Äppelkräm
Vi har fått massor av äpple utav Anders föräldrar så det är ju bara till att börja arbeta.
Idag så gjorde jag äppelkräm och det var inte alls så svårt som jag trodde.
Tog nästan ingen tid heller.
Idag så gjorde jag äppelkräm och det var inte alls så svårt som jag trodde.
Tog nästan ingen tid heller.
Ingredienser
4 port
500 gram | äpple |
4 dl | vatten |
0.5 dl | socker |
1.5 msk | potatismjöl |
Instruktioner
Skala äpplena, kärna ur och dela dom i mindre bitar. Koka dom mjuka i vatten och socker. Ta kastrullen från plattan. Rör ut potatismjölet i lite vatten och vispa försiktigt ner det bland äppelbitarna.Koka upp krämen igen men bara så pass att det bildas en enstaka bubbla. Häll upp i en skål. Strö en anings socker över krämen.
Gott med mjölk och kanel till.
Kommentarer
Trackback