En varm rekommendation
Kassler -och potatisgratäng.
Det här behövs till 2 port:
350 g potatis,skalad
200 g kassler
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 liten gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, riven
100 g champinjoner, i bitar
2 tsk matfett
salt, svartpeppar
1 dl riven ost
1 msk persilja
Ugn: 225 C
Gör så här:
Tyvärr fick jag ingen bild på denna jätte mumsiga gratäng men den rekommenderas varmt.
Det här behövs till 2 port:
350 g potatis,skalad
200 g kassler
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 liten gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, riven
100 g champinjoner, i bitar
2 tsk matfett
salt, svartpeppar
1 dl riven ost
1 msk persilja
Ugn: 225 C
Gör så här:
- Skär potatis och kassler i strimlor.
- Koka potatis, lök och vitlök i matlagningsgrädden i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter.
- Fräs champinjonerna i matfett i en stekpanna tills de får färg.
- Blanda ner kasslern och hälften av champinjonerna i grytan. Salta och peppra. Lägg över det i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Lägg den andra hälften champinjoner och hackad persilja på gratängen vid serveringen.
Tyvärr fick jag ingen bild på denna jätte mumsiga gratäng men den rekommenderas varmt.
Kommentarer
Trackback