En varm rekommendation

Kassler -och potatisgratäng.

Det här behövs till 2 port:
350 g potatis,skalad
200 g kassler
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 liten gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, riven
100 g champinjoner, i bitar
2 tsk matfett
salt, svartpeppar
1 dl riven ost
1 msk persilja

Ugn: 225 C

Gör så här:
  1. Skär potatis och kassler i strimlor.
  2. Koka potatis, lök och vitlök i matlagningsgrädden i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter.
  3. Fräs champinjonerna i matfett i en stekpanna tills de får färg.
  4. Blanda ner kasslern och hälften av champinjonerna i grytan. Salta och peppra. Lägg över det i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Lägg den andra hälften champinjoner och hackad persilja på gratängen vid serveringen.
Tips: Ha inne den längre än 15 minuter. Potatis var fortfarande inte riktigt klar.

Tyvärr fick jag ingen bild på denna jätte mumsiga gratäng men den rekommenderas varmt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0