– Jag vill åtminstone ha ersättning från den 8 september då jag var på specialistmödravården och fram till 24 september då tiden var inne för att jag får havandeskapspenning.

– Och det är helt obegripligt att jag har rätt till det men inte sjukpenning.
Maria Spaanheden kommer om Försäkringskassans bedömning kvarstår inte att få några pengar alls under tiden 4 augusti till 24 september. Läs hur det påverkat henne i brevet till Försäkringskassan.

I dag är Maria Spaanheden gravid i 33:e veckan.


Nu känns det inte lika bra längre.

Reportern från NLT kändes mycket bättre än han från Ttela. Reportern från Ttela var ju inte dålig på något vis man han var en ganska så tystlåten man som verkligen visade att han var objektiv i detta ärende. Jag tyckte att jag babblade på hela tiden, han ställde inte några frågor direkt. Men men ... jag får ju läsa artiklarna innan dom publiceras i tidningarna så det är ju bara för mig att säga stopp om det är något som känns fel.
Från Ttela kom det också en fotograf som fotade mig liggandes i soffan (min plats den senaste månaden). Vad han inte förstod riktigt var att jag inte får röra mig. Han vill promt ha med mig ut i köket där jag fick luta mig mot diskbänken och knäppa upp koftan för han ville att magen skulle synas. Ser ju inte bra ut om just det kortet publiceras.

En avklarad...

Första intervjun avklarad! Och det var inte så farligt. Reportern på NLT var verkligen jätte bra så nu är det bara att vänta. På onsdag skulle det komma med i tidningen. Väntar med spänning.

Klockan tre kommer Ttela och nu känns det inte så nervöst längre.
Jag har ju inte fel!! Det är F-kassan som har fel. Inget som jag säger kan ju göra saker och ting värre. Är ju redan på botten om man säger så.


Söndag 11/10 - 09

Anders är ledig idag!!
Och som den hemska sambon och flickvännen som jag är fick jag honom till att jobba lite extra här hemma i stället.
Men nu är vi iallafall redo för höst/vinter. Det mesta är intaget från trädgården och altanen har blivit iordningställd.

Hmm... vet att Anders gick upp till övervåningen men det var ett bra tag sen nu, undrar om han fortfarande är sur på mig?


Detta stod i trädgården förut men jag tycker att det gör sig lika bra uppe på altanen.


Dessa saker har också fått sig en ny plats, på altanen.


Det blir ju nog inget mer sittandes ute och fika iallafall. Känns en aning kallt.

Lördag 10/10 -09

Eftersom Anders jobbade så fick Loke vara i Flo hos Ingela och Christer.
Och med tanke på dessa fina bilder som vi fick hemskickade
efteråt så mår han som den prins som han verkligen är.

Bus med farfar

Bus ute på gården.

Klättra i trädet tillsammans med farfar

Och roligt har dom!


Det nya tillskottet hos farmor och farfar heter Viola.
Så söt!!


Falskt larm... igen!

Tittade in till förlossningen igår igen. Har haft en jätte konstig smärta (fortfarande i underlivet) men nu har det spridit sig upp mot magen och jag har inte kunna lyfta benen. Ringde förlossningen för att fråga om jag kunde ta något som stillade smärtan och då ville dom att jag skulle komma in på ännu en kontroll.
Ligger där med alla kablar och knappar på magen för att se om jag har några sammandragningar och tror att shit!! jag kommer att bli inlagd för jag hade konstant ont i magen under den halvtimmen som jag låg där. Men det visade sig att under den tiden hade jag ... EN sammandragning!! Så vad kommer all den andra smärtan ifrån då? Ja ja, efter att blivit erbjuden att spendera natten på förlossningen valde vi ändå att åka hem (det tar ju inte så lång tid för oss att åka in) och det var rätt val. Idag mår jag allt bättre och har inte lika ont ... än så länge.
Fick trevligt och uppfriskande besök av lilla Misan igår också. Mycket kul!! Kom dock på att vi var oartiga och inte bjöd på något, det får bli nästa gång ;)

With love
Mia

Nu händer det grejer.

Skickade in min "lilla" historia till tidningar och har fått svar. Så på måndag är det intervju som gäller. Ihhihh! Är faktiskt jätte nervös men tänker hela tiden på att inget mer kan väl gå fel, eller?
Sen hoppas jag verkligen att jag är hemma på måndag. Den värken som jag känner av idag är inte att leka med. Molande mensvärk är väl det jag kan beskriva känslan med. Hoppas det går över annars får det bli en tur in till förlossningen igen.

Anders godkände förresten många utav alla mina ideér så nu ser jag verkligen fram emot att få börja greja. Allt kan ju givetvis inte hända på en gång. Det måste ju till en del pengar men man får ta lite i taget. Kul ska det bli iallafall.

Hade besök av Ingela som kom in och pratade en sväng. Hon hade med sig äppelpaj och vaniljsås. Pajen var gjord på våra egna äpplen och den var supergod.

Imorgon får vi middag av mamma och Roger. Kommer nog få en hel del hjälp med att ta undan på altanen också. Känns ju inte som om det är så stor mening med att låta utemöblerna stå framme. Kommer nog inte använda dom så mycket mer nu. Vädret verkar inte tillåta det.

With love
Mia

Nya krafter

Fick ett samtal från en av mina äldsta vänner igår. En riktigt vän som jag inte pratar med så ofta men när vi väl pratar så känns det som om det var igår vi träffades. Hon gav mig iallafall lite nya krafter så idag har jag skickat min lilla "historia" till tre olika tidningar. Vi får väl se vad som händer...
Ringde även till F-kassan och fick reda på att min överklagan inte har lagts ner. Det är bara ingen som tagit tag i  den ännu. Jag vill ju fortfarande ha ut sjukpenning fram tills min havandeskapspenning började. Dom ska inte få snuva mig på, så det så!

Helen

Känner mig faktiskt mycket gladare och piggare idag. Visst, jag har ont men nu vet jag att det inte är någon fara. Jag har börjat tänka framåt och jag längtar tills jag får röra mig igen för det finns så mycket som jag vill göra och greja med. Att vara tvåbarnsmamma och få ta hand om min älskade Anders är ju det jag vill göra och jag längtar tills det kommer att bli så. Att satsa på familjen och huset är ju en dröm som gått i uppfyllelse för mig och jag vill bara leva ut min dröm.

With love
Mia

Ingen fara!

Som tur var fick jag åka hem igen.
Har ju haft en konstig känsla och smärta i underlivet i några dagar nu och tog tag i det och ringde förlossningen. Läkaren sa att jag skulle komma in för en undersökning med tanke på hur min bakgrund såg ut. Så barnvakt fixades och jag grät som en tok över att behöva lämna Loke. Sist jag åkte in på kontroll var jag ju nämligen borta i 6 veckor. Men tack och lov så blev det inte så denna gången. Allt såg bara bra ut men jag måste ta allvarligt på mitt vilande och inte fuska. Vilket är ganska så lätt gjort. Har rört mig mer än vad som är bra men det är så svårt att inte göra dom där små enkla sakerna som att möta någon i dörren eller ta fram en kopp till kaffedrickarna eller gå med upp och pussa Loke godnatt. Summan av kardemumman är att jag får vara hemma ett tag till. Och det är allt jag begär.

With love
Mia

Tack!!!

Tack för alla omtankar och stöttande ord. Ja, dom känns verkligen!! Det går rakt in i hjärtat och stannar där.

Att ett sms eller ett mail kan betyda så mycket. Det är härligt!
För att vara ärlig är det nog det jag mäktar med just nu. För jag orkar inte prata i telefon. Inget är kul just nu och jag känner ingen glädje över att berätta att jag bara ligger här hemma hela dagarna.
Så att bara få en liten hälsning räcker för mig. Det är värmande att veta att mina vänner finns därute även fast jag inte orkar höra av mig till er. Men det är nu jag behöver er som bäst! För ett sms eller ett mail gör att allt känns lite lättare.

With love
Mia

Just nu...

mår jag inget vidare.

  • Har ont!! Varje gång jag reser mig upp från liggande ställning får jag jätte ont i underlivet. En tryckande känsla som jag inte kan förklara. Tyvärr är det ju bara jag som kan känna om det är dags att åka in eller inte. Ska iallafall packa färdigt väskan så att jag är beredd.
  • Har haft en dust med min handläggare på F-kassan. Jag får ingen sjukpenning!!! Plus att hon kallade mig inkompetent. Mycket trevlig människa.
  • Min son vill inte veta av mig. Han är arg på mig och han visar det väldigt tydligt. Och det gör mig helt förkrossad!! Jag får inte röra honom, inte vara i närheten av honom. Nu är det bara pappa som gäller. Loke är ledsen mest hela tiden och han äter inte och bara pappa får trösta honom. Han ropar inte ens efter mig längre.
  • Har snart legat här i en månad och jag klarar det inte mycket längre. Att försöka hålla humöret upp när någon hälsar på är svårt. Jag vill bara att allt ska vara över och att vi kan få det som förut.
  • Min syster mår dåligt pågrund av ett dåligt val och jag känner att jag inte kan hjälpa henne. Vet inte hur jag ska kunna trösta henne.
Ljuset i horisonten är alltför långt borta. Allt är bara nattsvart!!


With love

Mia

RSS 2.0